HPG: Zap’ta bir dron imha edildi

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), YJA Star güçlerinin Zap bölgesinde patlayıcı yüklü bir dronu vurarak imha ettiğini bildirdi.

GERİLLA

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, Zap’ta bir dronun imha edildiğini belirtirken, bazı savaş mevzilerinin dört kez patlayıcı yüklü dronlarla bombalandığını, Metîna, Zap, Xakûrkê ve Garê bölgelerinin toplam 44 kez savaş uçakları ile bombalandığını bildirdi.

Açıklamada gerçekleştirilen gerilla eylemleri ve işgalci Türk ordusu tarafından yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle verildi:

1. Zap bölgesi;

— 6 Mart saat 16:20’de Şehîd Îbrahîm Direniş Alanı’nda patlayıcı yüklü dron havada vurularak imha edildi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

2. İşgalci TC ordusunun patlayıcı yüklü dron ve yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

— 29 Şubat ve 5 Mart’ta Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerimiz 4 kez patlayıcı yüklü dronlar ile bombalandı.

— 5 Mart’ta Xakurkê bölgesinin Ava Lolanê alanı 1 kez patlayıcı yüklü dronlar ile bombalandı.

3. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

— 1 – 6 Mart tarihleri arasında Metîna bölgesinin Bêşîlî, Şêlazê, Dergelê, Bazê, Serê Metîna alanı 11 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 10 kez, Xakurkê bölgesinin Şehîd Şerîf, Goşînê, Ava Lolanê, Sinînê alanı 11 kez, Garê bölgesinin Neqeba Xêrê, Girê Zengil, Kanîsarkê, Dêreşê, Deşta Kafya, Girê, Sêdarê alanı 10 kez, Zap bölgesinin Şehîd Îbrahîm Direniş Alanı 2 kez olmak üzere toplam; 44 kez savaş uçakları ile bombalandı."