Kürt halkı 4 Nisan'da Amara'ya yürüyecek

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın yaş günü dolayısıyla 4 Nisan'da Amara Yürüyüşü düzenlenecek.

AMMARA YÜRÜYÜŞ AÇIKLAMASI

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan’a dair Amed'de bulunan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) binasında açıklama yapıldı. Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER), MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), DBP ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) ortak yaptığı açıklamada, 4 Nisan'da Öcalan'ın köyü Riha'nın Xelfetî (Halfeti) ilçesine bağlı Amara kırsal mahallesine bir yürüyüş düzenleneceği duyuruldu.

'SONUÇLAR GÖSTERDİ; KÜRT SORUNUNU ÇÖZMEYEN ÇÖZÜLÜR'

DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, 31 Mart yerel seçimlerine işaret ederek, "Taşımalı kolluk güçleriyle şantaj yapan iktidar seçimi kazanmaya çalıştı. Yetmedi balkon konuşmasında (Tayyip Erdoğan) savaşta ısrarı yeniden gündeme getirdi. Kürtlerin yaşadığı coğrafyayı ‘teröristan’ olarak tanımladı. Hâlbuki bu iktidarı bu hale getiren, halkı yoksulluğa sürükleyen, demokrasiyi ve anayasayı rafa kaldırtan, toplumu bölen şey bu iktidarın Kürt sorununun çözümsüzlüğündeki ısrarıdır. Çözüm sürecini rafa kaldırıp muhatabı olan Sayın Abdullah Öcalan üzerinde ağırlaştırılmış tecrit uygulamalarıdır. ‘Kürt sorununu çözmeyen çözülür’ dedik ve bu seçimin sonuçları da bu tecrübeyi yeniden teyit etmiş durumdadır" dedi.

Çiğdem Kılıçgün Uçar, "Uzun bir süredir Avrupa’da, Ortadoğu’da ve Türkiye’de çalışmalar, kampanyalar yürütülüyor. Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde Sayın Öcalan’ın dostları, akademisyenler, aydınlar, siyasetçiler, sendikalar tarafından özgürlük ve barış temalı çalışmalar yürütüldü. Rojava başta olmak üzere Ortadoğu’da halklar, kadınlar, gençler bu konu bağlamında ayakta. Bizler de burada 1-15 Şubat arasında bir Özgürlük Yürüyüşü gerçekleştirdik. Yürüyüşümüz elbette devam ediyor" dedi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve Newroz'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün haykırıldığına dikkat çeken Çiğdem Kılıçgün Uçar, "31 Mart yerel seçimlerde de bu irade, tecritte, savaş politikalarında ve kayyım rejiminde ısrar eden AKP-MHP iktidarını reddetmiş, demokratik çözümde ısrarı vurgulamış ve Sayın Öcalan’ın çözüm iradesini en güçlü şekilde sahiplenmiştir" ifadelerini kullandı.

 AMARA YÜRÜYÜŞÜ’NE ÇAĞRI

Çiğdem Kılıçgün Uçar, şöyle devam etti: "Barış ve özgürlük talebiyle gerçekleştirilen bu yürüyüş 4 Nisan'da Amara Yürüyüşü ile devam edecek. Israrla vurgulamak isterim ki bu yürüyüş hukuksuzluğu ortadan kaldırmak içindir. Bu yürüyüş demokrasi ve barışı sağlamak içindir. Bu yürüyüş savaş politikalarının yıkımına karşı eşit, ortak yaşam iradesini kurmak içindir. Bu yürüyüş, kan, gözyaşı, ölüm ve yoksulluğun yerine; eşit, özgür ve adil bir yaşamı kurmak içindir. Yani bu yürüyüş hepimizindir. Bu vesileyle tüm halklarımızı Amara Yürüyüşü’ne davet ediyor ve 4 Nisan’da saat 10.00’da Aligor'da yapacağımız buluşmaya katılıma davet ediyorum."

MED TUHAD-FED Eşbaşkanı Kerem Canpolat ise "Bu savaşta aileler büyük acılar gördü. Bu son 10 yılda da büyük bir tıkanmışlık her yerde var. Bu tıkanmışlık Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin ağırlaştırılmasıyla ilgilidir. Bu nedenle tecridin kaldırılmasında ısrar ediyoruz. Tecrit kalkmadığı sürece bu tıkanmışlık devam edecektir” diye konuştu.

4 NİSAN PROGRAMI  

Kürt sorununun çözümü ve Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılan kampanyalara değinen Canpolat, "4 Nisan’da Xalfeti’de, Amara’da olacağız" dedi. Doğa talanına karşı 4-12 Nisan tarihleri arasında da fidan dikme kampanyası başlatılacağını aktaran Canpolat, "Abdullah Öcalan’ın doğum gününü barış, huzur ve birlik dönemine çevirmek istiyoruz. Demokrasi için yaşamını yitirenlerin hayali olan barış, özgürlük ve huzur talebine sahip çıkalım. Bu sahiplenme Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasına vesile olsun. Bütün halkımızı 4 Nisan’da Aligor'a, Amara’ya, Xalfeti’ye bekliyoruz" çağrısı yaptı.