HPG: PKK'nin direniş geleneğine bağlı kaldılar

Şehit 4 gerillayı saygıyla anan HPG, “Harun, Bager, Dijwar ve Egîd yoldaşlarımız partimiz PKK’nin direniş geleneğine bağlı kalarak gerçekleşen düşman saldırılarında şehadete ulaşmıştır” dedi.

HPG, Medya Savunma Alanları’nda şehadete ulaşan 4 gerillaya ilişkin şunları belirtti:

“Özgürlük mücadelemizin her geçen gün büyümesi ve halkımızın özgürlüğünü sağlamak için geliştirdiği tarihsel direniş büyük bedeller verilerek sağlanmaktadır. Kendisini halkımızın özgürlüğüne adayan Kurdistan Özgürlük Gerillası bu bedelleri vermekten asla çekinmediği gibi, bugün de mücadelesini fedailik çizgisinde sürdürmeye devam etmektedir. Halkımızın en yiğit evlatları olan değerli yoldaşlarımız düşmanın tüm saldırılarına karşı son nefesine kadar mücadelede ısrar ederek Partimizin direniş mirasını büyütüyor, şehitlere bağlılığın gereğini yerine getiriyorlar. Harun, Bager, Dijwar ve Egîd yoldaşlarımız da partimiz PKK’nin direniş geleneğine bağlı kalarak gerçekleşen düşman saldırılarında şehadete ulaşmıştır.

Halkımızın özgürlük mücadelesine böylesi en kahraman evlatlarını vererek yurtseverlik görevlerini eksiksiz bir şekilde yerine getiren başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyor, şehitler çizgisindeki destansı mücadeleyi zafere ulaştırma sözümüzü yineliyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Harun Tolhildan
Adı Soyadı: Recep Kaya
Doğum Yeri: Sêrt
Anne – Baba Adı: Safiye – Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Nisan 2019 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Bager Wan
Adı Soyadı: Selçuk Kılıççeken
Doğum Yeri: Wan
Anne – Baba Adı: Canan – Seyfettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Nisan 2019 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Dijwar Kiçî
Adı Soyadı: Mehmet Emin Göçer
Doğum Yeri: Şirnex
Anne – Baba Adı: Hatice – Bahattin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Nisan 2019 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Egîd Bargiran
Adı Soyadı: Murat Koçhan
Doğum Yeri: Wan
Anne – Baba Adı: Yıldız – Nezir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Ağustos 2020 / Medya Savunma Alanları

 

HARUN TOLHILDAN

Harun yoldaşımız Sêrt’in Dihê ilçesine bağlı Reşîne köyünde dünyaya gelmiştir. Botan halkının kadim yurtseverlik değerleriyle, asil ailesinin toprağına ve kimliğine bağlılık kültürüyle yetişmiştir. Harun yoldaşımızın ailesinin bulunduğu Reşîne köyü; sömürgeci, soykırımcı Türk devleti tarafından koruculaştırılıp Kürt halkına ve özgürlük mücadelesine karşıt bir konuma getirilmeye çalışılmıştır. Reşîne köyünün bir kısmı düşman oyununa gelmiş olsa da Harun yoldaşımızın emekçi ve onurlu ailesi bu durumu kabul etmemiş, Dihê’ye göç etmiştir. Harun yoldaşımız, çalışkan ve yetenekli bir genç olarak büyümüştür. Tiyatro, müzik ve edebiyata ilgi duymuş, bu alandaki yetenekleri sayesinde zengin bir kişiliğe kavuşmuştur. Okul yaşamında da çalışkan bir öğrenci olan Harun yoldaşımız, abisinin 2009 yılında gerilla saflarına katılmasından oldukça etkilenmiş ve özgürlük mücadelesine büyük bir ilgi duymuştur. Okuyup araştıran, mevcut sistemi sorgulayan Harun yoldaş, devrimcileşmenin ve mücadele etmenin yollarını aramış, daha lise yıllarında devrimci yurtsever gençlik çalışmalarında yer almıştır. Malatya üniversitesinde iktisadi bilimler bölümünü kazanarak üniversite ortamına geçen Harun yoldaş, burada da yurtseverce duruşunu korumuştur. Aydın ve bilinçli bir genç olan Harun yoldaş, üniversite ortamını devrime hazırlanma okulu olarak ele almış, kendisini geliştirmiş, çekiciliğiyle yurtsever gençleri etrafına toplamış, bir havari gibi onlara özgürlük mücadelesini anlatmıştır. Tüm bunların neticesinde 2015 yılında Malatya üniversitesinden kalabalık bir aydın öğrenci grubu olarak mücadeleye katılma kararı alarak Kobanê’de özgürlük mücadelesine katılmışlardır.

