PKK: Özgürlük Gerillası Newroz ateşini gök yüzünde yakmaktadır

PKK, “Kurdistan Özgürlük Gerillası, işgalci ve soykırımcı güçlere Kurdistan’ı mezar etmektedir. AKP-MHP faşizmine vurduğu teknik darbelerle bu yılın Newroz ateşini gök yüzünde yakmaktadır” dedi.

PKK NEWROZ AÇIKLAMA

PKK Yürütme Komitesi, Newroz vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

PKK, “Birlik, özgürlük, direniş ve zafer günümüz olan yeni bir Newrozu yaşıyoruz. Bu Newroz, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü için küresel düzeyde geliştirdiğimiz Hamle Newrozu oluyor. Dört parça Kurdistan’da ve dünyanın dört bir yanında yurtsever halkımızın ve demokratik dostlarımızın geliştirdiği Newroz kutlamaları, 10 Ekim 2023 tarihinde başlatılan Küresel Özgürlük Hamlemize yeni bir zirve yaptırıyor. Yeni Newroz yılında Özgürlük Hamlemizin büyük zaferler kazanacağını herkese gösteriyor” dedi.

PKK Yürütme Komitesi açıklamasında şunlar belirtildi:

“Bunlar temelinde, başta Önder Apo olmak üzere tüm yoldaşların, halkımızın ve dostlarımızın, kadın ve gençlerin, işçi ve emekçilerin Newroz Özgürlük Bayramını kutluyor; yeni Newroz yılında özgürlük ve demokrasi mücadelesi yürüten herkese üstün başarılar diliyoruz. Çağdaş Kawa Mazlum Doğan yoldaş şahsında tüm Newroz Şehitlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Yüreğinde özgürlük ateşi yanan herkesi, günümüzün zalim Dehak’larına karşı Çağdaş Kawa’lar olmaya çağırıyoruz!

52. NEWROZ BİR ÖNDERLİK NEWROZUDUR

Çok iyi biliyoruz ki, Newrozu gerçek anlamına kavuşturarak bugünkü düzeye getiren Önder Apo oldu. 1973 Newrozunda PKK’nin örgütsel temellerini atarak yeni bir özgürlük mücadelesi başlattı. Her gün kahramanlık çizgisinde geliştirdiği özgürlük mücadelesiyle tüm günleri Newroz haline getirdi. 51 yıldır kahramanca mücadele ederek Newroz Partisini, Newroz gerillasını ve Newroz halkını yarattı. Kadınlar ve gençler öncülüğünde Kürt halkını Newrozlaştırarak, yenilmez bir halk gerçeği ortaya çıkarttı. Dolayısıyla bu 52’nci Newroz, her zamanki gibi gerçek bir Önderlik Newrozu oluyor. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü hedefleyen Küresel Özgürlük Hamlemize en güçlü zirveyi yaptırıyor. Newroz direniş ve zafer ruhuyla yürütülecek topyekûn mücadelenin, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü mutlaka sağlayacağını bize müjdeliyor.

Yine çok iyi bildiğimiz gibi, Newrozları bugünkü özüne kavuşturan en temel güç Kahraman Şehitlerimizdir. Çağdaş Kawa Mazlum Doğan’la başlayan bu özgürlük kervanı, onlarca kahraman gerillanın şehadetiyle sürmüş; Zekiye, Rahşan, Ronahi ve Berivan’larla gerçek zafer yürüyüşü haline gelmiştir. Newrozu özgürlük ve zafer gerçeği haline kahraman şehitlerimiz getirmiştir. Önder Apo’nun Newroz Özgürlük Yürüyüşüne en doğru katılan ve en büyük gücü veren kahraman şehitlerimizdir. 2024 yılı Newrozu da bu temelde kutlanmakta, Önderlik ve Şehitler çizgisinde güçlü bir yenilenmeye ve bilenmeye yol açmaktadır.

GERİLLAMIZ BU YILIN NEWROZ ATEŞİNİ GÖK YÜZÜNDE YAKMAKTADIR

Bu Newrozu da Önder Apo’yla birlikte en doğru yaşayan kahraman gerilla güçlerimizdir. Tarihi İmralı Direnişi ile Zap öncülüğündeki kahraman gerilla direnişi birleşmekte, halkımıza ve tüm insanlığa özgürlüğün zaferini müjdelemektedir. Kurdistan Özgürlük Gerillası, Zap merkezli olarak geliştirdiği Devrimci Operasyonlarla AKP-MHP faşist-soykırımcı sürülerine çökertici darbeler vurmuştur ve yeni darbeler vurmaya da devam etmektedir. Geliştirdiği taktik yaratıcılık ve teknik performansla işgalci ve soykırımcı güçlere Kurdistan’ı mezar etmektedir. Sadece yer altını ve yer üstünü de değil, aynı zamanda gök yüzünü de faşist-soykırımcı düşman için cehennem haline getirmektedir. AKP-MHP faşizmine vurduğu teknik darbelerle bu yılın Newroz ateşini gök yüzünde yakmaktadır.

