Türk ordusu, askerlerini böyle yaktı

Türk ordusunun, devam eden işgal saldırıları sırasında asker cenazelerini bombaladığını, bazen uçurumdan attığını, hatta yaktığını paylaşan HPG’nin açıklamalarını teyit eden görüntüler, ANF’ye ulaştı.

AKP-MHP hükümetinin, Kürt soykırımını tamamlamak ve iktidarını sürdürmek için hiçbir insani, hukuki ve ahlaki normu tanımadan sürdürdüğü işgal saldırılarında, kendi askerlerinin cenazesini yaktığının görüntüleri ortaya çıktı.

ANF’ye ulaşan ve 11 Eylül 2022’de Zap’ın batısına düşen Girê Cûdî Direniş Alanı’nda çekildiği anlaşılan görüntüler kan donduruyor. HPG, isimlerini, künyelerini ve hatta görüntülerini paylaşmasına rağmen kayıplarını gizleyen Türk ordusunun, bu sefer de kendi askerlerinin cenazesini yaktığı görülüyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), 12 Eylül tarihli açıklamasında Türk ordusunun kendi askerlerinin cenazesini yaktığını duyurmuştu. Açıklama şöyleydi: “Girê Cûdî Direniş Alanı’nın Şehîd Çekdar savaş tünellerine 11 Eylül’de girmeye çalışan Türk askerleri denetim altına alındı; saat 10.00’da önce pusuya düşürüldü, sonra da sabotaj taktiğiyle vuruldu. Savaş tünellerindeki güçlerimiz ile hareketli timlerimizin eş zamanlı ve koordineli gerçekleştirdiği bu eylemde daha sonra işgalciler el bombaları, ferdi silah ve suikast taktiğiyle vuruldu. Bu vuruşlarda 1’i rütbeli en az 10 işgalcinin cezalandırıldığı, 4 işgalcinin de yaralandığı; iisimlerinin Savaş, Fatih, Gökhan, Serkan, Burak, Naci, Harun, Mert, Oğuz ve Fuat olduğu tespit edildi.

ASKER CENAZELERİNİ BOMBALADI

Türk ordusu, cezalandırılan işgalcilerin üzerindeki silah ve malzemelerin güçlerimizin eline geçmemesi için cenazelerinin olduğu yeri savaş uçakları ve obüslerle bombaladı. Eylem alanı üzerinde uçurulan 1 dron, hareketli timlerimizce vurularak darbelendi. Daha sonra harekete geçen 2 işgalci daha suikast taktiğiyle vurularak cezalandırıldı.

YAKICI ROKETLERLE YAKTI

Türk ordusu, savaş uçakları ve obüslerle bombaladıktan sonra saldırı helikopterlerinden yakıcı roketlerle kendi askerlerinin cenazesinin olduğu yeri bombalayıp ateşe vererek asker cenazelerini yaktı. Eylem alanı ve cezalandırılan işgalcilerin bir kısmının cenazesi halen güçlerimizin denetimi altındadır. Saat 10.00’dan 16.00’ya kadar süren eylemler sonucu toplam 12 işgalci cezalandırıldı, 4’ü de yaralan ve 1 dron vurularak darbelendi.’’