DAİŞ ve TC faşizminin el ele vererek Kobanê’de Kürt halkını soykırımdan geçirip özgür gelecek umudunu tasfiye etmek isterken, Harun yoldaşımız ve arkadaşları buna dur diyen kutsal direnişe doğru koşmuşlardır. Dönemin ruhunu en içten yaşayarak, halkının acısını hissederek, çeteciliğe ve soykırımcılığa karşı durma cesaretini göstermiştir. Botan halkının yiğit bir evladı olarak, halkının özgürlük mücadelesi nerede neyi gerektiriyorsa, orada cevap olmayı kendisine görev olarak belirlemiştir. Harun yoldaş, yüksek cesareti, kararlı kişiliği, sempatik karakteri, çalışkanlığı ve samimi yoldaşlığıyla bulunduğu her ortamda yoldaşlarının sevgi ve saygısını kazanmıştır. Askeri çalışmalardaki yetenekleri ve çabası kadar, ideolojik alanda da derinleşmeyi esas almış, Apocu çizgide derinleşmeye çalışmıştır. Devrim mücadelesini asla tek boyutlu olarak ele almamış, fedai devrimcilerin her şeyin en iyisini yapabileceğine yürekten inanmış ve bunu bizzat kişiliğinde gerçekleştirmeye çalışarak bir hakikat haline getirmiştir. 2016 yılında Şehîd Rûbar Qamişlo Akademisi’nde eğitim görmüş, Rojava Özgürlük Güçleri içinde komuta düzeyinde görev üstlenmiş ve kendisini yeni dönem görevlerine hazır hale getirmiştir. Komple bir devrimci olmaya aday olan Harun yoldaş, arkadaşlarının dikkatini çekmiş, güven veren duruşuyla stratejik önemdeki askeri çalışmalarda yer almıştır. Kendisine duyulan güven ve beklentilere cevap olmak için çalışmalara büyük bir özveri ve fedakarlıkla katılmıştır. Hiçbir çalışma alanında asla kendisini geriye çekmemiş, an’ın ve mekanın gerekliliklerine cevap olmuştur. Bir dönem Arap halkımızın içerisinde çalışma yürüten Harun yoldaş, Önder Apo’nun Demokratik Ulus Paradigmasını bilincine ve yüreğine yedirmiş bir devrimci olduğu için Arap halkımızın dili olan Arapçayı erkenden öğrenmiş, iletişim kurmuştur. İçinde mücadele ettiği halk gerçekliğine yabancı kalmamış, halk gerçekliğini yüreğinde yaşayan bir devrimci olarak katılım sergilemiş ve bu duruşuyla Arap gençlerinin ve Arap halkımızın sevgisini kazanmıştır.

Harun yoldaş, PKK’nin kendisini tanımasını sağladığını ve özüyle buluşturduğunu belirmiştir. Bu yüzden kendisini her daim Önder Apo’ya ve PKK’nin kutsal özgürlük davasına borçlu hissetmiştir. Harun yoldaşın, kendisini tanıdığı günden itibaren en büyük hayali bir gün Kurdistan dağlarında gerilla olmaktı. Halkımızın özgürlük mücadelesi ve açığa çıkan ihtiyaçlar temelinde bu hayalini sürekli olarak ertelese de kendi ısrar ve önerisi sonucunda 2018 yılında Medya Savunma Alanları’na geçerek gerillacılığa başlamıştır. Dağ ve gerilla yaşamına geldikten sonra tarifsiz bir sevinç ve mutluluğa erişen Harun yoldaş, halkımızın özgürlük mücadelesi için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışmıştır. Tereddütsüzce ve kaygısızca bir katılımı esas almış, kendisine verilen her görevi yüksek sorumluluk duygusuyla yerine getirmeye çalışmıştır.

Harun yoldaşımız, Hareketimiz parlak, gelecek vaat eden Apocu bir militanı olarak görevi başında iken 26 Nisan 2019 günü bir grup yoldaşıyla birlikte şehadete ulaşmıştır. Harun yoldaşımızın, özlü kişiliği, çalışkanlığı, komple devrimciliği, gençlik dinamizmi, kararlı duruşu ve zafere olan kesin inancı biz yoldaşlarına her daim yol gösterecek, başta Botan’lı gençler olmak üzere tüm Kürt ve Arap gençlerine örnek alınması gereken bir militanlık abidesi olacaktır.

