KNK’nin ulusal birlik ziyaretleri sürüyor

Ulusal birliği tartışmak için ortak platform çağrısı yapan KNK heyeti, Hewlêr’de Kürdistan Halkı Demokratik Hareketi ve Kürdistan Demokratik Ulusal Birlik Partisi ile görüştü.

Kürt birliği ve ulusal kongrenin tartışılacağı ortak bir platform için Kürdistan’ın dört parçasındaki siyasi partilerle görüşmeler gerçekleştiren Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) heyeti, Kürdistan Halkı Demokratik Hareketi (Bizûtneweyî Demokrasi Gelê Kurdistan) ve Kürdistan Demokratik Ulusal Birlik Partisi (Yekîtiya Neteweyî Demokratik a Kurdistan – YNDK) partileriyle görüştü.

KNK Eşbaşkan Yardımcısı Tahir Kemalizade, KNK Divan üyesi Dr. Kamuran Berwari ve KNK üyeleri Ferhat Dostki ile Şikrullah Hemed Emîn’den oluşan KNK heyetinin ilk durağı Kürdistan Halkı Demokratik Hareketi Genel Merkezi oldu. Kürdistan Halkı Demokratik Hareketi Genel Başkanı Xidir Rûsî ve parti üyeleri tarafından karşılanan heyetin görüşmesi yaklaşık bir saat sürdü. Görüşmenin basına açık kısmında KNK heyetini ulusal birlik çalışmaları için tebrik eden Rûsî, ulusal birlik için ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

KNK’nin Kürdistan Demokratik Ulusal Birlik Partisi’ne yaptığı ziyarette ise heyet, partinin genel başkanı Gafûr Maxmûrî ve parti üyeleri tarafından karşılandı. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin basına açık kısmında konuşan Maxmûrî, ulusal birliğin Kürt halkı için çok önemli olduğunu belirterek, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

KNK, 12 Haziran günü yaptığı ulusal birliği tartışma için ortak bir platform kurulması çağrısının ardından Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK), Goran (Değişim) Hareketi, Komala İslami Partisi, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Emekçiler Partisi (Hizbî Zehmetkêşan), Yekgirtu İslami Partisi, Kürdistan Komünist Partisi ve Bizûtneweyî İslami, Kürdistan Topluluklar Birliği’ni (KCK) ziyaret etmişti.