HPG Şubat ayı savaş bilancosunu açıkladı

HPG Şubat ayı savaş bilançosunu açıkladı. Gerçekleştirilen eylemlerde 41 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, çok sayıda silah ve askeri malzemeye de el konuldu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, yaptığı yazılı açıklama ile Şubat ayı savaş bilançosunu açıkladı.

HPG, Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın Apocu fedai ruhla yürüttüğü destansı direnişi Şubat ayında da hız kesmeden devam etmiştir. Uluslararası Komplo’nun gerçekleştiği ve Kürt halkı için ‘’Kara Gün’’ sayılan 15 Şubat’ı içinde barındıran Şubat ayı, komploya karşı mücadelenin yükseldiği bir ay olmuştur. Kurdistan Özgürlük Gerillası da Şubat ayını, Rêber Apo’ya olan büyük bağlılığını daha da derinleştirme, Apocu ideolojiyi tüm benliğine yedirerek özümseme, her yerde ve her koşulda mutlak başarıyı yaratan Apocu tarz, tempo ve üslupta yetkinleşmenin ayı olarak karşılamıştır. Önderliğimiz karşısındaki yetersiz yoldaşlığın özeleştirisini zafer gerillacılığında ustalaşarak ve büyük başarıları ortaya koyarak pratikte vermeyi esas almıştır. Bu temelde derin bir özeleştirel tutum, büyük bir inanç, kararlılık, komploya karşı öfke ve dönem görevlerinin bilinciyle zorlu kış koşullarında da sorumluluklarına sahip çıkmaya çalışmıştır” dedi.

“Gerilla, son süreçte geliştirdiği devrimci operasyonlara Şubat ayında da yeni birini eklemiştir” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “Adım adım tarzda derinleşmiş, taktikte ustalaşmış, Apocu ideolojiden aldığı ilhamla yaratıcılığını sergilemiş ve yüksek bir performans ortaya koymuştur. Doğruluğunu ispatlamış olan devrimci savaş doktrini, demokratik modernite gerilla formasyonu ve Apocu fedai ruhla düşmanın üzerine yürüyen gerilla, düşman hedeflerini düşürüp fethederek durdurulamaz bir güç haline gelmiştir. Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın ulaştığı bu düzey, sömürgeci soykırımcı Türk devletinin ve faşist AKP-MHP rejiminin soykırım siyasetinin sonuç alamayacağını bir kez daha ortaya koymuş, halkımızın özgürlük umudunu ve zafere olan inancını daha da büyütmüştür.

Şubat ayı içerisinde başarılı devrimci operasyonla birlikte 17 gerilla eylemi gerçekleştirilmiştir. Bu devrimci operasyon ve eylemlerde 1’si yüzbaşı rütbesinde olmak üzere 41 işgalci cezalandırılmış, 3 işgalci de yaralanmıştır. Şubat ayı mücadelesinde Şervan Varto yoldaşımız şehadete ulaşmıştır. Türk özel savaş medyası işgalci Türk ordusunun yaşadığı büyük hezimeti gizlemeye çalışırken, hemen her gün gerilla kayıpları olduğuna dair yalan haberler servis etmiştir. Fakat Şubat ayı içerisinde Şervan Varto yoldaşımız dışında gerillanın hiçbir kaybı yaşanmamıştır. Büyük bir cesarete, fedai ruha ve yüksek Apocu militanlık meziyetlerine sahip olan Şervan Varto yoldaşımızın devrim yürüyüşü örnek alınacak, değerli anısı yaşatılacak ve amaçları mutlaka başarılacaktır. Şervan yoldaşımız şahsında tüm şehitlerimize verdiğimiz sözü bir kez daha yineliyoruz.

ŞUBAT SAVAŞ BİLANÇOSU

Şubat ayı ayrıntılı savaş bilançosu şu şekildedir:

TC ORDUSUNUN SALDIRILARI

Savaş Uçağı Saldırısı

211

Saldırı Helikopteri Saldırısı

5

Yasaklı Patlayıcı Saldırısı

1

Patlayıcı Yüklü Dron Saldırısı

10

GERİLLA EYLEMLERİ

Gerçekleştirilen Toplam Gerilla Eylemi

18

DÜŞMAN KAYIPLARI

Cezalandırılan İşgalci Sayısı

41

Cezalandırılan Rütbeli (Yüzbaşı)

1

Yaralanan İşgalci Sayısı

3

İMHA EDİLENLER

Cephanelik

1

Gözetleme Yeri

1

Konteynır

7

Mevzi

15

Radar Sistemi

3

Mobesse Kamerası

10

Termal Mobesse Kamerası

2

Muhabere Sistemi

1

A4 Silahı

2

Zincirli Bombaatar

1

DARBELENENLER

Kepçe

4

EL KONULAN SİLAH VE ASKERİ MALZEMELER

KNT-76 Keskin Nişancı Tüfeği

1

BKC Orta Otomatik Silah

5

BKC Silah Namlusu

1

BKC Mermisi

300

B7 Roket Atar Silahı

2

Tamburlu Bombaatar Silahı

3

Tekli Bombaatar Silahı

1

MPT-55 Piyade Tüfeği

8

MPT-55 Silah Şarjörü

8

Pompalı Tüfek

2

Tabanca

1

Termal Dürbünü

8

Gece Dürbünü

4

Gündüz Dürbünü

1

Silah Dürbünü

11

Silah Noktalayıcı

2

Büyük Muhabere Cihazı

1

Muhabere Cihazı Bataryası

1

Asker Kaskı

2

Telsiz

4

İşaret Fişeği

3

Sensör

2

Fotokapan

3

El Bombası

2

Güneş Enerjisi Paneli

2

Mobesse Kamerası

2

Güç Kaynağı (Powerbank)

7

Şarjlı Batarya

1

Teleskop

1

Çanta

1

Telefon

3