GÖRÜNTÜLÜ

Stuttgart’ta ‘Kurdistan’ı savun’ yürüyüşü

Kürt halkına yönelik savaş politikalarına karşı gerçekleştirilen yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik sistematik tecride de dikkat çekildi.

İŞGAL SALDIRILARINA KARŞI EYLEM

Kurdistan Halklar Federasyonu’nun (FED-GEL) “Kurdistan’ı savunun” çağrısı üzerine Stuttgart Lautenschlagerstraße’de bir araya gelen Kurdistanlılar ve dostları “Faşizm umudu kıramaz. Gerillalar ve Kürt halkıyla dayanışma” sloganlarıyla yürüyüş gerçekleştirdi.

Stuttgart Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüş ve açıklamaya FED-GEL çatısı altındaki dernekler ve Stuttgart Güç Birliği bileşenlerinden Partizan, MLKP, Yeni Demokratik Gençlik gibi Türkiye Sol Örgütleri ve Alman örgütlerinden ZORA , OTKM (Offenes Treffen gegen Krieg und Militarisierung) de destek verdi.

Lautenschlagerstraße’de bir araya gelen kitle Rathausplatz’a kadar sloganlar eşliğinde yürüyerek burada basın açıklaması gerçekleştirdi.

FED-GEL adına okunan bildiride Türkiye’nin Güney Kürdistandaki Medya Savunma Alanlarına bağlı Metîna bölgesine yönelik işgal saldırılarına tepki gösterildi. Okunan bildiride Türk devletinin 2017 yılından beri BM, AB gibi uluslararası kurumların itirazlarına maruz kalmadan, uluslar arası hukuku ihlal ederek Başûrê Kurdistan’a ve Rojava’ya ( Kuzey ve Doğu Suriye) saldırılar düzenlediğini hatırlatarak, Türkiye’ye hiçbir yaptırım uygulanmadığına işaret edildi. Türkiye’nin Ortadoğu’da Neo-Osmancılık politikası izlediğine dikkat çekilen açıklamada, kalıcı Türk işgalciliğinin de bunun parçası olduğu belirtildi.

Almanya’nın Türk devletinin yürüttüğü savaşta kirli politikalardan yana olması eleştirilerek,  Almanya’nın Türk devletinin bütün insanlık suçlarına ortak olduğu ifade edildi.

Açıklamanın devamında, “Türkiyenin saldırganlık politikalarına karşı sessizliği protesto ediyor, uluslararası topluma, uluslararası hukuku ihlal ettiği gerekçesiyle Türkiye’ye yönelik yaptırımlar uygulanması konusunda karar verilmesi, savaş suçlarının soruşturması ve sorumluların cezalandırılması için çağrıda bulunuyoruz” ifadeleri yer aldı.

Stuttgart Demokratik Kürt Toplumu adına yapılan açıklamada ise, Metîna’ya yapılan saldırıların yanı sıra Medya Haber ve Stêrk TV stüdyolarına Belçika polisinin yaptığı polisiye baskınlara tepki gösterildi. Kürtlerin soykırım politikalarına maruz kaldığına dikkat çekilen açıklamada, Avrupa devletlerinin Türk devletinin soykırım politikalarına destek olduğu belirtildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde de 3 yılı aşkın süredir tecrit uygulandığı ve bu durumun Kürt sorununun çözümsüzlüğünü daha da derinleştirdiğine dikkat çekilen açıklamada CPT’ye sorumluluklarını yerine getirme; Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Avrupa Konseyi’ne ise tecride karşı harekete geçme çağrısı yapıldı.

Açıklamada “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi kapsamında yapılacak eylem programı da paylaşılarak , politikacılara , entellektüellere, bilim adamlarına aktivistlere , sanatçı, işçi ve sendikacılara duyarlılık çağrısı yapıldı.