Kerküki: Irak ve Güney Kürdistan'a sunduğumuz proje çözümdür

Tevgera Azadî Eş Başkan Yardımcısı Hüseyin Kerküki, Güney Kürdistan ve Irak’ta yaşanan sorunların hazırlayıp topluma sundukları projeleri ile çözüm bulacağını söyledi.

Güney Kürdistan siyasal yaşamına 3 yıl önce giren Tevgera Azadî geçtiğimiz günlerde Irak tarafından resmi parti olarak kabul edildi. Üç yıl önce kurulan ve Güney Kürdistan’da siyasi faaliyet sürdüren Tevgera Azadî resmiyet için birçok başvuruda bulunmasına rağmen Güney Kürdistan Hükümeti tarafından her defasında bir gerekçe ile resmi olarak kabul edilmeyerek geri çevrildi. Beş ay önce Irak Merkezi Hükümeti nezdinde resmiyete kavuşması için yapılan başvuru kabul edilerek resmiyet kazanan Tevgera Azadî, resmiyetini dün bir şölenle kutladı.

Kutlama sırasında açıklamalarda bulunan Eş Başkan Yardımcısı Hüseyin Kerküki hareketlerinin resmileşmesini taraftar, üyeleri ve yöneticilerine kutlayarak, Irak ve Güney Kürdistan’da yaşanan sorunların çözümüne en iyi aday kendilerinin olduğunu söyledi.

‘PROJEMİZ IRAK’TA BİRLİKTE BARIŞ İÇİNDE, KARDEŞÇE YAŞAMA PROJESİDİR’

Hareketlerinin resmiyete kavuşması ile görev ve sorumluluklarının arttığını belirten Kerküki, Güney Kürdistan ve Irak’ta yaşanan sorunlara çözüm olarak gördükleri projelerine ilişkin şunları söyledi: “Bundan sonra yükümüz ve görevlerimiz daha da artıyor. Irak ve Güney Kürdistan’daki görevler bizi bekliyor. Güney Kürdistan ve Irak genelindeki tüm partilerle birlikte Irak ve Güney Kürdistan’da yaşanan sorunları çözmek için çalışmaya açık olduğumuzu daha öncede açıklamıştık şimdi yine tekrarlıyoruz.

Daha öncede yaşanan sorunların çözümü için partiler çok farklı yol ve yöntemlere başvurdu ancak hiçbir sonuç alınamadı. Sorunların çözümünün bizim projemizden geçtiğine, bizim projemizle çözüme gidebileceğimizi bir kez daha söylüyorum.

Projemiz sadece Güney Kürdistan için değil, tüm Irak geneli için hazırlanmış bir projedir. Projemiz demokratik Irak halkların bir arada barış içinde yaşama ve demokratik ulus projesidir.

Irak halklarının bir arada birlikte yaşamanın tarihi çok eskiye dayanıyor. Bu tarihi geçmiş üzerinden birlikte çalışıp çözüm üreteceğiz. Bunu yapabileceğimize ve bu güçte olduğumuzu belirtiyor bunun için halkımıza güven vererek onun güvenini kazanmak için çalışacağız.”