HPG, Gever ve Cudi şehitlerini andı

HPG, Gever ve Cudi'de şehit düşen 5 gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı. Şehitleri saygıyla anan HPG, "şehitlerimizin bize devrettiği mücadele bayrağını zafere taşıracağımızın sözünü veriyoruz" dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi,  Gever ve Cudi’de şehit düşen gerillaların kimliklerini açıkladı.

HPG açıklamasında, “21 Temmuz tarihli açıklamamızda, 18 Temmuz günü işgalci TC ordusunun Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Talê alanına yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda 2 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Bu saldırıda Sinan (Vedat Bingöl) ve Zagros (Serhat Kaya) yoldaşlarımız şehitler kervanına katılmıştır.

29 Temmuz tarihli açıklamamızda, 27 Temmuz günü işgalci TC ordusunun Şırnak’ın Cudi Dağı’nda bulunan Navsera Cudi alanında bir operasyon başlattığını ve 28 Temmuz günü alana yönelik hava saldırıları düzenlediğini belirtmiştik. Gerçekleştirilen bu saldırılarda Serhıldan (Muhammed Şı̇rı̇n Anakı̇n), Şervan (Zindan Şeveşoğlu) ve Şevger (Mehmet Özgür Ötlaz) arkadaşlarımız şehadete ulaşmıştır” denildi.

‘MÜCADELE BAYRAĞINI ZAFERE TAŞIYACAĞIZ’

HPG açıklamasında şu ifadelere de yer verildi:

Sinan ve Zagros yoldaşlarımız farklı tarihlerde Özgürlük Hareketi’ne katılım sağlamıştır. Kürt halkı üzerinde yürütülen soykırım siyasetini kabullenmeyen Sinan ve Zagros arkadaşlar, gerilla saflarındaki yerlerini alarak aktif bir şekilde mücadele vermişlerdir. Zagros dağlarında işgalcilere karşı yürütülen tarihi direnişte değerli emeklerin sahipleri olmuşlardır. Kürdistan’ın her karış toprağını işgalcilerden korumak için kahramanca savaşan Sinan ve Zagros yoldaşların direniş çizgisi bizler için birer örnek olmuştur.

Serhıldan, Şervan ve Şevger yoldaşlar Kürdistan halkının kalbi olan Botan’ın Şırnak şehrinde dünyaya gelmişlerdir. Botan’ın direnişçi geleneğini en içten yaşayan yoldaşlarımız, Kürdistan halkına hunharca saldıran işgalci TC devletinin imha konseptine karşı gerilla saflarına katılmışlardır. Doğdukları topraklarda aktif mücadele yürüten arkadaşlarımız, bulundukları alanlarda üzerine düşen görevleri en iyi bir şekilde yerine getirmeye çalışmışlardır. Cudi Dağı’nda işgalcilere karşı kahramanca savaşarak şehadete ulaşan Serhıldan, Şervan ve Şevger yoldaşlar Özgürlük Mücadelemizin yeni dönem direniş tarzının bir göstergesi olmuştur.

Gever ve Cudi’de şehadete ulaşan yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyor, şehitlerimizin bize devrettiği mücadele bayrağını zafere taşıracağımızın sözünü veriyoruz.

GERİLLALARIN KİMLİK BİLGİLERİ

Şehit düşen gerillaların kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Sinan Rapo
Adı Soyadı: Vedat Bingöl
Doğum Yeri: Erzurum
Anne - Baba Adı: Selma – Hulki
Şehadet Tarihi ve Yeri: 18 Temmuz 2019 / Gever

 

Kod Adı: Zagros Sinan
Adı Soyadı: Serhat Kaya
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Semihe – Osman 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 18 Temmuz 2019 / Gever

 

Kod Adı: Serhıldan Cudi
Adı Soyadı: Muhammed Şirin Anakin
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Xezal – Abdullah
Şehadet Tarihi ve Yeri: 28 Temmuz 2019 / Cudi

 

Kod Adı: Şervan Delils
Adı Soyadı: Zindan Şeveşoğluı
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Türkan – Gazi 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 28 Temmuz 2019 / Cudi

 

Kod Adı: Şevger Çiya
Adı Soyadı: Mehmet Özgür Ötlaz
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Aynur – Yusuf
Şehadet Tarihi ve Yeri: 28 Temmuz 2019 / Cudi