Sevda Karaca: DEDAŞ’ın arkasındaki güçleri biliyoruz

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Sevda Karaca, Şemrex ilçesindeki yangında hayatını kaybedenlerin ailelerini ziyaret etti. Yetkililerin yangın faciasına sessiz kaldığını belirten Sevda Karaca, "Dayanışmayla yaralarımızı saracağız" dedi.

YANGIN ZİYARET

 Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı ve Dîlok Milletvekili Sevda Karaca, beraberindeki heyetle Mêrdîn'in Şemrex (Mazıdağ) ilçe kırsalında 20 Haziran'da çıkan yangında yaşamını yitirenlerin ailelerini ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Sevda Karaca, yaşanan yangın faciasına yetkililerin sessiz kalmasını eleştirdi. Sevda Karaca, "Kendi yaralarımızı beraber saracağız. Az olanağımız ve koşullarımız mevcut, bunun farkındayız. Tabi ki bizler bundan eminiz, eminim can kaybının yanı sıra ekonomik kayıplar da var. Bu ekonomik kayıpların ileride olası büyük bir sorun haline geleceğinden de eminiz. Bu halkın bir daha acı yaşamasına asla izin vermeyeceğiz. Devletin hiçbir olanağını bu halk için kullanmayanlar, buranın afet bölgesi olması için kendi tırnaklarını dahi oynatmamaktadırlar. Ama yine de bizler dayanışma ile bu yaraları saracağız" şeklinde konuştu. 

Sevda Karaca, "DEDAŞ'ın arkasında olan güçleri biliyoruz. Canı yanan aileleri bir daha suçlu hale getirmek için uğraştıkların biliyoruz. Ancak buna izin vermeyeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.