HPG, 2 şehidin kimliklerini açıkladı

HPG, Medya Savunma Alanları’na bağlı Zap’ta şehadete ulaşan 2 gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

ŞEHİT AÇIKLAMA

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şunlar belirtildi:

“Başûrê Kurdistan’ın yiğit evladı ve Apocu fedai militan Dilxwaz Germiyan yoldaşımız, 31 Mart 2024 günü Zap’ta gerçekleşen düşman saldırısında şehadete ulaştı.

Germiyan mıntıkasının direngenliğini ve saflığını partimiz PKK’nin ahlakıyla yoğuran Dilxwaz yoldaşımız, her zaman büyük amaçların sahibi oldu. Başûrê Kurdistan’da gençliğe dayatılan kapitalist modernite yaşamının farkına vararak Apocu yaşam tarzını tercih eden yoldaşımız, PKK’de yaşananın, Kürtlüğün en doğal, temiz ve bilinçli hali olduğunu gördü. Bu temelde, dört elle sarıldığı PKK yaşamı ile kendi özünü buldu. Düşmana karşı militanca tavrı, yaşamdaki olgun ve mütevazı duruşuyla tüm yoldaşlarının örnek aldığı Dilxwaz yoldaşımız, halkımızın özgürlük mücadelesindeki onurlu yerini layıkıyla almayı başardı.

Mücadelemize katıldığı ilk günden beri yoldaşlarının gönlünde yer edinen Dilxwaz yoldaşımızı halkımızın özgürlük mücadelesine kazandıran değerli ailesi başta olmak üzere tüm Caf aşireti ve Başûrê Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz. Bizlere bıraktığı zengin mücadele mirasını özgür Kurdistan ile taçlandıracağımızın ve şehitlerimizin hayallerinin takipçisi olacağımızın sözünü yineliyoruz.

Dilxwaz Germiyan yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Dilxwaz Germiyan
Adı Soyadı: Binêr Fayiq
Doğum Yeri: Rizgarî
Anne – Baba Adı: Nesrîn – Fayiq
Şehadet Tarihi ve Yeri: 31 Mart 2024 / Zap

Dilxwaz yoldaşımız Başûrê Kurdistan’da Germiyan’a bağlı Rizgarî‘de dünyaya geldi. Yurtsever ve kadim Caf aşiretine mensup bir ailenin ferdi olarak Kürt kültürü ve gelenekleri ile büyüyen yoldaşımız, yaşadığı alanın etkisiyle erkenden yurtseverliği benimsedi. Germiyan mıntıkasının ve mensubu olduğu Caf aşiretinin Kurdistan tarihinde, özellikle de bugün Başûrê Kurdistan’da halkımızın elde ettiği kazanımlardaki rolünün farkında olan yoldaşımız, bu geleneğin sürdürücüsü olmak istedi. Partimiz PKK ve özgürlük gerillasının tüm Kurdistan’da olduğu gibi Başûrê Kurdistan’ın da savunma gücü olduğu gerçekliğini DAİŞ’e karşı verdiği mücadelede tanıyan Dilxwaz yoldaşımız, Partimize sempati duymaya başladı. Başûrê Kurdistan’daki mevcut iktidarın halkımızı savunmadaki acziyeti ve bunun sonucunda başta Şengal olmak üzere birçok yerde gelişen katliamlar Dilxwaz yoldaşımızın daha da sorgulayıcı olmasını beraberinde getirdi. Yaptığı sorgulamalarla mevcut iktidarın kendi ailesel ve bireysel çıkarları için bir yandan Kürt gençlerini öz değerlerinden uzaklaştırarak kimliksizleştirdiğini diğer yandan da işgalci güçlerle işbirliğine girerek ülkemiz Kurdistan’ı sömürgeciliğe açtığını bilince çıkardı. Bu gerçekliğe karşı yurtsever ve devrimci bir Kürt genci olarak üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiği düşünen yoldaşımız, arayışlara girdi. İlk olarak Başûrê Kurdistan’da yerel düzeyde kimi çalışmalar yürüttü. İşgalci Türk devletinin halkımıza ve Hareketimize yönelik saldırıları geliştikçe yürüttüğü mücadelenin yetersiz olduğu kanaatine vardı. Mücadelesini büyütme kararlılığına ulaşan Dilxwaz yoldaşımız, Viyan Soranlar’ın ardılı olarak yüzünü Kurdistan dağlarına döndü.

