Maxmur’daki açlık grevi eylemcileri yeni yıla umutlu giriyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla Maxmûr Kampında düzenlenen süresiz ve dönüşümlü açlık grevi 16’ıncı gününde devam ediyor.

Maxmûr’daki açlık grevi hazırlık komitesinden Hadi Pusat açlık grevleri hakkında ANF’ye konuştu.

Pusat “Mexmûr’da başlatılan süresiz ve dönüşümlü açlık grevi 6’ıncı grupla devam ediyor” dedi.

Eylemlerinin hedefinin Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması olduğunun altını çizen Pusat, “DTK Eşbaşkanı ve HDP milletvekili Leyla Güven ve Strasbourg’daki eylemcileri selamlıyoruz” diye ekledi.

Cezaevlerinde açlık grevinde olan tüm tutsakları da selamlayan Pusat, yeni yıldan beklentilerini şöyle özetledi: “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürleşmesidir. Yeni Yılı Önder Apo, cezaevindeki direnişçilere ve Kürt halkına kutluyoruz”

Mexmûr’daki açlık grevine katılan üniversite öğrencisi Egîd Üren de eylemleri hakkında “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yaptığımız mücadele sürecek” dedi.

Yeni yıl ile birlikte mücadelelerinin daha da yükseleceğini vurgulayan Üren, şunları ifade etti:

“Mexmûr kampındaki gençler ve öğrenciler olarak, Önder Apo’nun ideolojisi temelinde çalışmalarımızı yeni yılda da devam ettireceğiz. İktidarların yeni yılda darboğaza girdiklerini görüyoruz. Onlara karşı Kürt halkının mücadelesi ise devam etmekte. Bunun en somut örneği ise Rojava devrimidir. Kürt halkı artık kendini yönetebilmekte.”

Açlık grevi eylemcilerinden öğretmen Gurbet İşlek, Kürt halkına çağrıda bulunarak şunları belirtti:

“Strasbourg, Hewlêr ve Silêmaniye’deki açlık grevi eylemcilerini selamlıyoruz. 3 senedir Önder Apo’dan haber alamıyoruz. Önder Apo avukat ve ailesiyle görüştürülmemekte. CPT burada görevini yerine getirmeli. CPT’ye sorumluluğunu hatırlatmak için Kürt halkına eyleme geçmeleri için çağrıda bulunuyoruz. Gün Önder Apo’yu özgürleştirme günüdür. Yeni yıldan umudumuz, Önder Apo’nun özgürlüğüdür.”