HPG’li Gelhat: İşgalcilere asla teslim olmayacağız

Türk devletinin saldırılarına karşı her zaman direneceklerini belirten HPG’li Gelhat Gabar, “Bir tane bile gerilla olduğu sürece düşman Kurdistan dağlarında rahat yaşayamayacak. Türk devleti bilsin ki biz işgalcilere asla teslim olmayacağız" dedi.

2023 yılında Kurdistan dağları büyük savaşların ve tarihi direniş alanlarına dönüştü. Bu tarihi direnişte yer alanlardan biri olan gerilla Gelhat Gabar, özgürlük mücadelesinin Kurdistan halkına neler kattığını, nasıl başarılar elde ettiğini değerlendirdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride dikkat çekerek konuşmasına başlayan HPG’li Gelhat Gabar, "Uzun süredir Önder Apo’dan haber alamıyoruz. Bu durum elbette bizi endişelendiriyor. Önderlik İmralı’da her türlü işkenceye rağmen boyun eğmiyor. Düşman tecridi yoğunlaştırarak gerillayı zayıflatmak istiyor. Ancak gerillalar 2023'te büyük bir direniş sergiledi. Bu direniş Önderliğin ve şehit yoldaşlarımızın verdiği emeklerin sonucudur.

Her alanda, her türlü saldırıya karşı yoldaşlarımız Apocu bir ruhla direniyor. Türk devleti topluma başarılıymış gibi bir propaganda yapıyor ama gerillanın direnişi karşısında ilerleyemiyor. Düşman tekniğini o kadar övüyor ki, teknik gücüyle hareketimizi sınırladığını ya da eylem yapmamızı engellediğini sanıyor ama yanıldığını herkes gördü. Gerillalar yeni taktik ve yöntemlerle düşmanın saldırılarını boşa çıkarıyor. Türk askerinin korku ve dehşetine sık sık tanık oluyoruz. O askerlerin inancı ve iradesi sadece güvendikleri teknikleridir. Fakat biz bu tekniği de boşa çıkardık. Ne olursa olsun gerilla her zaman saldırılara karşı direnecek ve Türk işgaline engel olacaktır. Bir tane bile gerilla olduğu sürece düşman Kurdistan dağlarında rahat yaşayamayacak. Türk devleti bilsin ki biz işgalcilere asla teslim olmayacağız” diye konuştu.