HPG: Zap’ta 5 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

HPG/YJA Star gerillalarının gerçekleştirdiği eylemlerde 5 işgalci Türk askeri cezalandırıldı. İşgalciler Direniş Alanları’na 2 kez kimyasal silahlarla saldırdı.

HPG Basın İrtibat Merkezi yaşanan savaşa ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda 5 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 2 kez kimyasal silahlar, 4 kez savaş uçakları, onlarca kez de obüs ve tanklarla bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

7 Kasım 08:00, 08:20 ve 17:20 saatlerinde Sîda Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla 3 kez vurularak darbelenmiştir.

7 Kasım saat 12:30’da Sîda Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır ve ferdi silahlarla vurulmuş ve 3 işgalci cezalandırılmıştır.

7 Kasım saat 18:00’da Şehîd Adil Direniş Alanı’nda işgal amaçlı yol yapım çalışması yapan işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

7 Kasım saat 22:40’ta Çemço Direniş Alanı’ndaki işgalciler, YJA Star hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

7 Kasım 14:25 ve 15:30 saatlerinde Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzileri 2 kez kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

7 Kasım’da Girê FM Direniş Alanı savaş uçaklarıyla 4 kez bombalanmıştır.

7 Kasım’da Sîda, Çemço, Girê FM ve Girê Amediyê Direniş Alanları obüs ve tanklarla onlarca kez bombalanmıştır.”