HPG VE YJA STAR SAVAŞÇI GÜCÜNÜ YOLDAŞÇA SELAMLIYORUZ

Önder Apo’ya, yurtsever halkımıza ve tüm demokratik dostlarımıza böyle anlamlı zafer müjdeleri veren, zalime korku olurken mazluma umut aşılayan, her türlü zulüm ve sömürünün hesabını soran, kahraman şehitlerimizin ruhunu şad eden Kurdistan Özgürlük Gerillasının ilan ettiği teknik başarılarını da yürekten kutluyor ve devamını diliyoruz. Kurdistan’ın dört bir yanında insan üstü bir çabayla özgürlük savaşını geliştiren tüm HPG ve YJA-Star komuta ve savaşçı gücünü yoldaşça selamlıyoruz. Yeni Newroz yılında da Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü hedefleyen Özgürlük Hamlemize fedai gerilla gücümüzün başarıyla öncülük edeceğini belirtiyoruz.

NEWROZ ATEŞİNİ DAHA DA BÜYÜTMEYE ÇAĞIRIYORUZ

Böyle bir Önderlik Gerçeğine, parti öncülüğüne ve gerilla gücüne sahip olan bir halkın, kadınların ve gençlerin, tüm emekçi halkların derinden bilinçlenip güçlü örgütleneceği, durmaz ve yorulmaz bir özgürlük mücadelesi yürüteceği kesindir. Nitekim günümüz Kurdistan’ında ve dünyasında gerçekleşen de budur. Bilinçlenip örgütlenen tüm kadınlar ve gençler, yurtsever halkımız ve demokratik dostlarımız, günlerdir Newroz meydanlarını doldurmakta, Newroz kutlamalarını Küresel Özgürlük Hamlemizin zirvesi haline getirmektedir. Dağdan zindana, Kurdistan’dan yurtdışına kadar her alanda tüm engelleri ve zorlukları aşarak, bu Newrozu Önder Apo’nun fiziki özgürlük Newrozu haline getirmeye çalışmaktadır. Bu temelde Önderliğine, şehitlerine ve gerillasına layık olmaktadır. Çok açık ki, böyle bir bilinç edinen ve bu temelde fedaileşen bir halk, kadın ve gençlik duruşu yenilmezdir. Bu çerçevede Newroz meydanlarını dolduran ve Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü haykıran herkesi selamlıyor ve Newroz Özgürlük Ateşini daha da büyütmeye çağırıyoruz.

ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ AKP-MHP FAŞİZMİNE ÖLDÜRÜCÜ DARBELER VURDU

İmralı ve Zap Direnişleri öncülüğünde kadın ve gençlerin, halkımızın ve dostlarımızın geliştirdiği bu büyük özgürlük yürüyüşü, çok açık ki AKP-MHP faşizmine öldürücü darbeler vurmuş, faşist diktatörlüğün dengesini bozmuştur. Bu biçimde artık ayakta kalamaz ve varlığını sürdüremez hale gelmiştir. Bunun içindir ki, Amerika, Avrupa ve Irak arasında mekik dokumakta, herkese yalvarmakta, Türkiye’nin tüm imkânlarını pazarlamakta ve bunlar temelinde Hareketimize ve halkımıza yönelik yeni bir işgal ve soykırım saldırısı geliştirebilmek için güç toplamaya çalışmaktadır. Bu temelde son bir ezme ve imha saldırısı örgütlemek ve yürütmek istemektedir. Eğer başarabilirse, seçim ve bayram ardından böyle bir saldırı geliştirmeye hazırlanmaktadır. Bunu tüm halkımızın ve dostlarımızın iyi görmesi gerekir.

Kuşkusuz istemek ayrı, gerçekleştirmek ayrıdır. Herkes Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli gibi Kürt düşmanı ve faşist diktatör değildir. Dolayısıyla AKP-MHP faşizminin yeni ne kadar güç toplayabileceği çok fazla net değildir. Fakat Hareket ve halk olarak bizim, söz konusu düşman çabalarını ciddiye almamız ve olası saldırıları kıracak düzeyde kendimizi hazırlamamız gerekir. Olası düşman saldırılarını öz gücümüzle ve etkili siyasetimizle kırmayı başarmamız gerekir. Burada sadece ‘geleceği varsa göreceği de vardır’ demekle yetinelim. Yine Irak’tan Avrupa’ya kadar kendini demokrat gören herkesi, AKP-MHP faşizminin söz konusu insanlık suçuna alet ve ortak olmamaya çağıralım.

Newroz yeniden doğmaktır, yeni gündür, bahara açılımdır, yeni bir yıla başlamaktır. Kürtler ve insanlık için, Önder Apo ve PKK öncülüğünde özgürlük ve demokrasi mücadelesi yürütmekten daha güzel bir şey yoktur. Hareket ve halk olarak 2024 yılı Newrozunu işte bu anlayış ve ruhla karşılıyoruz ve Küresel Özgürlük Hamlemizi Newrozla birleştirerek yeni zaferlere yürüyoruz. Tüm halkımızı ve dostlarımızı da bu kutsal özgürlük yürüyüşüne katılmaya ve Newroz ateşini her alanda çok daha güçlü yakarak Özgürlük Hamlemizi zafere taşımaya çağırıyoruz!”