 

BAGER WAN

Bager yoldaşımız Wan’ın önemli direniş alanlarından biri olan ve özgürlük mücadelemize kattığı yüzlerce gerillası ve her koşulda partimiz PKK’yi sahiplenen onurlu duruşuyla yurtseverlik görevlerini layıkıyla yerine getiren Qelqelî ilçesinde yurtsever bir ailede doğmuştur. Doğal köy ortamında doğup büyüyen Bager yoldaşımız, kişilik şekillenmesini de burada edinmiştir. Bundan dolayı kapitalist sistemin tüm sahte çekiciliğine rağmen, sisteme adapte olmaz ve doğal kişilik özelliklerini korumayı başarmıştır. Kurdistan’daki düşman gerçekliğini ailesinin dayatmasıyla gitmek zorunda kaldığı yatılı okulda gören Bager yoldaşımız, buranın tam bir asimilasyon ve soykırım merkezi olduğu gerçeğini erkenden fark etmiş ve buradan çıkmak için ısrarcı olmuştur. Özellikle bu yatılı okulda bulunan öğretmenlerin Kürt çocuklarını asimile etmek için özel olarak seçildiğini bilince çıkararak, gerekli tutumu almıştır. Bager yoldaşımız bazı sebeplerden dolayı ailesi ile birlikte Wan merkeze göç etmiştir. Burada da ailesinin geçimine katkıda bulunmak için birçok işte çalışmış, emekçi kişiliği ile çevresinde örnek gösterilmiştir. Ailesinden bir kısmının düşman baskılarından dolayı Başûrê Kurdistan’a geçmesi nedeniyle Bager yoldaşımız da bir süre Başûrê Kurdistan’da kalmıştır. Burada hem Partimizi yakından tanıma fırsatı bulmuş hem de işbirlikçi çizginin temsilcilerinin Kurdistan’da Kürt kültürüyle hiçbir ilgisi olmayan kapitalist yaşam biçimini yaygınlaştırmasına şahitlik etmiştir. Gördüğü bu gerçekliklerden dolayı çelişkiler yaşamış, aynı zamanda belli arayışlara girmeye başlamıştır. Daha sonra tekrar Wan’a dönen yoldaşımız burada aktif mücadele içerisine girmiş ve gençlik çalışmalarına dahil olmuştur. Yer aldığı bu çalışmalarda başarılı bir katılım sağlamış ve kısa sürede öncü konuma gelmiştir. Fakat soykırımcı Türk devletini halkımıza karşı yaptığı katliamların ve baskıların hesabının daha radikal bir mücadeleyle sorulabileceğini düşünmüş ve bu temelde gerilla saflarına katılma kararı almıştır.

