GÖRÜNTÜLÜ

Nisêbîn’de AKP-MHP'li faşistlerden provokasyon girişimi

AKP Nusaybin Belediye Başkan Adayı Mehmet Çelik ile birlikte Nisêbîn çarşı merkezine gelen AKP konvoyundan bir kişinin bozkurt işareti yaparak halkı ve esnafı tahrik etmesi ve kitleye silah doğrultması ile başlayan olaylar devam ediyor.

NISÊBÎN'DE PROVOKASYON

Mêrdîn’in Nisêbîn ilçesinde çarşı merkezine gelen AKP konvoyundan bir kişinin konvoyun geçişi esnasında bozkurt işareti yaparak halkı tahrik etmesi sonrasında halk, AKP konvoyunu yuhaladı. Konvoyun geçişine izin vermeyen halk, "HDP, HDP" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları atmaya başladı. Bu esnada AKP konvoyundan kimliği öğrenilemeyen diğer bir kişi aracından inerek yurtsever halka silah doğrulttu.

AKP'li Belediye Başkanı Adayı Mehmet Çelik'in aracından inerek yurtsever halka yönelik küfür, hakaret ve tehditlerine herhangi bir şekilde müdahale etmeyen polis, Mehmet Çelik'i korumak için onu alandan uzaklaştırdı.

Çelik'in uzaklaştırılmasının ardından polis Dörtyol mevkiinde toplanan halka biber gazı ile saldırdı etti. Gazdan etkilenen esnaf dükkanlarının kepenklerini indirdi.

Kitlenin ara sokaklara dağıldığı Nisêbîn’de olaylar hala devam ediyor.