İdil'de YPS Jin kuruluşunu ilan etti

Halkın özyönetim iradesine yönelik devreye konulan sıkıyönetim saldırılarına karşı İdil'de Kadın Sivil Savunma Birlikleri (YPS JIN), kuruluşunu ilan ederek, saldırılara karşı mücadeleyi yükselteceklerini kaydetti.

Özyönetim iradesini ortaya koyan ilçelerde abluka ve sıkıyönetim saldırılarına karşı günlerdir ayakta olan Şırnak'ın İdil ilçesinde Sivil Savunma Birlikleri-Yekîneyên Parastina Sivîl a Jin (YPS Jin), kuruluşunu ilan etti. YPS Jin üyelerinin katıldığı törende yapılan açıklamada, yıllardır devletin soykırımcı ve asimilasyoncu uygulamalarına karşı bir mücadele verildiği hatırlatılarak, "Kürdistan halkı başta olmak üzere tüm Bakûrê Kürdistan onurlu bir yaşam için muazzam bir direniş göstermiş ve bugün bu direniş daha da büyüyerek, Kuzey Kürdistan'ın tüm dağlarına, ovalarına, şehirlerine ve köylerine yayılmıştır" denildi.

Açıklamada, Kürt halkının kendi kültürünü, kimliğini ve dilini korumak ve geleceğe taşımak için 2015 yazı itibariyle Kuzey Kürdistan'da ilan edilen özyönetimlere devletin saldırıları hatırlatılarak, "İşgalci Türk devleti, ordusu ve hükümetiyle halkımızın kendi kendisini yürütme iradesini hazmedememiş, Kürdistan'ı şehir şehir, ilçe ilçe kuşatarak; sivil, çocuk, yaşlı, kadın, erkek demeden katliamlardan geçirmeye başlamıştır" diye kaydedildi.

DİRENİŞİ BÜYÜTECEĞİZ

Konuşmada, "Yapılan katliamlara karşı özyönetimlerimizi ve varlığımızı korumak için, öz savunma için, daha güçlü örgütlenmek için ve her türlü fiziki saldırılara karşı korunmak için, kültürel soykırıma karşı ve en temel hakkımız olan yaşam hakkımız korumak için biz kadınlar YPS Jin birliği adı altında direnşimizi daha da büyüteceğimizin ilanını yapıyoruz. YPS Jin başta Önder Apo'nun özgürlüğü olmak üzere tüm kadınların özgürlüğü için mücadele edecektir Özgürleşen Kürt kadını özgürleşen Kürdistan olacaktır" diye belirtildi.

Ayrıca açıklamada bütün kadınların YPS Jin birliği altında örgütlenme çağrısı yapıldı.

Tören, "Bijî Serok Apo", "Bijî azadiya kurd û Kurdistanê", "Bijî xweseriya demokratîk" ve "Bijî YPS Jin" sloganlarıyla son buldu.