2014 yılında Wan alanından gerilla saflarına katılan Bager yoldaşımız, Bakurê Kurdistan’da bulunan birçok gerilla alanından geçerek Medya Savunma Alanları’na ulaşmıştır. Yol boyunca Kurdistan coğrafyasının birçok güzelliğine şahitlik eden yoldaşımız bu muhteşem coğrafya karşısında hayranlığını saklayamamış, attığı her adımda, soluduğu her nefeste adeta yeniden doğduğunu hissetmiştir. Gerilladaki ilk eğitimini alan Bager yoldaşımız hem teorik hem de yaşamsal anlamda büyük bir birikim edinmiştir. Gerilla saflarında 2 ayda öğrendiklerini, yaşamının geride kalan kısmında öğrendiklerinden daha fazla olduğunu belirten yoldaşımız, öğrendiği her bilgiyi yaşama da aktararak tecrübe etmiştir. Kendisini askeri ve ideolojik anlamda sürekli geliştirme çabasında olan yoldaşımız, en zorlu görevler için her an hazır olmuştur. Aldığı eğitimden sonra Metîna alanına geçen yoldaşımız, Girê Hakkari’den Stûnê alanına kadar birçok alanda kalmıştır. Yer aldığı her alanda emekçi, fedakar ve dürüst katılımı ile öne çıkmış; bu özellikleriyle tüm yoldaşlarının örnek aldığı bir militan olmuştur. Her anını düşmana karşı yapacağı eylemleri düşünerek geçiren yoldaşımız, işgalci Türk ordusunun Metîna alanına yönelik saldırılarına karşı ısrarla eylemlerde yer almak istemiştir. Bu ısrarlarında başarılı olan yoldaşımız düşmana ağır darbelerin vurulduğu bir eylemde ağır yaralanmıştır. Birçok yerinden yaralanmasına karşın Apocu bir irade ile tekrar yaşama tutunmuş ve uzun süreli bir tedavi sürecine girmiştir. Bu tedavi sürecinde de okumaktan, araştırmaktan geri durmamıştır. Aynı zamanda Kurdistan dağları olan bağını daha güçlendirmek için sürekli dağ üzerine yoğunlaşarak dağlara döneceği günü iple çekmiştir. Uzun tedavi sürecinden sonra tekrar özlemini çektiği Kurdistan dağlarına dönen Bager yoldaşımız yaptığı derinlikli yoğunlaşmaları, pratiğe aktarmak için eşsiz bir çabanın içerisine girmiştir. Katılım düzeyini her geçen gün artıran yoldaşımız, birçok kritik çalışmaya dahil olmuş ve bu çalışmalardaki başarılarıyla örnek bir Apocu militan olmuştur. Yoldaşlarına olan bağlılığı ve sevgisi ile tüm yoldaşlarının sevgi ev saygısını kazanan Bager yoldaşımız, Serhed bölgesinin bozulmamış doğal özelliklerini Apocu ideoloji ve ahlakla bütünleştirerek öncü bir militan olmuştur. Metîna alanında gerçekleşen düşman saldırısında şehadete ulaşan Bager yoldaşımızın Özgür Kurdistan, Özgür Önderlik hayalini mutlaka gerçekleştireceğimizin sözünü veriyoruz.

 

DIJWAR KIÇÎ

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın sömürgecilere karşı tarihi direnişimizi başlattığı kutsal Botan toprakları her dönem işgale ve işgalciye geçit vermeyen onurlu duruşuyla ön plana çıkmıştır. Rêber Apo’nun özgürlük yürüyüşünü ilk andan itibaren sahiplenen ve ölümsüz komutanımız Egîd (Mahsum Korkmaz)’ın başlattığı gerilla direnişine binlerce yiğit evladını dahil eden direnişçi Botan halkımız, sömürgecilerin hedefi haline gelmesine rağmen onurlu yaşam çizgisinden geri adım atmamıştır. Kadim direnişçi özelliklerini Apocu felsefenin zafer çizgisiyle birleştiren Botan halkımız, PKK’nin yarattığı mücadele geleneği içinde büyüyen kuşaklar yetiştirmiştir. Serhildan geleneğinin ilk geliştiği ve Kurdistan’da gelişen direnişe yön veren Şirnex, Cizîr’de dünyaya gelen Dijwar yoldaşımız, Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’nin yarattığı yenilmez geleneği özümseyerek ve yurtsever Kiçî aşiretinin güçlü toplumsal bağlarını içinde mücadelemizi yakından tanıyarak büyümüştür. Yakın çevresinden ve ailesinden mücadele saflarına katılımların ve şehadetlerin olması Dijwar yoldaşımızın erkenden yurtsever bilinç kazanmasını sağlamıştır. Sömürgeci Türk devleti ve ordusunun uyguladığı kirli savaş politikaları, halkımıza karşı geliştirdiği baskı ve zulümlere tanıklık eden yoldaşımızın sistem karşıtı duruşu derinleşmiş ve PKK saflarında mücadele etme kararlılığı geliştirmiştir.

Gençlik çalışmalarına dahil olarak Rêber Apo felsefesini ve mücadelemizi daha yakından tanımaya başlayan yoldaşımız, Kürt gençlerini bilinçlendirmek ve direniş saflarına katmak için büyük bir emek vermiştir. Aktif ve eylemci kişiliğiyle sömürgeci Türk devletine birçok darbe vuran yoldaşımız, sömürgeciler tarafından 2010 yılında zorla askerliğe alınmıştır. Mücadele içinde olma isteği ve iradesini hiçbir zaman kaybetmeyen Dijwar yoldaşımız, bulunduğu her ortamda direniş içinde olmuştur. İşgalciler tarafından birçok kez gözaltına alınan yoldaşımız, 2013 yılında tutuklanmıştır. Yaklaşık iki yıl düşman zindanlarında kalan Dijwar yoldaşımız, yoldaşlarıyla birlikte zindan alanını eğitim alanına dönüştürmüş ve kendisini geliştirme zemini haline getirmiştir. 2015 yılında zindandan çıkan yoldaşımız, sömürgecilerin saldırılarına boyun eğmemiş ve Şirnex’te öz savunma çalışmalarına dahil olarak mücadelesini aktif bir şekilde devam ettirmiştir. Şirnex’te gelişen tarihi Öz Yönetim Direnişi’nde yer alan Dijwar yoldaşımız, halkımızı işgalcilerin acımasız saldırıları karşısında korumak için yoldaşlarıyla birlikte fedaice savaşmıştır. Yaralanmasına rağmen direniş mevzilerini terk etmeyen ve savaşmaya devam eden yoldaşımız 2016 yılında yönünü Kurdistan’ın kadim dağlarına dönmüş ve Kurdistan Özgürlük Gerillası saflarına katılmıştır.

