PAJK: Gençliğin öncülüğünde kadın devrimini gerçekleştireceğiz!

Şehit Bîşeng Brûsk ve Sara Hogir Riha'yı saygıyla anan PAJK, "Gençliğin öncülüğünde kadın devrimini gerçekleştirerek toplumsal özgürlüğümüzü sağlayacağımız kesindir" dedi.

PAJK Koordinasyonu, "APOCU gençlik hareketimizin değerli öncüsü olan Bîşeng Brûsk ve Sara Hogir Riha yoldaşın şehadeti önünde minnetle eğiliyor, tüm devrim şehitlerimizi saygıyla anıyoruz" dedi.

BÎŞENG YOLDAŞ DEVRİM MEŞALESİNİ EN ÖNDE TAŞIDI

"Bîşeng yoldaş özgürlük arayışını, devrimci gençlik hareketiyle başlatıp APOCU Hareketle sürdürerek devrim meşalesini en önde taşıdı" denilen PAJK açıklamasında, "Seçkin öncü militan olmayı başardı. Asimilasyon, işgal ve sömürüye karşı Kurdistan gençliğinin özgürlük iradesi, zafer yemini oldu. Bu inançla sömürgeci sınırları tanımayarak Kurdistan’ın her alanında, şehirde, dağda devrimci faaliyetleri büyük bir heyecan ve kararlılıkla yürüttü. Kurdistan gençliğine Rêber APO felsefesini taşıyarak, kadın özgürlük bilincini yaydı. Genel olarak Kurdistan gençliğini, daha özelde genç kadınları örgütledi, eğitti, eyleme kaldırdı. Sömürgeci ulus devletlerin ve kapitalist sistemin gençlik üzerindeki yozlaştırma, iradesizleştirme, göçertme dahil devrimden alıkoyan politikalarına karşı devrimin dili ve eylemi oldu. Karşı devrim saldırılarına karşı Kurdistan gençliğinin kurtuluşunu devrimde görerek kesintisiz bir emeğin ve mücadelenin sahibi oldu. Gençlerin, kadınların, halkın öncüsü oldu. Emek insanı, yüce ruhlu Bîşeng yoldaş, devrimci gençlik hareketinde mücadele yürüttüğü gibi Kurdistan Kadın Hareketinde de rol ve misyon sahibiydi. Kadın mücadelesinin geliştirilmesinde bizzat sorumluluk alarak değer yarattı. PAJK bilinci derin, PAJKlaşan kadın tarzıyla partimizin öncülüğünü yaptı. Genç kadın devrimci hareketinin büyütülüp pratikleşmesinde Merkez rolü oynadı. Devrimi, yoldaşları hep çok sevdi. Coşku seli, inancın sembolü, çözümün gücüydü. Rêber APO’yu anlama ve uygulama çabası yüksekti. Bîşeng yoldaş genç yaşına rağmen en iyi anlayanlardan olarak farkını yarattı" diye belirtildi.

SARA YOLDAŞ'IN GERİLLA ÖZLEMİ KURDISTAN GENÇLİĞİNE VASİYETTİR

PAJK Koordinasyonu açıklamasında şu hususlara da yer verildi:

"Urfa’nın yurtsever özüyle büyümüş olan Sara Hogir Riha yoldaş, Sakine Cansızların izinde mücadeleye katılarak son nefesine kadar militan görevlerine sahip çıktı. Gençliğin fırtınalı ruhunu gittiği her yere taşıdı, yüzlerce yoldaşını Rêber APO çizgisinde eğitti, yol arkadaşlığı yaptı, mütevazı, emekçi özellikleriyle öncü bir katılımın sahibi oldu. Sara yoldaş da Bîşeng yoldaş gibi devrimde özgürlük gerillası olarak hep yer almak istedi. En büyük hayali Bakur başta olmak üzere Kurdistan dağlarında kadın gerilla olarak, özgürlük savaşını vermekti. Bîşeng yoldaş gibi taşıdığı gerilla özlemi, Kurdistan gençliğine vasiyettir. Gençliğin, Kurdistan’da düşmanın ajan ağlarını söküp atması, faşizme karşı mücadeleyi büyütmesi, devrimci halk savaşını yürütmesi şehit yoldaşlarımızın yeminini yerine getirme sözüdür.

Gençliğin öncülüğünde kadın devrimini gerçekleştirerek toplumsal özgürlüğümüzü sağlayacağımız kesindir. Bu temelde Kurdistan gençliğini Bîşenglerin, Saraların intikamını alma temelinde devrim saflarını güçlendirerek 8 Martları, Newrozları karşılamaya, Rêber APO’ya Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm hamlesini yükseltmeye çağırıyoruz."