HPG gerillaları: Bugünler tarihe mal olacak; direnişi büyütelim

Kahramanlık Haftasını kutlayan HPG gerillaları, açlık grevi direnişlerinin büyütülmesi gerektiğini belirtti. Gerillalar, "AKP ve MHP faşist ittifakını tüm Kürdistan’da sonlandıracağız" mesajını da verdi.

HPG gerillaları, Kahramanlık Haftası vesilesiyle ANF'ye değerlendirmelerde bulundu...

'AGİT ARKADAŞIN RUHU TEMSİL EDİLİYOR'

Kemal Botan:

"Başta büyük komutan Mahsum Korkmaz arkadaş şahsında tüm şehit yoldaşları saygıyla anıyorum. Şu anda içinde bulunduğumuz kahramanlık haftasını tüm yurtsever halkımıza kutluyorum. Bu hafta Kürt halkı için büyük anlam ifade etmekte, bundan dolayı kahramanlık haftası halk ve hareket olarak tanımlıyor ve her yıl bu hafta kutluyoruz. Özelikle Agit arkadaş düşmanın karşısında nasıl bir kişiliğe sahip olunması ve kahramanlığın nasıl olması gerektiğinin en somut ifadesidir. Bilindiği gibi AKP ve MHP faşist ittifakı ile halkımıza karış topyekûn bir savaş konsepti yürütülüyor. Kahramanlık haftasına bağlı olarak Leyla Güven ve Nasır Yağız arkadaşların öncülüğünde gelişen açlık grevleri tüm Kürdistan ve Türkiye, Avrupa’ya yayılıyor. Bu da şunu somut olarak gösteriyor; Agit arkadaş yalnızca hareketimizde değil tüm halkların içinde de kahramanca kendi ifadesini bulmuştur. Zindan direnişini yürüten arkadaşların direnişinde Agit arkadaşın ruhunu temsil ediliyor ve yaşatılıyor. Agit arkadaş ve bu dönemlerde öncülük eden kahraman şehitlerimiz öyle bir miras bırakmışlar ki bugün zindanlarda ve her alanda AKP ve MHP faşizmine karşı bu mücadele mirasına bağlı direnişler geliştiriliyor. Bu direnişler hareketimiz ve Agit arkadaş öncülük ettiği kahramanlık geleneğin kendisidir. Bu kahramanlık her gün yeni bir direniş ortaya çıkarıyor. Bundan kaynaklı ‘tecrit kıralım, önderliğimizi özgürleştirelim’ şiarı ile binlerce arkadaşımız büyük bir irade ile açlık grevinde, faşizme karşı bedenleri ile direniyorlar. Bu geçekler ışığında kahramanlık haftasına giriyoruz. Mücadelemiz birbirinden kopuk değil bir bütündür. Bu çerçevede tüm halkımız genci ve kadınıyla dönemin sorumluluk bilinci ile faşist, barbarca uygulanan vahşetin önünde durması gerekir. Biz HPG gerillaları olarak bu konseptin bilincindeyiz, görev ve sorumluklarımızın da bilicindeyiz. Baharın gelmesi ile elimizden ne geliyorsa yapacağımızı tüm halkımız bilmeli. Özelikle AKP ve MHP faşist ittikafını biz HPG gerillaları tüm Kürdistan’da sonlandıracağız. Leyla Güven arkadaş öncülüğünde gelişen direniş bayrağını bizler devralarak bu direnişi zafere taşıyacağız.”  

'AÇLIK GREVİ DİRENİŞLERİ BÜYÜTÜLMELİ'       

Şevin Amed: 

“Kahramanlık haftası için birkaç şey belirtebiliriz. Başta büyük komutan Mahsum Korkmaz olmak üzere tüm devrim şehitlerini hem anmak ve sözümüze bağlı olarak eyleme geçmek bizim için yaşamın en temel kuralıdır. Bilindiği gibi Önderliğimiz ve partimizde şehadetlere yaklaşım, bir şehadet yaşandığında yeniden bir çıkış yaparak intikamı alınma eksenlidir. Yine Haki Karer arkadaşın şehadeti ile Önderliğimiz partileşerek partimiz PKK’yi kurdu. Agit arkadaşın şehadeti ile ordulaşmaya gidildi, Beritan arkadaşın şehadeti ile kadın ordulaşmasını geliştirdi. Bundan dolayı şehadetler bizim için yeniden çıkış yapmaktır ve bu çıkışla intikamlarını almaktır. Kahramanlık haftasının anlamı bizim için bunu ifade etmektedir. PKK şehitler partisidir. Şehitlerle büyüdü ve günümüze geldi. Her adımımız her hamlemiz ve tüm kazanımlarımız şehitlerin kanıyla elde edilmiştir. Bundan dolayı kolay yaklaşım sergilenemez, partimiz için bunları belirtebilirim. Günümüzde de bu kültür halen devam etmektedir, artık sadece kadro şahsında yaşanmıyor, toplumun tüm hücrelerine dağılmıştır. Leyla Güven şahsında toplum buna kendisi öncülük etmektedir. PKK’in direnişi kültürü artık toplumsal mücadele ve direnme kültürü haline gelmiştir. Kahramanlık haftası vesilesi ile bu arkadaşların direnişini anmak gerekir. Önder Apo’nun üzerindeki tecridi kırmak için Leyla Güven öncülüğünde binlerce arkadaşımız açlık grevindeler. Bu değerli ve anlamlı eylemler karşısında saygıyla eğilmek gerekir, bundan dolayı daha fazla kahramanlık haftasının anlamlandırmak ve büyütmek gerekiyor. Çağrı olarak, her an bu kahramanlık ruhunu yaşayarak, eylemi büyütmeliyiz. Tüm gençler ve kadınlar da bu direnişe katılmalılar.”

