Kadınlar Şemrex’te seçim bürosu açtı

DEM Parti Mêrdîn Kadın Meclisi, Mêrdîn’in Şemrex ilçesinde kadın seçim bürosunu açtı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mêrdîn Kadın Meclisi, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında Mêrdîn’in Şemrex (Mazıdağı) ilçesinde kadın seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Açılışa DEM Parti Mêrdîn Milletvekili Beritan Güneş, Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Devrim Demir, Şemrex Belediyesi Eşbaşkan Adayı Kudret Uçuk ve çok sayıda kadın katıldı.

Kadın seçim bürosu önünde toplanan kadınlar uzun süre halaylar çekti. Sık sık “Jin jiyan azadî” sloganlarının atıldığı açılışta yapılan konuşmalarda, kadın mücadelesine vurgu yapıldı.

Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Devrim Demir yaptığı konuşmada, bugün kadın seçim bürosunun açılışı için bir araya geldiklerini söyleyerek, bunun kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı. Devrim Demir, Kürt bölgelerinde kadına özgü seçimler için seçim büroları açtıklarını belirterek, “31 Mart’ta önümüzde bir yerel seçim var. Ve bu süreç bizim açımızdan önemlidir. Aslında her seçimin bizler için önemi var. Çünkü biz toplum olarak var olma mücadelesi yürütüyoruz. Bu açıdan baktığımızda önümüzdeki seçimin önemini daha iyi anlıyoruz. Bütün belediyelerimiz kayyumların gaspı altındadır. Bu halkımızın iradesinin gaspıdır. Halkımız daha önce olduğu gibi bu seçimde de halkımız cevabını sandıkta verecektir” dedi.

Konuşmanın ardından seçim bürosunun açılışı kadınlar tarafından zılgıtlar çekilerek gerçekleştirildi.