HPG: Zap'ta 4 işgalci cezalandırıldı

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın gerçekleştirdiği eylemlerde 4 işgalci Türk askeri cezalandırılırdı. Gerilla direnişi karşısında çaresiz kalan işgalciler 12 kez kimyasal silahla, 2 kez de yasaklı bombalarla saldırdı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda; 4 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci ise yaralanmıştır.

İşgalci Türk ordusu gerilla direniş mevzilerini; 12 kez kimyasal silahlar ve 2 kez yasaklı bombalarla bombalamıştır. Aynı zamanda 5 kez savaş uçakları, onlarca kez de obüs, tank ve ağır silahlarla bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

12 Aralık 10:30 ve 18:20 saatlerinde Şêladizê nahiyesinin Çemço bölgesindeki gerilla direniş mevzileri çevresindeki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla iki kez vurulmuştur. Gerçekleştirilen eylemlerin sonucunda en az 3 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci ise yaralanmıştır.

12 Aralık saat 22:30’da Şêladizê nahiyesinin Sîda bölgesindeki gerilla direniş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

12 Aralık 22:30 ve 15:00 saatlerinde Şêladizê nahiyesinin Sîda bölgesindeki gerilla direniş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler, hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle hedeflenmiş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

12 Aralık’ta Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi ve Sîda köyü yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri 2 kez yasaklı bombalarla bombalanmıştır.

12 Aralık günü Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri kimyasal silahlarla 12 kez bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

12 Aralık’ta Metîna’nın Girê Ortê, Girê Çarçel alanları ile Gundê Şelazê çevresi savaş uçaklarıyla 5 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

12 Aralık Girê Cûdî, Girê Bihar ve Çemço Direniş Alanları obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır."