KNK, ulusal birlik çalıştayı için YNK'yi ziyaret etti

Güney Kürdistan'da ulusal birlik çalıştayı düzenlemeye hazırlanan KNK, YNK'yi ziyaret etti. 

Güney Kürdistan'da 27-28 Ocak tarihlerinde ulusal birlik çalıştayı düzenlemeye hazırlanan Kürt Ulusal Kongresi (KNK), Kürdistan Yurtseverler Birliği'ni (YNK) ziyaret etti.

KNK Eşbaşkan Yardımcısı  Farûq Cemîl, KNK üyeleri Şukrillah Emîn, Mela Hesen, Müjde Ebas ve Ferhad Dostkî'den oluşan heyet YNK Politbüro üyeleri Mela Bextiyar ve Hekim Qadir Hemecen tarafından karşılandı. 

YNK Politbüro Merkezi'nde saat 11.00'de başlayan görüşme yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Görüşmenin ardından basın mensuplarına konuşan YNK Politbüro üyesi Hekim Qadir Hemecan, ulusal birlik için sarf ettikleri çabadan dolayı KNK'ye teşekkür ederek "Bizler de bu konuda desteklerimizi sunmaya çalışacağız. Bir proje ile bu çalıştaya katılmak için çabalarımız sürecek" dedi. 

KNK'nin 15-15 Temmuz 2017 tarihlerinde Süleymaniye'de düzenlediği ulusal birlik çalıştayına Kürdistan'ın dört parçasından 60'ı aşkın siyasi parti ile yüzü aşkın sivil toplum kuruluşu ve hareket katılmıştı. Söz konusu toplantıda Kürdistan'ın dört parçası için çalıştaylar düzenlenmesi ve daha sonra ulusal kongre için program hazırlanması kararı alınmıştı.

Bu kapsamda şimdiye kadar Rojava, Rojhilat ve yurt dışında yaşayan Kürtler ve Kürdistanlılar için çalıştaylar düzenlendi.