PKK: 2019'da tecrit kırılacak, AKP-MHP faşizmi yıkılacak

PKK, herkesi 2019 yılında insanlığın baş belası olan AKP-MHP faşizmine karşı birlik olmaya, Kürt halkının varlık ve özgürlük mücadelesiyle dayanışmaya ve AKP-MHP faşizmine karşı birlikte aktif mücadele etmeye çağırdı.

PKK Yürütme Komitesi, yeni yıl dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

PKK açıklamasında şunları belirtildi:

“Miladi 2018 yılını tamamlıyor, 2019 yılına giriyoruz. Hareket ve halk olarak 2018 yılında dört parça Kürdistan’da ve dünyanın dört bir yanında faşist-soykırımcı zihniyet ve siyasete karşı kahramanca bir mücadele yürütmüş ve DAİŞ’i yenerek AKP-MHP şahsında faşist gericiliği kuşatıp yıkımın eşiğine getirmiş bulunuyoruz. Bu temelde 2019 yılına “Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım ve Kürdistan’ı özgürleştirelim” hamlesini her alanda yükselterek giriyoruz. Başta zindanlar olmak üzere her alanda faşizme karşı özgürlük eylemleri yükseliyor. 2019 yılında AKP-MHP faşizmi de yıkılarak, halkların ve insanlığın faşizm belasından kurtulacağı görülüyor.

LEYLA GÜVEN ŞAHSINDA TÜM DİRENİŞÇİLERİ SELAMLIYORUZ

Bu temelde, başta Önder Abdullah Öcalan olmak üzere tüm halkımızın ve demokratik güçlerin yeni yılını kutluyor, 2019 yılında özgürlük ve demokrasi mücadelesi yürüten tüm güçlere üstün başarılar diliyoruz. “Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım” hamlesinin öncü kıvılcımı olan DTK Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven şahsında bu tarihi eylem hamlesine katılan tüm direnişçileri selamlıyor, zafer kazanacaklarına dair güçlü inancımızı ifade ediyoruz. Başta gençler ve kadınlar olmak üzere tüm yurtsever halkımızı ve dostlarımızı, AKP-MHP şahsında faşist zihniyet ve siyaseti yıkma hamlemize bulundukları her alanda ve etkin bir biçimde katılmaya çağırıyoruz.

AKP-MHP FAŞİZMİNİ YIKIMIN EŞİĞİNE GETİRDİK

Bilindiği gibi, Hareket ve halk olarak 2018 yılında da DAİŞ ve AKP-MHP faşizmine karşı her türlü bedeli ödeyerek etkin bir direniş yürüttük ve önemli sonuçlar elde ettik. Böyle bir mücadele içinde DAİŞ faşizmini yenilgiye uğratırken, AKP-MHP faşizmini de yıkımın eşiğine getirdik. Bir NATO üyesiyken sözde ABD ve AB karşıtlığı yaparak halkları ve devrimci-demokratik güçleri aldatmaya çalışan faşist AKP Yönetiminin maskesini düşürerek, gerçekleri açığa çıkartıp nasıl bir emperyalizm uşağı olduğunu bir kez daha herkese gösterdik. Reqa Zaferi ile başlayan bu büyük mücadele Çağın Efrîn Direnişi ile sürdü ve kahraman gerilla öncülüğünde yürütülen tarihi direniş temelinde “Tecridi kıralım ve faşizmi yıkalım” zafer hamlesine ulaştı. Kuşkusuz böyle tarihi bir mücadele içinde önemli zorluklar yaşadık ve büyük şehitler verdik. Avesta, Karker, Zeki ve Atakan Yoldaşlar şahsında bu büyük mücadelenin tüm kahraman şehitlerini saygı ve minnetle anıyor, amaçlarını başarma sözümüzü yineliyoruz.

