HPG: Iraklı güçler savaşın farkındalığı ile hareket etmeli

HPG, Irak güçlerinin girmeye çalıştığı yerlerin çatışmaların yoğun yaşandığı ara bölgeler olduğunu belirterek, “Irak güçlerini bu gerçekliğin ve alanda yaşanan savaşın farkındalığı ile hareket etmeye” çağırdı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) yaptığı yazılı açıklamada işgalci Türk devletinin Zap bölgesindeki bir alanı üç kez patlayıcı yüklü dronlarla bombaladığını belirtirken, 21-25 Şubat tarihleri arasında Garê, Xakûrkê, Zap ve Metîna bölgelerinin 41 kez savaş uçakları ile bombalandığı bilgisini paylaştı.

Açıklamada Irak güçlerinin bölgedeki hareketliliğine de dikkat çekilerek, “farkındalık” uyarısı yapıldı.

HPG-BİM’in açıklaması şöyle:

"İşgalci TC ordusunun patlayıcı yüklü dron ve yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

22 Şubat’ta Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerimiz 3 kez patlayıcı yüklü dronlar ile bombalandı.

 İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

21 – 25 Şubat tarihleri arasında Garê bölgesinin Deşta Kafya, Neqeba Xêrê, Girê Zengil, Girê Reşît, Sêdarê alanı 9 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî, Girê Amediyê, Girê Bahar Direniş Alanı 23 kez, Xakurkê bölgesinin Sinînê, Xinêrêya Jor, Ava Lolanê, Kolît alanı 5 kez, Zap bölgesinin Şehîd Îbrahîm Direniş Alanı 3 kez, Metîna bölgesinin Serê Metîna alanı 1 kez olmak üzere toplam; 41 kez savaş uçakları ile bombalandı.

IRAKLI GÜÇLERİN GELDİĞİ YERLER SINIR HATTI DEĞİLDİR

Son günlerde Irak güçlerinin yoğun bir savaşın sürdüğü Medya Savunma Alanları’ndaki Zap ve Avaşîn’in bazı bölgelerine ‘’sınır güçleri’’ adıyla gelişi söz konusu olmuştur. Irak güçlerinin gelmeye çalıştığı yerler; Irak ve Türkiye devletlerinin resmi sınırlarından kilometrelerce uzaklıkta, Başûrê Kurdistan’ın iç hatları olan ve şu anda gerilla ile işgalci Türk ordusu arasında yoğun savaşın sürdüğü yerlerdir. Irak sınır güçlerinin sınırı tutmasına karşı değiliz, ancak geldikleri yerler sınır hatları değildir. Bu güçlerin yoğun savaşın yaşandığı ara bölgelere getirilmesinde birtakım güçlerin oyun peşinde olduğu anlaşılmaktadır. Irak güçlerinin, bu gerçekliğin ve alanda yaşanan savaşın farkındalığıyla hareket etmesi daha yararlı olacaktır.”