HPG: İşgalci TC ordusu Çukurca’da bozguna uğradı

HPG BİM, Türk ordusunun 16 Haziran günü Zap’a yönelik başlattığı işgal harekatında bozduğuna uğradığını açıkladı. HPG BİM son 24 saatte yaşanan çatışmalarda 31 Türk askerinin öldürüldüğünü belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), “İşgalci TC ordusunun 16 Haziran günü gece saat 21.30’da Medya Savunma Alanlarına bağlı Zap bölgesine yönelik düzenlediği işgal operasyonu ve operasyon neticesinde başlayan çatışmalar üçüncü gününde tüm şiddetiyle devam etmektedir” dedi.

HPG BİM, son 24 saatte yaşanan çatışmalar ve sonuçlarına ilişkin şunları belirtti: “18 Haziran günü saat 10.00’da güçlerimiz Şehit Munzur sırtlarında bulunan düşman güçlerini hedef almış, etkili vuruşlar sonucunda 3 düşman askeri öldürülmüş, 1 asker de yaralanmıştır. Bu eylemden kısa bir süre sonra güçlerimiz aynı alanda bulunan askerleri ikinci kez hedef almış, tespit edilebilen 2 düşman askeri öldürülmüştür.

Saat 13.30’da Qela Bêdewê alanında konumlanmaya çalışan işgalci TC ordusu askerlerini hedef alan güçlerimiz burada 1 düşman askeri öldürmüştür. Bu eylem ardından saat 17.00’da 17.15’te, 17.30’da ve 18.30’da aynı alanda bulunan askerler güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Düşman güçlerine yönelik düzenlenen 4 saldırı neticesinde tespit edilebilen 8 düşman askeri öldürülmüş, çok sayıda asker de yaralanmıştır.

Güçlerimiz ayrıca aynı gün öğlen saatlerinden akşama kadar Qela Bêdewê alanında konumlanmaya çalışan düşman güçlerine yönelik 6 ayrı sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemlerde de tespit edilebilen 8 düşman askeri öldürülmüştür.

Düşmanın savaş uçakları, kobra tipi helikopterler obüs ve havan toplarıyla aralıksız bir biçimde bombaladığı alanda güçlerimizin düzenlediği eylemler bugün sabah saatlerinde de devam etmiştir.

19 Haziran günü saat 07.30’da güçlerimiz Sipê boğazında konumlanmaya çalışan ve mevzii yapan düşman askerlerini hedef almıştır. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan düşman askerlerinden 7’si öldürülmüş, 2 düşman askeri de yaralanmıştır.

Eş zamanlı olarak güçlerimiz Şehit Munzur sırtlarında yerleşmeye çalışan düşman güçlerini de hedeflemiştir. Güçlerimizin vuruşu ardından tespit edilebilen 2 düşman askeri öldürülmüş, 1 düşman askeri de yaralanmıştır.

Güçlerimizin etkili eylemleri ardından bir kez daha teknik gücüyle sonuç almak isteyen işgalci TC ordusu saat 08.00’de alanı savaş uçaklarıyla bombalamıştır.

Son 24 saat içinde yaşanan çatışmalarda ve güçlerimizin düzenlediği eylemlerde tespit edilebilen toplam 31 düşman askeri öldürülmüş, çok sayıda düşman askeri de yaralanmıştır.”