'ÇOK ÖNEMLİ SÜREÇ; YAŞANANLAR TOPLUMUN MİRASI OLACAK'

Berxwedan Mawa: 

"Kahramanlık haftasına giriyoruz. Bizim için çok önemli bir hafta, bu vesileyle başta Agit Arkadaş olmak üzere bu haftada şehit düşen tüm arkadaşlarımızı saygı ve minnetle anıyor, anıları karşısında saygıyla eğiliyorum. Halkımızın ve hareketimizin tarihinde böylesi günlerde büyük kahramanlıklar yaşanmış ve büyüyerek yaşanmaktadır. Kürt halkı Ortadoğu’da insanlık onuru ve kendisinin özgürlüğü için her zaman direniş içinde olmuştur. Kürt halkı, direniş tarihinde onlarca yiğit, karaman yetiştirmiş, tüm insanlığın ve Ortadoğu halklarının mirası haline getirmiştir. Kürdistan’ın direniş kültüründen gelen bir direniş haftası olarak adlandırabiliriz. Kürt halkının birçok yiğit evladı, büyük görevlerle tarihin sahnesine çıkmıştır. PKK’nin 40 yılık direniş sürecinde de Agit Arkadaş ve Mehmet Karasungur arkadaşların öncülüğünde büyük kahramanlıklar gelişti. Yine Sur direnişinde Çiyager arkadaş, Cizir direnişinde Mehmet Tunç gibi birçok kahraman tarihimize damga vurmuştur. Son süreçte, direnişe öncülük eden Leyla Güven ve Nasır Yağız arkadaşlar bedenlerini onur ve şerefleri için ölüm orucuna yatırmışlar, bugün sadece Kürt halkı için değil, tüm ezilen, sömürülen halkların özgürlüğü için her saldırıya karşı mücadele ediyorlar. Başta Önderliğimize ve tüm Ortadoğu halklarına karşı uygulanan tecride karşı açlık grevleri ile günbegün direniliyor. Belki kahramanlık haftası diye adlandırıyoruz ancak, parti tarihimizde her günümüz yeni bir kahramanlıkla geçmektedir. Her günün ayrı bir değeri vardır, kahramanlık haftası da büyük değerlerimizle sembolleşmiştir. Bugünleri anarak mücadelemizin her anına katarak ancak büyük değerlerimize bağlılığın gereğini yerine getirmiş oluruz. Her kahramanlık haftası bizim için yeniden sözümüzü yenileme, kendimizi yeniden inşanın ve yeninden direnişin zeminidir. Önderliğimizin dediği gibi her anımızda kendimizi yenileyerek, kendimizi yeniden yaratarak ancak bu insanlığı yok etme eşiğine getiren sistem karşısında direnebiliriz ve ancak o zaman tüm faşizmi yenebilir ve zafere ulaşabiliriz. Bunun için her gün kendimizi yenileyerek sözümüzü tekrarlamalıyız. Böylesi anlamlı günler sözümüzü yenilemenin ve daha güçlü bir katılımın vesiledir. Çok önemli bir süreçten geçmekteyiz, yaşadıklarımız tarihe mal olacak, toplumun mirası olacaktır. 28 Mart vesilesi ile başta Önder Apo ve halkımıza söz veriyoruz. Bugün maneviyatı ve önemi ile özgürlük mücadelesini dört parça Kürdistan’da başarıya götüreceğiz. Zafer günlerimizi Önder Apo’nun özgürlüğü ile taçlandıracağımızın inancı ve kararlılığındayız. Mahsum Korkmaz arkadaş şahsında tüm şehitlerimizin gerçekleştirmek istedikleri amaç ve hayalleri bizim amacımız ve hayalimizdir, bu amacımızı kalıcılaştıracağız ve zafere taşıyacağız.”