Hukukçu Xalid Omer: Halkın direnişi Önderliğe yönelik komployu boşa çıkardı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın tutuklanıp tecrit edilmesindeki asıl amacın halkın iradesini kırmak olduğunu vurgulayan Hukukçu Xalid Omer, ancak bu durumun halkın savaşmasını ve direnmesini engellemediğini belirtti.

İnsan hakları savunucusu Hukukçu Xalid Omer, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun ve tecridin halkın direnişiyle boşa çıkarıldığını belirtti.

Kürt Halk Önderi Öcalan’ın felsefesinin dünyanın birçok yerinde benimsendiğini ifade eden Xalid Omer, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Önder Apo, İmralı Cezaevi'nde yaşadığı ağır şartlara rağmen bugünlere kadar dimdik ayakta durdu. Halkımız da direnişini Önderlikten aldı ve hedeflerine ulaşana kadar alanlarda olacaktır.

İşgalci Türk devleti bu komplonun bir işe yaramadığını görünce, halkın iradesini, mücadelesini ve direnişini kırmak için komployu yeni boyutta sürdürmeye karar vermiştir. Bunun sonucunda da Önderliğe yönelik ağır tecridi devreye koymuştur. İşkenceye varan bu tecridin hiçbir hukuki dayanağı yoktur. Türkiye ve uluslararası yasalara göre her tutsağın avukatı ve ailesiyle görüşme hakkı vardır. Ayrıca sağlık komitelerinin de zaman zaman Önderliğin sağlık durumunu değerlendirmesi gerekiyor ancak şu ana kadar Önderliğin sağlık durumu hakkında bir bilgi elde edilemedi. Her ne kadar CPT İmralı Cezaevi'ni ziyaret etmiş olsa da Önderliğin durumuna ilişkin herhangi bir rapor yayınlamış değil.

Bugün Rêber Apo’nun fikirlerinin Ortadoğu'ya yayıldığını ve milyonlarca insanın onun fikirlerine destek verdiğini görüyoruz. Önder Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için mücadele etmek tüm insan hakları savunucularının sorumluluğundadır ve biz de Suriyeli hukukçular inisiyatifi olarak Önder Öcalan'ı korumak için üzerimize düşeni yapacağız. Bunun için eylemlerimizi sürdüreceğiz.”