HPG, şehit Jiyan Welat’ı andı

Medya Savunma Alanları’nda yaşanan bir kaza sonucu şehit düşen YJA Star gerillası Jiyan Welat’ı (Jiyan Şahin) anarak, “bize bıraktığı anlamlı yaşama ve anılarına layık olacağımız sözünü veriyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi’nin yazılı açıklamasında,Amed halkının değerli evladı, PKK ve PAJK’ın yiğit militanı ve YJA Star’ın cesur savaşçısı Jiyan Welat yoldaşımız, 8 Kasım 2013 günü bir göreve giderken yaşanan talihsiz bir kaza sonucunda şehadete ulaşmıştı. Devrimci yaşamı boyunca büyük bir halk severlik, yurtseverlik ve özgür yaşam aşkıyla Zîlanca mücadele eden Jiyan Welat yoldaşımızı şehadetinin yıl dönümünde saygıyla anıyor, değerli yurtsever ailesine ve tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz. Jiyanların anısını mücadele bayrağımızı yükselterek ve zafere taşıyarak daima yaşatacağımızın sözünü veriyoruz” ifadeleri yer aldı.

Kimlik bilgilerine ilişkin bilgilerin verildiği açıklama şöyle: 

Kod Adı: Jiyan Welat
Adı Soyadı: Jiyan Şahin
Doğum Yeri: Amed
Anne – Baba Adı: Remziye – Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Kasım 2013 / Medya Savunma Alanları

 

Tarihten günümüze kadar her zaman Kurdistan özgürlük hareketlerinin merkezi durumunda olan Amed, yetiştirdiği birbirinden değerli öncü ve devrimcileriyle halkımızın tarihinde özel bir konumda oldu. Düşmana karşı taviz vermeyen asi duruşu ve özgürlükteki ısrarı ile bilinen Amed halkımız, her zaman bu duruşunu koruyarak sömürgeci Türk devletinin soykırımcı politikalarına cevap vermesini bildi. Partimiz PKK’nin kuruluşuna da ev sahipliği yapan Amed, daha sonra geliştirdiği serhildanlarla mücadelemizi sahiplendi. Birbirinden değerli evlatlarını özgürlük mücadelemize katarak mücadelemizin gelişmesini sağlayan Amed halkımız, giderek PKK’lileşti, devrimimizin öncüsü oldu.

Amed’in yiğit kadını Jiyan yoldaşımız da Amed halkının bu tarihsel gerçekliğinin yaşandığı yurtsever bir ailede, Farqîn’de doğdu. Ailesinin köklü yurtsever geleneğinden gelmesinden dolayı Jiyan yoldaşımız erken yaşta mücadelemizi tanıdı. Yakın akrabalarından gerilla saflarına katılımların olması Jiyan yoldaşımızı etkilediği gibi, erkenden arayışlara girmesine de neden oldu. Kurdistan’da yaşayan her Kürt genci ve kadını gibi düşmanın halkımıza yönelik soykırım uygulamalarına tanıklık eden ve bizzat yaşayan Jiyan yoldaşımız, bu düşman gerçekliği ile mutlaka mücadele edilmesi gerektiğini düşündü. Bu anlamda arayışlarını derinleştiren yoldaşımız, sistem içinde bir mücadelenin halkımızın özgürlüğünü sağlamada yeterli olamayacağına kanaat getirdi. Bu temelde 2009 yılında okulunu yarıda bırakarak gerilla saflarına katılma kararı alan Jiyan yoldaşımız, Amed’den gerilla saflarına katıldı.

SADELİĞİ, DÜRÜSTLÜĞÜ VE YÜREĞİNİN PAKLIĞIYLA DERİN İZLER BIRAKTI

Amed’de bir süre gerillacılık yaptıktan sonra Medya Savunma Alanları’na geçen yoldaşımız, akademik anlamda ilk eğitimini burada aldı. Aldığı eğitimlerle gerillacılığın temel ilkelerini ve dağ yaşamının inceliklerini öğrenen yoldaşımız, istekli ve coşkulu katılımı sayesinde kısa sürede aldığı eğitimleri içselleştirerek yetkin bir gerilla oldu. Bir kadın gerilla olarak kadın özgürlük mücadelesinde derinleşmeyi esas alan Jiyan yoldaşımız, bu anlamda özgürlük ilkelerini öğrenmek ve bunlarda derinleşmek için yoğun bir çabanın içinde oldu. Rêber Apo felsefesinde derinleşmeden ne özgürlük iddiasında başarılı olabileceğinin ne de halkımızın üzerindeki baskıların sonlandırılmasını sağlayabileceğinin bilincinde olan yoldaşımız, bu temelde daha fazla yoğunlaştı. Düşmanın soykırım saldırılarına, Önderliğimiz üzerindeki tecride ve halkımızın özgürlük istemlerine ancak fedai bir mücadele ve katılım ile cevap olunabileceğini düşünen Jiyan yoldaşımız, mücadelesini büyütmek için büyük emek verdi. Ancak Zîlan ve Bêrîtanların mücadele ve yaşam duruşuna bağlı kalınarak özgür bir kadın olabileceğinin farkında olan Jiyan yoldaşımız, bu ruhu kişiliğinde oluşturmasını başardı. En büyük hayallerinden biri halkımıza yönelik soykırım politikasında ısrar eden Türk devletine karşı geliştirilen tarihi savaşta yer almak olan Jiyan yoldaşımız, bunun için kendisini her anlamda hazırladı. Aldığı ideolojik ve askeri eğitimlerle profesyonel bir gerilla olan yoldaşımız, aynı zamanda kişiliğinde oluşturduğu fedai ruhla da öncü bir militan oldu.

Sadeliği, dürüstlüğü ve yüreğinin paklığı ile, birlikte mücadele ettiği her bir yoldaşında derin izler bırakmayı başaran Jiyan yoldaşımız, samimi ve içten gülüşü ile yoldaşlarına moral kaynağı olduğu gibi her bir yoldaşının daha güçlü bir katılım sergilemesini de sağladı. Bu güzel özellikleriyle bulunduğu her alanda örnek alınan bir YJA Star militanı olmayı başaran Jiyan yoldaşımız, üstlendiği bu misyonun hakkını pratiği ve yaşam duruşuyla vermeyi bildi. En büyük amaçlarından birini şehit yoldaşlarımızın mücadelelerine layık olabilmek olarak ifade eden Jiyan yoldaşımız, yaşam duruşu ve katılımındaki fedai tarzla bu amacına ulaştı. 8 Kasım 2013 günü Medya Savunma Alanları’nda gerçekleşen talihsiz bir kazada şehadete ulaşan Jiyan yoldaşımızın şehadeti bizler için her ne kadar erken ve kabullenmesi zor olmuşsa da bize bıraktığı anlamlı yaşama ve anılarına layık olacağımız sözünü veriyoruz.