 

Kuşkusuz 2018 yılının da en büyük ve anlamlı savaşı Rojava Kürdistan ve Kuzey-Doğu Suriye’de yaşandı. Kürt-Arap ittifakı temelinde tüm halkların demokratik birliğini yaratan Suriye Demokratik Güçleri-QSD, Derazor hattında DAİŞ’i silip süpürürken, Efrîn-Kobanê sınır hattında da AKP-MHP işgal saldırısına karşı tarihi bir direniş yürüttü. Kuzey-Doğu Suriye halklarının faşizme ve işgale karşı verdiği bu tarihi demokrasi mücadelesini Kürdistan halkı ve Özgürlük Hareketi olarak tüm gücümüzle destekledik ve bu mücadeleye destek veren herkesle ortak bir tutum içinde olduk. Bu tarihi mücadele içinde binlerce şehit ve yaralı verdik. Kuşkusuz tüm bunları inanarak ve isteyerek yaptık, faşizme ve sömürgeci işgale karşı olduğumuz için yaptık, dolayısıyla yaptıklarımızdan asla pişman değiliz ve bizimle ittifak içinde olanlarla aynı çizgide mücadeleye devam edeceğiz. Mevcut ABD Yönetimi gibi bazı güçlerin saf değiştirmesi, Hareketimizin ve halkımızın doğru ve haklı bildiği mücadele çizgisinde başarıyla yürümesini engelleyemeyeceği gibi, tersine daha büyük, anlamlı ve başarılı mücadeleler için yeni başlangıçlar yapmasına vesile olacaktır.

Şimdi mevcut ABD Yönetiminin çıkarcı ve iki yüzlü politikalarından da güç alarak AKP-MHP faşizmi Rojava Kürdistan’a yönelik işgal tehditlerini artırmış bulunmaktadır. Kuşkusuz ortadan kaldırılmadıkça faşist-soykırımcı zihniyet ve siyaset kendi hükmünü icra etmek ister. Her türlü kandan beslenen çıkarcı güç de bundan menfaat sağlamaya çalışır. Ancak Kuzey-Doğu Suriye halklarının da, Kürt-Arap ittifakı temelinde Kobanê, Reqa ve Derazor’da nasıl mücadele ettilerse, Minbic ve Fırat’ın Doğusunda da aynı ruh ve inançla mücadele edeceği kesindir. Kobanê’de, Reqa’da, Derazor’da DAİŞ faşizmini nasıl yendilerse, Minbic-Kobanê hattında AKP-MHP faşizmini de öyle yenecekleri mutlaktır. Böyle bir mücadelede Kürdistan halkının ve Özgürlük Hareketinin, tüm dünya devrimci-demokratik güçlerinin desteği her zaman Rojava halkımızın yanında olacaktır. Nasıl ki DAİŞ faşizmine karşı “1 Kasım Dünya Kobanê Günü” anlayışı ve ruhu ile direnilip kazanıldıysa, şimdi AKP-MHP faşizmine karşı da aynı ruh ve anlayışla direnilecek ve kazanılacaktır.

AKP-MHP FAŞİZMİNE KARŞI KÜRESEL DEMOKRATİK İTTİFAKI OLUŞTURULMALI

Bundan yüz yıl önce İngiltere ve Fransa öncülüğünde küresel kapitalist modernite sistemi “Kürt sorunu” denen Kürt halkını inkâr ve imha zihniyet ve politikasını ortaya çıkardı, bugün ABD öncülüğünde de aynı zihniyet ve siyaset sürdürülmeye çalışılıyor. Kürdistan halkı ve dostları olarak yürüttüğümüz zorlu mücadele ile bu faşist-sömürgeci-soykırımcı zihniyet ve siyaseti kuşatıp yok etme noktasına geliyoruz, ancak bunu küresel sermaye güçleri engelliyor, böylesi her durumda müdahale ederek tetikçi ve gardiyan konumunda bulunan faşist-soykırımcı TC sistemini kurtarmaya çalışıyor. Birkaç ay önce Almanya, Fransa ve Rusya’nın yaptığı, bugün ABD Yönetiminin yapmaya çalıştığı budur. Uluslararası komplo saldırısı güncellenerek faşist-soykırımcı zihniyet ve siyaset yaşatılmaya çalışılmaktadır. Bu durumu Kürtler de, Ortadoğu halkları da, tüm insanlık da artık çok iyi görüyor. Söz konusu güçlerin artık bunu yapmaması ve bir insanlık suçu olan TC soykırımcılığına destek vermemesi gerekiyor. Nasıl ki 2014 yılı sonundan itibaren faşist DAİŞ çetelerine karşı küresel bir ittifak oluştuysa, bugün de DAİŞ’in yerine El Kaide’nin Suriye kolu olan El Nusra’yı geçirmeye çalışan AKP-MHP faşizmine karşı benzer bir küresel demokratik ittifakın oluşması gerekiyor. Biz, başta Türkiye’nin emekçileri, gençleri ve kadınları olmak üzere tüm devrimci-demokratik güçleri, Kürdistan’da soykırım suçu işleyen AKP-MHP faşizmine karşı küresel demokrasi ittifakı oluşturmaya ve mücadeleyi bu temelde geliştirmeye çağırıyoruz.

ULUSAL DEMOKRATİK BİRLİK İÇİNDE HAREKET EDİLMELİ

Dikkat edilirse, AKP-MHP faşizmi saldırıda hiçbir ölçü tanımamakta ve tüm Kürt değerlerine karşı her türlü yöntemi kullanarak hayasızca saldırmaktadır. Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli ikilisinin etmediği küfür ve hakaret kalmamaktadır. Bazen bunu “PKK’ye karşı” diyerek yapsalar da, aslında Kürt düşmanı oldukları açıkça ortadadır. Dolayısıyla hiçbir Kürt bireyinin ve örgütünün aldanmaması ve dar yaklaşmaması gerekir. En büyük yanılgı, “Bunlar PKK’yedir, Kürtlere değildir” yaklaşımıdır. Halbuki PKK özgür Kürt varlığını temsil ettiği ve geliştirmeye çalıştığı için söz konusu saldırılara maruz kalmaktadır. Dolayısıyla TC faşizminin yönelttiği soykırımcı saldırı konusunda asla yanılmamak gerekir. Hiçbir Kürt örgütü ve partisi böyle bir yanılgıyı yaşamamalı, dar yaklaşım ve basit hesap içinde olmamalı, AKP-MHP faşist-soykırımcı saldırganlığına karşı tüm Kürtler ve Kürt partileri tam bir ulusal-demokratik birlik içinde hareket edebilmelidir.

2019’DA İMRALI TECRİDİ KIRILACAK, AKP-MHP FAŞİZMİ YIKILACAK

Hareket ve halk olarak miladi 2019 yılına İmralı tecridini kırma ve AKP-MHP faşizmini yıkma hamlesi içerisinde girdiğimiz açıktır. 2019 yılına girişi belirleyen hakikat budur. Bu gerçek Kürdistan açısından olduğu kadar, Ortadoğu ve dünya açısından da geçerlidir. Zindanlarda, dört parça Kürdistan’da ve yurtdışında gelişen özgürlük eylemleri 2019 yılında yaşanacak gelişmeleri ortaya çıkartacaktır. Bu hamle sadece faşizme darbe vurma hamlesi değil, faşizmi yıkmayı hedefleyen bir zafer hamlesidir. Dolayısıyla 2018 yılında esasta bir hazırlık yapılmıştır; büyük antifaşist direniş ve demokratik devrim mücadelesi esas olarak 2019 yılında yaşanacaktır. Bu nedenle, başta gençler ve kadınlar olmak üzere herkes kendini buna göre hazırlamalı ve süreci böyle anlayıp yürütmelidir. Antifaşist eylemliliği çok çeşitli ve zengin kılmayı, özellikle de faşizme darbe vuran eylem tarzları geliştirmeyi bilmelidir. Yaklaşık yarım asırdır destanlar yazan yiğit Kürdistan gençliği, faşizme öldürücü darbeler vuran etkili eylemler geliştirerek ve çevrelerindeki halk düşmanı ajan-işbirlikçi güçlere göz açtırmayarak gerçek bir Apocu Gençlik olduğunu dost-düşman herkese göstermelidir.

Bunlar temelinde yurtsever halkımızın ve tüm insanlığın miladi 2019 yılını bir kez daha kutluyor; faşist, sömürgeci ve soykırımcı zihniyet ve siyasete karşı olan herkesi 2019 yılında insanlığın baş belası konumunda olan AKP-MHP faşizmine karşı birlik olmaya, Kürt halkının varlık ve özgürlük mücadelesiyle dayanışmaya ve AKP-MHP faşizmine karşı birlikte aktif mücadele etmeye çağırıyoruz!

2019 yılında İmralı tecridi kırılıp AKP-MHP faşizmi yıkılacak, Türkiye demokratik ve Kürdistan özgür olacaktır! Böylece insanlık faşist-soykırımcı beladan kurtulacaktır!