KDP'nin eski istibaharat üyesinden çok önemli açıklamalar

Sınır Muhafız Birlikleri adıyla gerilla alanlarına giden güçlerin Irak’a ait olmadığını, KDP’ye bağlı güçler olduğunu söyleyen Parastin’ın eski üyesi Şêrwan Seid Yusuf Heci, “Bu gücün oraya gitme amacı ise PKK ile savaşmaktır” dedi.

Son günlerde KDP tarafından Irak Sınır Muhafız Birlikleri adına gerilla alanlarına yönelik yapılan askeri sevkiyatın yankıları devam ediyor. Her ne kadar KDP’ye bağlı medya kuruluşları, yine Türk basınının kimi çevreleri bu durumun Irak adına yapılan bir girişim olduğunu söylese de ANF’nin ulaştığı Parastin’ın eski üyesi olan Şêrwan Seid Yusuf Heci, Irak Sınır Muhafız Birlikleri adına bir gücün olmadığını, oraya giden güçlerin hepsinin KDP’ye bağlı güçler olduğunu söyledi.

KDP’NİN YENİ PLANI DA TEŞHİR OLDU

KDP’nin Türk devleti ile giriştiği politikaların sonucu bu tür gelişmeler yaşanırken, bu durum bölge halkında da büyük bir rahatsızlığa neden oluyor. Başûrê Kurdistan halkının yıllardır KDP’ye olan rahatsızlığının temel nedeni; Türk devleti ile birlikte Kurdistan Özgürlük Mücadelesine karşı geliştirdiği politikalar oluyor. Başûrê Kurdistan’da “ihanet çizgisi” olarak vücut bulan KDP’nin bu tutumu her ne kadar gizlense de Duhok ve Şêladizê gelişmelerinde bir kez daha teşhir oldu.

PARASTIN’IN ESKİ ÜYESİ: ŞÊLADIZÊ’YE GİDEN GÜÇ KDP’YE BAĞLIDIR

Paylaşılan görüntü ve fotoğraflarda da gerilla alanlarına giden güçlerin Mesrur Barzani’ye bağlı olan Gulan ve Parastin ile Zerevani adlı güçlerden oluştuğu ortaya çıkmıştı. KDP medyası ise günlerdir bu durumu ters yüz etmeye çalışıyor. Ancak ANF’nin ulaştığı ve KDP’ye bağlı istihabarat servisi olan Parastin oluşumunun eski üyelerinden Şêrwan Seid Yusuf Heci, Irak Sınır Muhafız Birlikleri adına gerilla alanlarına gönderilen ve  basında bu şekilde tanıtılan gücün hiçbir üyesinin Irak ordusuna bağlı olmadığını belirtti. Irak’a ait hiçbir gücün farklı isimlerle Başûrê Kurdistan’a gelemeyeceğini aktaran Heci, şunları söyledi: “Bu, Irak Sınır Muhafız Birlikleri olsun ya da başka bir isim olsun. Duhok ve Hewlêr başta olmak üzere Şêladizê’ye gidenlerin hepsi Mesud Barzani’nin peşmergeleridir. Hiçbir Arap gücü de Kerkük ve Musul’dan sonra Kurdistan bölgesine dahil olmayı kabul etmiyor. O Irak gücü değildir. Doğrudur paraları, ihtiyaçları ve tüm şeylerini Irak merkezi hükümeti karşılıyor. Ancak Irak’a bağlı bir güç değildir. Sadece Mesud Barzani’nin kararı ile hareket ederler, Irak’ın kararı ile hareket etmezler. Onlar KDP gücüdür” dedi.

‘ORAYA GİDEN GÜCÜN AMACI PKK’YE KARŞI KONUMLANMAKTIR’

Irak Sınır Muhafız Birlikleri adına bölgeye giden gücün temel amacına da değinen Heci, “Bu gücün oraya gitme amacı ise PKK ile savaşmaktır. Irak adına gidip oraya yerleşmektir. PKK yurtsever bir harekettir. PKK’nin temel bir kararı da hiçbir Kürt gücüne karşı savaşmamaktır. Bunu her zaman gösterdi. Ben buna birçok şekilde şahitlik ettim. KDP onların alanlarına saldırdığında böylesi bir durum yaşanmasın diye PKK onlara karşı silah kullanmadı. Onlar da KDP’ye karşı savaşabilir, onların bu gücü ve durumu da var. Fakat onlar halkı için savaşıyor. Ve bu durumu her zaman gözetiyorlar” ifadelerin kullandı.

Heci, ayrıca ajansımıza KDP’nin cezaevlerinde yaptığı işkenceler başta olmak üzere bir çok konu hakkında konuştu.