Yaşamının her an’ında mücadele eden, işgalcilerin saldırılarına karşı büyük bir öfke duyan Dijwar yoldaşımız, öfkesini örgütleyerek güçlü bir mücadele zeminine dönüştürmüştür. Emekçi ve samimi kişiliğiyle kutsal gerilla yaşamına uyum sağlamakta zorluk çekmeyen yoldaşımız, temel eğitimlerini tamamladıktan sonra Heftanîn alanına geçmiş ve ilk gerillacılık pratiğine başlamıştır. Sahip olduğu derin birikim ve savaş tecrübesine rağmen mütevazi kişiliğiyle ön plana çıkan Dijwar yoldaşımız, tecrübelerini yoldaşlarıyla paylaşmış ve aynı zamanda yoldaşlarından öğrenmeyi esas almıştır. Askeri sanatta derinleşmek için sürekli yoğunlaşan ve birçok farklı alanda kısa sürede uzmanlaşan yoldaşımız, yeni dönem gerillacılık taktiklerini içselleştirerek pratiğine aktarmıştır. Bitmez enerjisiyle sürekli emek veren ve büyük bir bağla bağlı olduğu şehitler çizgisine layık bir yaşam sahibi olmak için her zaman yoğunlaşma içinde olan Dijwar yoldaşımız hem ideolojik hem askeri alandan uzmanlaşmayı esas almıştır. Heftanîn pratiğinden sonra Merkez Karargah bünyesinde devrimci çalışmalarını sürdüren Dijwar yoldaşımız, yer aldığı kritik çalışmaları başarıyla sonuçlandırmış ve her zaman en zorlu görevlere hazır bir militan olmuştur. Partimiz PKK’nin en önemli değerlerinden biri olan yoldaşlık ilişkilerine büyük önem veren Dijwar yoldaşımız, PKK’nin kutsal yoldaşlık ilişkilerinde derinleşmek için büyük bir çabanın sahibi olmuştur.

Fedai bir militan olarak Kurdistan Özgürlük Mücadelesi saflarına tereddütsüzce katılan ve mücadele temposunu sürekli yükselterek ezilen halkımızı özgür bir gelecek sahibi kılmak için yaşamının her an’ını mücadeleye adayan Dijwar yoldaşımızın ardında bıraktığı direniş mirası her zaman önümüzü aydınlatacaktır.

 

EGÎD BARGIRAN

İşgalci ve sömürgeci Türk devletinin soykırımcı politikalarına karşı gösterdiği onurlu direniş ve yurtsever kimliğinde ısrar ederek düşman politikalarına cevap veren Wan şehrimiz Serhed bölgemizin önemli bir direniş alanı olmuştur. Bu duruşunu her koşul altında sürdüren Wan halkımız binlerce en yiğit evladını gerilla saflarına katarak mücadelemizin kesintisiz bir şekilde sürmesinde önemli bir rol oynamıştır.

