HPG: Zap’ta 2 dron düşürüldü, 1 işgalci cezalandırıldı

Kurdistan Ozgürlük Gerillası’nın gerçekleştirdiği eylemlerde 2 dron düşürüldü. 1 işgalci Türk askeri de cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla güçlerinin gerçekleştirdiği eylemler ve işgalci Türk ordusunun saldırılarına ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

24 Mart saat 14:15’te Girê FM Direniş Alanı’nda işgalcilere ait patlayıcı yüklü dron havada vurularak imha edildi.

25 Mart saat 15:30’da Girê FM Direniş Alanı’nda işgalcilere ait patlayıcı yüklü dron havada vurularak imha edildi.

28 Mart saat 13:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler harekete geçtiğinde ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketi durduruldu.

28 Mart saat 08:50’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

Xakurkê bölgesi;

29 Mart saat 10:00’da Girê Şehîd Kamuran’daki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

24, 27, 28 ve 30 Mart’ta Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediyê ve Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri 4 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

27 ve 29 Mart’ta Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri 4 kez patlayıcı yüklü dronlar ile bombalandı.

24 ve 27 Mart’ta Zap bölgesinin Şehîd Îbrahîm alanındaki savaş tünelleri 3 kez patlayıcı yüklü dronlar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

23–31 Mart tarihleri arasında Garê bölgesinin Deşta Kafya, Dosteka, Kanîsarkê, Çemrobotkî, Girê Reşîd, Sêdarê, Xêrê, Dêreşê, Şiyê, Girê Kun alanı 19 kez, Metîna bölgesinin Bêşîlî, Serê Metîna alanı 14 kez, Xakurkê bölgesinin Lolan, Kolît, Goşînê, Sinînê alanı 7 kez, Zap bölgesinin Şehîd Îbrahîm alanı 4 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediyê, Girê Bahar, Girê Cûdî Direniş Alanı 17 kez, olmak üzere toplam; 61 kez savaş uçakları ile bombalandı.”