HSM’den gerillalara kutlama mesajı

HSM Karargah Komutanlığı Şehîd Ciwan–Şehîd Andok Devrimci Operasyonu’nu gerçekleştiren, emek harcayan tüm komutan ve savaşçıları kutladı.

HSM KUTLAMA

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı, açıklamasında şunlar belirtildi:

“Öncelikle Şehîd Ciwan–Şehîd Andok Devrimci Operasyonu’na Apocu fedai ruh ve yüksek cesaretle katılan, Kürt halkının diriliş bayramı olan Newroz’u en anlamlı şekilde karşılayan siz değerli yoldaşları en içten devrimci duygularla selamlıyoruz. Özgürlük Newrozu’nu Çağdaş Kawa Mazlum Doğanlar’ın tutumuyla karşılayan, Newroz ateşini gürleştiren ve sömürgeci soykırımcı Türk ordusuna ağır darbe vuran Newroz şehitlerimiz Ekin ve Canşêr yoldaşlar şahsında tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

19 Mart günü Girê Amediyê Direniş Alanı’nda işgalci Türk ordusunun 4 üssünün ortasında, tank ve ağır silahlarla korunan iki önemli üssü hedeflenmiştir. Özel bir taktik ve teknikle düşmana sarsıcı bir darbe vurduktan sonra işgalcilerin mevzilerinin üzerine gidilmiştir. Düşmanın tank ve panzerlerle yaptığı müdahalelere gereken karşılık verilerek bu iki korunaklı düşman üssü önemli oranda imha edilmiştir. İşgalci Türk ordusunun aldığı bütün tedbirler bu eylemle boşa çıkarılmış ve 8 koldan yapılan devrimci operasyon başarıyla gerçekleştirilmiştir. Gerilla, Newroz ruhuyla bir kartal gibi alandaki en korunaklı düşman üssüne pençesini vurup Türk ordusuna ağır bir darbe indirmiştir. İşgalci Türk ordusu ise bunun karşısında bir şey yapamamış, devrimci operasyonun sonuçlarını gizleyerek HPG’nin taktik ve teknik gelişmesinin görülmesini önlemeye ve yaratacağı etkinin önünü almaya çalışmıştır.

Yurtsever Kürt halkının Newrozu’nun başarılı devrimci operasyon gerçekleştirilerek kutlanması çok anlamlı olmuştur. Newroz ruhuyla Şehîd Ciwan–Şehîd Andok Devrimci Operasyonu’nu gerçekleştiren, her aşamasında emek harcayan tüm komutan ve savaşçıları kutluyoruz.

Değerli Apocu militanlar olan Ekin Rodî ve Canşêr Şêrawa yoldaşların naaşlarının yoğun çatışma ortamından alınması yoldaşlığa verilen değerin, bağlılığın ve şehide duyulan büyük vefanın örneği olmuştur. Her şart altında yoldaşına ve şehidine sahip çıkan Apocu fedai militanlığın bu devrimci operasyonda da gösterilmiş olması eyleminizi çok daha anlamlı ve değerli kılmıştır. Bu tutumunuzdan kaynaklı devrimci operasyon gücünü bir kez daha kutluyor, tutumunuzu takdir ediyoruz.

Değerli yoldaşlar; her Newroz bizim için yeni başlangıçların, hamlelerin ve çıkışların vesilesi olmuştur. Newroz’u Newroz ruhuyla karşılamış olmanız, yeni yıl mücadelemizin de aynı tempo, tarz ve sonuç alıcılıkta seyredeceğinin işareti olmuştur. Bu temelde derinleşip yoğunlaşarak daha büyük başarıların sahibi olacağınıza dair yüksek inancımızı belirtiyor, başarılar diliyoruz.”