KCK'den Ali Başar için başsağlığı mesajı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, geçtiğimiz gün Almanya’da hayatını kaybeden Kürt yurtseveri, Dersim katliamı tanığı Ali Başar için başsağlığı mesajı yayımladı.

Kürdistan halkına ve Başar ailesine başsağlığı dileyen KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı mesajında şu ifadeler yer aldı:

Kürtlerin Ali dayısı Ali Başar’ın hakka yürüyüşünü öğrenmiş bulunuyoruz. Ailesine ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Ali dayı, Kürt Özgürlük Hareketi'nin Avrupa’da örgütlendiği ve geniş bir sempatizan kitlesine sahip olduğu çalışmalar içinde ilk günden itibaren yer almıştır. Başta Dersim halkı olmak üzere Avrupa’daki halkımızın örgütlenmesi ve mücadelesine önemli katkılarda bulunmuştur.

Avrupa’da Ali dayı gibi ömrünü özgürlük mücadelesine adamış birçok değerli yurtseverimiz vardır. Bunlar, Avrupa’daki Kürt halk hareketinin temel direkleridir. En zor dönemlerde Özgürlük Hareketi'ne ilk sahip çıkanlar ve her türlü desteği verenlerdir. Önder Apo'nun doğrudan ilgilendiği bu değerli yurtseverlerimiz, Avrupa’daki tüm halkımız ve dostları uluslararası komplo döneminde en büyük mücadeleyi ve ayağa kalkışı göstermişlerdir. Bu bağlılıkları ve mücadeleleri nedeniyle Önder Apo İmralı’da yaptığı savunmalarda Avrupa’daki halkımıza özel şükranlarını iletmiştir.

On yıllardır takdir edilecek mücadele içinde olan Avrupa’daki halkımızın bu mücadelesi ve emeğinde büyük payı olan Ali dayımızı hiçbir zaman unutmayacağız. Onun özgür Kürdistan, Özerk Dersim özlemini gerçekleştirmek için üzerimize düşen sorumluluğu ve mücadeleyi geliştirme sözünü bir kez daha yineliyoruz.