GÖRÜNTÜLÜ

Kurdistan boydan boya Newroz’a büründü

Kurdistan kentlerinden köylerine kadar halk, yarınki büyük kutlamalar öncesi meydanlarda ateş yakarak halaya durdu.

Bakur’dan Rojava’ya, Başûr’dan Rojhilat’a Kurdistan’ın birçok noktasında Newroz ateşleri yakıldı.

ŞENGAL

Şengal’in birçok merkezinde Newroz ateşleri yakıldı. Xanesor’da gençler, devrim şarkıları eşliğinde halay çekti. Xanesor Halk Meclisi Üyesi Hecî Kulî, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve tüm Kürt halkının Özgürlük Newrozu’nu kutlayarak, Newroz’un mazlum halkların Özgürlük Newrozu olması temennisinde bulundu.

Guhbel nahiyesinde bir araya gelen halk ise, yüksek tepelerde “Bê Serok jiyan nabe” ve “Bijî Serok Apo” sloganları atarak Newroz ateşi yaktı. Halk Newroz ateşinin yakıldığı yerlerde gece saatlerine kadar halay çekti.

KOBANÊ’DEN DÊRIK’E

Kuzey ve Doğu Suriye’nin kentlerinden köylerine varana kadar halk, yarınki büyük kutlamalar öncesi meydanlarda ateş yakarak halaya durdu.

AMED

Amed’in Sûr ilçesinde bulunan İskender Paşa Mahallesinde Newroz kutlaması yapıldı. Akşam saatlerinde yapılan kutlamaya Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti Sûr Belediye Eşbaşkan adayları Fatma Gulan Önkol ile Adnan Örhan ve çok sayıda kişi katıldı. Kutlamanın yapıldığı alanda meşaleler yakıldı, Adalet Nöbeti’ne katılan anneler “Newroz” yazılı demir meşaleyi yaktı. Ardından “Bê Serok jiyan nabe”, “Bijî Serok Apo” ve “Jin, jiyan, azadî” sloganları atıldı. Newroz ateşinin yakıldığı etkinliğin devamında davul zurna ve zılgıtlarla halaylar çekildi.

AGIRÎ

Agirî’nin Cezaevi Mahallesinde Newroz kutlanırken, 25 Mart’ta gerçekleştirilecek Agirî Newrozu için çağrı yapıldı. Etkinlikte sık sık kitle “Bijî Serok Apo” ve “PKK halktır halk burada” sloganları attı. Ulusal elbiselerle etkinliğe katılan halk, saygı duruşu sonrası Newroz ateşini yaktı. Etkinlikte konuşan DEM Parti Agirî Belediye Eşbaşkan adayı Hazal Aras, “31 Mart'ta sayılı günler kaldı. Biz 2 aydır halkımızın sorunların diliyor ve çözüm geliştiriyoruz. İnanıyorum ki bu kentin insanların yerel seçimlerde en doğru kararı verecekler. Hepimizin birlikte kazanacağı bir seçim olacağına inanıyorum. Hepimizin Newroz’u kutlu olsun” dedi.

DEM Parti Agirî Belediye Eşbaşkan adayı Mehmet Akkuş ise, 25 Mart’ta Agirî’de gerçekleştirecekleri Büyük Agirî Newroz’u ve final mitingi için tüm kent sakinlerine katılım çağrısı yaptı.