KDP, Duhok’ta rehin aldığı Süleyman Ahmet’in avukatıyla görüşmesine izin vermedi

KDP asayişi, hukuksuzca rehin tutulan Rojnews editörü Süleyman Ahmet ile görüşmek üzere Duhok Asayişi Cezaevine giden avukatı bir kez daha engelledi.

SÜLEYMAN AHMET

Rojnews Arapça servisi editörü Süleyman Ahmet’in avukatı, müvekkiliyle görüşmek üzere Duhok Asayişi Cezaevi’ne gittiğini ancak KDP asayişinin görüştürmediğini açıkladı.

Duhok İnsan Hakları Komisyonu’nun verdiği söz üzerine bugün Duhok Asayişi Cezaevine giden Süleyman Ahmet’in avukatı Rêvîng Yasîn, yaşanan hukuksuzluğu şöyle anlattı: “Bugün İnsan Hakları Komisyonu’ndan bir heyet, Duhok Cezaevi’ne giderek Süleyman Ahmet’in orada olduğunu bildirdi. Süleyman Ahmet’i görmek için gidebileceğimi söylediler. Ancak görüşmemiz engellendi. “Saat 09.30’dan 14.00’e kadar vekaletnamesini imzalatmak ve Süleyman Ahmet’le görüşme gerçekleştirebilmek için bekledim. Çabalarım sonuçsuz kaldı. Duhok İnsan Hakları Komisyonu’na bir kez daha Duhok asayişinin müvekkilim ile görüşmeme izin vermediğini ilettim. İnsan Hakları Komisyonu ise, yarın Duhok Cezaevi’yle iletişime geçerek Süleyman Ahmet’le görüşme gerçekleştireceğim konusunda bir söz verdi.”

Yasîn, “Yarın İnsan Hakları Komisyonu da bu engellemenin önüne geçemezse bir basın açıklaması gerçekleştirerek, Kurdistan ve uluslararası kamuoyuna komisyonun hiçbir şey yapmadığını açıklayacağız” dedi.

Süleyman Ahmet, ailesini ziyaret etmek amacıyla gittiği Rojava’nın Halep kentinden Başûrê Kurdistan’a döndüğü 25 Ekim 2023’te Sêmalka Sınır Kapısında KDP güçleri tarafından kaçırıldı. Kaçırıldığı günden bu yana Süleyman Ahmet’ten haber alınamıyor.

Savunma Grubu üyesi avukatların şu ana kadar 10’u aşkın başvuruda bulunmasına rağmen KDP güçleri, Süleyman Ahmet’le ilgili hiçbir bilgi paylaşmadı.