'Sizden aldığımız güçle zafere yürüyeceğiz'

HPG gerillası Tekoşin Givara Belati, 2017 yılında Xakurkê'de şehit düşen kardeşi Givara Belatî için, "Sizi hep anacak, yaşatacak ve anlamlı kılacağız, sizden aldığımız güçle hep başarı ve zafere yürüyeceğiz" dedi.

HPG gerillası Tekoşin Givara Belati, 16 Mart 2017 yılında Xakurkê alanına yapılan hava saldırısında şehit düşen kardeşi ve yoldaşı Givara Belatî için bir yazı kaleme aldı. Givara Belatî adına bu yazıyı tüm şehitler için yazdığını kaydeden HPG gerillası Tekoşin Güvara Belatî, yazısında şunları belirtti:

"Güzel yürekli yoldaşım Givara, şuanda güçlü kalem kullanan biri olmayı o kadar çok isterdim ki, çünkü sana yazacağım. Yazacağım kelimelerin hepsi dolu, dolu olmalı, seni anlatabilmeli. Hiç unutmayacağım hüzün ve sancılarla bağlılığı oluşturan sonbaharın yarattığı müthiş duygu ve düşünce dolu bir zamanda tanıdım seni...

Sevginin, sadeliğin ve bağlılığın sembolün yoldaşı Givara. Bu sonsuz yoldaşlığın ve bağlılığın adına çok sevdiğim ilkbaharı sana hep armağan etmek isterdim. Kendini güzelliklerin içine nakşettiğin gibi yoldaşların yüreğinde de nakşediyordun, çünkü tüm güzelliklerin içinde sen vardın. Seninle geçirdiğim her zamanım ve anım yüreğimde bir kalıp olarak kalmış. Parti içinde aynı mücadele için yürüdüğümüz bu yolda özlemini çekiyorum heval. Sizi hep anacak, yaşatacak ve anlamlı kılacağız, sizden aldığımız güçle hep başarı ve zafere yürüyeceğiz, bayrağımızı Kürdistan dağlarında dalgalandıracağız."