KJK: 4 Nisan’ı Amara’da ‘özgürlük günü’ olarak kutlayalım

KJK Koordinasyonu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutlayarak, “umut ve cesareti daha da büyütmeye” ve 4 Nisan’ı “Amara`da bir özgürlük günü olarak kutlamaya” çağırdı.

KJK 4 NİSAN AÇIKLAMASI

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan KJK Koordinasyonu, “Önderlik hamlesini zirveye taşımaya” çağırdı. 

KJK’nin açıklaması şöyle:

“Önder APO`nun doğum günü olan 4 Nisan`ı, başta Önder APO`ya, geliştirdiği özgür yaşam paradigmasıyla iradeleşen Kürt kadınları olmak üzere tüm kadınlara, özgürlüğün adı olan çocuklara, kayada gül olarak yeşerttiği Kürt halkına, kadim Ortadoğu halklarına, kapitalist sisteme karşı demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü paradigmada yaşamı gören tüm dünya halklarına ve dağlarda, zindanlarda, şehirlerde direnen tüm yoldaşlarımıza kutluyoruz. 

Bereketin, baharın ve doğanın canlılığının yükselişte olduğu Nisan ayının, kapitalizmin yok etmek istediği yaşama karşı, insanlık değerlerinin yeniden yükselişe geçmesine vesile olmasını diliyoruz. 

Değerli yurtseverlerimiz Mustafa ve Mahsum yoldaşları saygıyla anıyor, İmralı esaretine son verme temelinde anılarına bağlı kalacağımızın sözünü yeniliyoruz. 

Önder APO, verili olan hiçbir şeyi kabul etmediği gibi fiziksel doğuşuyla yetinmeden demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigmayla, yaşam aşkıyla kendisini yeniden doğurtmuştur.  Sesini kısmak, özgürlük yolundan alıkoymak ve teslim almak için mutlak tecrit altında tutulduğu İmralı zindanında sesini tüm dünyaya duyuran, özgürlük yoluna milyonları katan ve özgür yaşam paradigmasıyla sınırları aşan bir Önderlik olmuştur. 

İmralı adasında gerçekleştirdiği 3. doğumuyla, mekanın insan üzerindeki etkisini kırmış ve dışarıda, her şeyin kırımdan geçirildiği bu sistem içinde özgür olduğunu zanneden herkesi, özgürlük hakikatini doğru okumaya ve yaşamaya çağırmıştır. Özgürlükten en çok yoksun bırakılan biz kadınlar olarak, çağrıya en fazla kulak veren de yine biz  kadınlar olmalı ve  özgürlüğe ekmek-sudan daha fazla ihtiyacımız olduğunu bilerek mücadele etmeliyiz. 

Önder APO`nun öncülüğünde başlayan ve 21. yüzyılı kadın yüzyılı yapan kadın özgürlük mücadelemizin başta Kürt kadınları olmak üzere, dünya kadınları için büyük anlamı ve önemi vardır. Bizler, insanlığı cenderesi altına almaya çalışan bu kapitalist sistemin ve onun patronluğunu yapan hegemon erkeğin karşısına çıkma cesaret ve iddiasını Önder APO`dan aldık. Bugün bu irade ve cesaret, Kurdistan başta olmak üzere tüm dünyada, devletlere ve hegemon erkeğe karşı evde, işte, okulda, sokakta ‘Jin, Jiyan, Azadî’  olarak haykırılıyor.   

Önder APO`nun doğumunda kendi doğumunu gören kadınlar, Önder APO`nun fiziki özgürlüğünde de kendi özgürlüklerin görerek evrensel boyut kazanan Önder APO`ya özgürlük ve Kürt sorununa siyasi çözüm hamlesine sadece katılmakla kalmayıp öncülük ediyorlar. Kadınların bu öncülük misyonları,  Bakurê Kurdistan ve Türkiye`de gerçekleşen yerel yönetim seçimlerinde de kendisini göstermiş, kadınların iradeleri, renkleri, coşkusu Kurdistan'ı sarmıştır. 70 yaşındaki analarımızdan, genç kızlarımıza ve çocuklara kadar bu direnişi, iradeyi, coşkuyu, morali yaşayan ve tüm dünyaya ‘işte devrim budur’ dedirten bütün kadınların emeklerini ve başarılarını kutluyoruz. 

Bakurê Kurdistan ve Türkiye`de gerçekleştirilen yerel yönetim seçimlerinin kazananı, tüm hilelere karşı, fedai duruş sergileyerek iradesine, diline, kültürüne, Önderliğine sahip çıkan halkımız ve eş başkanlık çizgisinden ödün vermeyen kadınlar olmuştur. Halkımız, seçim çalışmaları esnasında ve sonrasında alanlardan yükselttiği Bijî Serok APO sloganlarıyla, başarının kaynağını nerede gördüğünü AKP-MHP faşist iktidarına ve dünyaya göstermiş, direnmeyi ve başarmayı, İmralı zindanını direnişin kalesi yapan Önder APO`dan öğrendik diyerek, faşizme karşı  başarılarını Önder APO`ya atfetmişlerdir. Düşmanın tüm baskı, oyun ve hilelerine karşın kazanan halkımız ve kadınlar olmuştur. Kadınların devam eden bu gasp ve kayyum politikalarını da direnerek aşacaklarına inanıyoruz.

ÖNDERLİK HAMLESİNİ ZİRVEYE TAŞIYALIM

Gerillanın müjdesi, halkımızın seçim başarısı ve evrensel boyut kazanan Önderlik hamlemiz göstermiştir ki Önder APO`nun 4 Nisan`daki fiziksel doğuşuyla İmralı`da gerçekleştirdiği 3. doğuş bütünleşmiş ve büyük bir anlam düzeyine ulaşarak düşmanın tüm kirli saldırılarına rağmen bir kez daha yenilmezliğini ortaya koymuştur.  

Önder APO`nun doğum günü vesilesiyle başta kadınlar ve gençler olmak üzere tüm halkımızı ve dostlarımızı umut ve cesareti daha da büyütmeye, topraklarımızı 4 Nisan`dan aldığımız güçle ağaçlandırmaya, yeşertmeye, güzelleştirmeye yine Önderliğimizin doğum gününü, doğum yeri olan Amara`da bir özgürlük günü olarak kutlamaya çağırıyoruz. 4 Nisan`la beraber hep birlikte Önderlik hamlesini zirveye taşıyalım.”