Maxmur’da gerillaya selam yürüyüşü

Şehîd Rûstem Cûdî Kampı’nda “Devrimci operasyonların ruhuyla Devrimci Halk Savaşını zafere taşıyacağız” şiarıyla kitlesel yürüyüş düzenlendi.

Şehîd Rûstem Cûdî Kampı yurtsever gençliği öncülüğünde “Devrimci operasyonların ruhuyla Devrimci Halk Savaşını zafere taşıyacağız” şiarıyla kitlesel yürüyüş gerçekleştirildi.

Şehit Aileleri Kurumu önünde bir araya gelen kitle, gerillayı selamlayan sloganlar attı. Yürüyüş ardından Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Gençlik Meclisi Sözcüsü Sîpan Yaman açıklama yaptı.

Kurdistan Özgürlük Gerillalarının gerçekleştirdiği eylemleri içtenlikle kutladığını belirten Sîpan Yaman, “Düşmanımız Kürt halkını yok etmek için insanlığa ait tüm ahlaki değerleri çiğneyerek saldırılar gerçekleştirmektedir. Aynı zamanda İmralı Cezaevi’nde de mutlak bir tecrit söz konusudur. Önderliğimiz şahsında halkımıza ve hareketimize tecrit uygulanmaktadır. Bu düşman Önderliğimiz şahsında halkımızın sesini, gücünü, kültürünü ve kimliğini yok etmek istiyor. Önder Apo’nun İmralı’da göstermiş olduğu büyük direniş bizlere büyük bir moral veriyor. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü ve Kurdistan Özgürlük Gerillalarının yanında olduğumuzu belirtmek için her dört parça Kurdistan’daki gençlerin ve kadınların mücadele etmesi gerekir. Bu çerçevede özgürlük gerillalarını gönülden selamlıyoruz.”