Yurtsever ve direnişçi geleneğin canlı olduğu bir alandan ve özgürlük için mücadelesini büyüterek sürdüren böylesi yiğit bir halkın onurlu bir evladı olan Egîd yoldaşımız Bêgirî ilçesinde doğmuştur. Yakın çevresinden gerilla saflarına katılımların ve şehadetlerin olması Egîd yoldaşımızın küçük yaşlardan itibaren mücadelemizi tanımasını sağlamıştır. Düşman gerçekliğini daha ilk okulun birinci yılında gören Egîd yoldaşımız, kendisine zorla okutulmak istenen faşist marşları okumayı reddetmiştir. İlk isyanını faşist öğretmenine karşı yapan yoldaşımız, bu süreçten sonra bu isyancı ruhunu büyütecek ve halkımızın özgürlük savaşçısı olacaktır. Okulda gördüğü düşman gerçekliğine karşı tavrını okula gitmeyi bırakarak gösteren yoldaşımız, böylece hayatının en onurlu ve doğru kararlarından birini vermiştir. Fakir bir ailede doğup büyümesi Egîd yoldaşımızın erkenden emek olgusuyla tanışmasını sağlamıştır. Bundan dolayı olgun bir kişilik edinmiştir. Erken yaşlarda ailesinin geçimine katkı sağlamak için Türkiye metropollerine gitmek zorunda kalmıştır. Fakat sisteme bulaşmamış doğal kişiliği metropol yaşamına uyum sağlayamaz ve adeta kaçarcasına tekrar Kurdistan’a dönmüştür. Zorunlu nedenlerden dolayı daha sonra tekrar metropollere gitmek zorunda kalan yoldaşımız her ne kadar bir süre buralarda kalmak zorunda olmuşsa da maddiyatçılığın ve çıkarın insanları esir aldığı yaşama uyum sağlayamamıştır. Bu süreçte Partimizi daha yakından tanımaya başlayan yoldaşımız, bir süre gençlik çalışmalarında yer almıştır. DAİŞ çetelerinin halkımıza yönelik saldırılarını şiddetlendirdiği süreçlerde birçok arkadaşının direniş saflarındaki yerini alması ve bazı arkadaşlarının erken şehadeti Egîd yoldaşımızı derinden etkilemiştir. Şehadete ulaşan arkadaşlarının anısına bağlı kalmak, onların hayallerini gerçekleştirmek için ve halkımızın savunmasını yapmak için kendisinin de mücadele saflarına katılması gerektiğine karar veren yoldaşımız 2015 yılında Rojava alanına geçerek Rojava Özgürlük Devrimi saflarındaki yerini almıştır.

Burada aldığı eğitimlerle kendisini askeri anlamda derinleştirmiş, profesyonel bir devrimci olmuştur. Rojava alanında DAİŞ çetelerine karşı gerçekleştirilen birçok kritik operasyona katılmış, bu operasyonlardaki cesareti, kararlılığı ve gözüpekliği ile tüm yoldaşlarına örnek olmuş, öncülük yapmıştır. Savaş içerisinde edindiği tecrübelerle yetkin bir komutan olmuştur. Rojava alanında DAİŞ çetelerine karşı elde edilen başarılarda payı olan yoldaşımız, çocukluk hayali olan gerilla saflarına katılmayı en büyük amaçlarından biri olarak belirlemiş, bunun için ısrarcı olmuştur.

Soykırımcı Türk devletinin Kurdistan Özgürlük Gerillası şahsında halkımızı ortadan kaldırmak için 2015 yılında geliştirdiği saldırılarını aralıksız bir şekilde sürdürmesi Egîd yoldaşımızın Kurdistan dağlarına gelmesinde belirleyici olmuştur. Özlemini duyduğu Kurdistan dağlarına gelmesi ile adeta yeniden doğduğunu hisseden Egîd yoldaşımız, burada aldığı ilk eğitimlerle kendisini yeniden ele alma fırsatı bulmuştur. Kişiliğini birçok yönüyle çözümlemeye tabi tutmuş, üzerindeki sistem kirlerinden arınarak Demokratik Modernite özelliklerini kuşanmıştır. Önderlik felsefesinde büyük bir istek, heyecanla derinleşmek ve yaşamını Önderlikle anlamlandırmak istemiştir. Bunun için eşsiz bir emek ve çabanın sahibi olmuştur. Aldığı eğitimlerle duygusal olarak yaptığı Parti katılımını daha bilinçli bir tarza kavuşturmuş, bu temelde öncülük düzeyinde bir katılımın sahibi olmuştur. Dürüst, samimi kişiliği ile tüm yoldaşlarının saygısını, güvenini kazanmış ve birçok kritik çalışmaya dahil olmuştur. Bu çalışmalardaki başarılı katılımı ile yoldaşlarının güvenini boşa çıkarmamıştır. Kurdistan dağlarında bulunduğu süre içerisinde her anını anlamlı, Önderlik ve şehitler gerçekliğine denk bir duruşla geçiren Egîd yoldaşımız, gerçekleşen düşman saldırısında şehadete ulaşarak şehitler kervanına katılmıştır. Yoldaşları olarak Egîd yoldaşımızın amaçlarının savaşçısı olacağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz.”