2018 yılında Qendîl bölgesinde yeni savaşçı eğitimi gören Dilxwaz yoldaşımız, aldığı eğitimlerle Rêber Apo ve PKK gerçekliğini daha fazla bilince çıkarmaya başladı. Yaşadığı derinlikli yoğunlaşmalarla Rêber Apo’nun Kürt halkının tarihi, geleceği, kültür ve ahlakının koruyucusu ve en önemlisi de özgür yaşamının garantisi olduğunu dile getiren yoldaşımız, tüm halkımızın Rêber Apo’nun bu hakikatini bilmesi gerektiğini ifade etti. Bir Apocu militan olarak da kendisini Rêber Apo ve şehitler gerçekliği karşısında sürekli borçlu hisseden yoldaşımız, borcunu ancak mücadelesini büyüterek ödeyebileceğinin bilincinde oldu. Eğitim sürecinde dürüst, moralli katılımı ve herkesi kendisine çeken üslubu ile tüm yoldaşlarına örnek oldu. Eğitim sürecinde sorumluluk almaktan geri durmayan yoldaşımız, kendisini bir bütün olarak mücadeleye adadı. Eğitimini başarılı bir şekilde tamamlayan Dilxwaz yoldaşımız iki yıl pratik çalışmalarda yer aldı. Bu süreçte aldığı eğitimleri yaşamsallaştırma imkanı bulan yoldaşımız, yetkin bir özgürlük gerillası oldu.

Dilxwaz yoldaşımız daha sonra dönem görevlerini daha fazla yerine getirmek ve Rêber Apo felsefesinde derinleşmek için 2020 yılında Mazlum Doğan Parti Merkez Okulu’nda eğitime dahil oldu. Eğitimdeki olgun duruşu, sorgulayıcı yönü ve ideolojik yoğunlaşmaları neticesinde belli bir ilerleme kat eden yoldaşımız Medya Savunma Alanları’ndaki direnişe dahil olmak için öneride bulundu. Önerisi dikkate alınarak Şehit Mahir Akademiler’inde sabotaj taktiği üzerine eğitim görerek uzmanlaştı. Yeni dönem gerilla taktiğinde yetkinlik kazanan Dilxwaz yoldaşımız, sömürgeci ve soykırımcı Türk devletin Zap, Avaşîn ve Metîna bölgelerinde başlattığı işgal saldırılarına karşı her zaman en önde yer almak istedi. Bu temelde Zap alanına geçerek gerillanın işgalcilere karşı verdiği emsalsiz direnişte yer aldı. Düşmanın yoğun saldırılarına verilecek en iyi cevabın fedai bir tarzda savaşmak olduğunu düşünerek her çalışmaya aktif bir şekilde katıldı. Ölümsüz yoldaşlarımız Cumali, Çavrê, Botan, Serhat, Milîtan ve Doğa yoldaşlarımızın fedai ruhu ile bulunduğu alanda düşmana darbe vurma arayışında oldu. Dilxwaz yoldaşımız üç yıldır süren tarihi savaşta işgalci Türk ordusuna ağır darbelerin vurulduğu birçok eylemde yer alarak dönem görevlerini yerine getirdi.

Dilxwaz yoldaşımız 31 Mart 2024 günü gerçekleşen düşman saldırısında yıldızlaşarak ölümsüzler kervanına katıldı. Yoldaşları olarak Dilxwaz yoldaşımızın bizlere devrettiği mücadele bayrağını fedai bir ruhla zaferle taçlandıracağımızın sözünü tekrarlıyoruz.

 

ARGEŞ KOBANÊ

Argeş Kobanê yoldaşımız 16 Ocak 2024 günü Zap alanında şehadete ulaştı.

Direniş kenti Kobanê’den Kurdistan dağlarına ulaşan ve yüreği halkımızın özgürlüğü için atan Argeş yoldaşımız gerillaya katıldığı andan itibaren soluksuz bir mücadelenin sahibi oldu. Gençliğinin verdiği enerji ile durmak bilmeyen bir mücadelenin sahibi olarak dönem görevlerini başarı ile yerine getirdi. Zap bölgesinin her karışında ter dökerek işgalci saldırılara karşı destansı bir mücadele yürüten yoldaşımız, tüm Kürt gençliğine işgalcilerle nasıl mücadele edileceğini ispatladı. Gerillaya katıldığı andan şehadete ulaştığı ana kadar Apocu militan özellikleri kişiliğinde yaşatmak için büyük bir çaba ve emeğin sahibi olan Argeş yoldaşımız, son nefesine kadar bu duruşunu korumayı başardı.

Yoldaşları olarak Argeş Kobanê gibi değerli bir militanı halkımızın özgürlük mücadelesine kazandıran başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Argeş Kobanê yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Argeş Kobanê
Adı Soyadı: Xalid Muslum
Doğum Yeri: Kobanê
Anne – Baba Adı: Ferîde – Mustafa
Şehadet Tarihi ve Yeri: 16 Ocak 2024 / Zap

 

Argeş yoldaşımız direniş kenti olarak tarihe geçen Kobanê’de yurtsever ve Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’nde bedel veren bir ailede dünyaya geldi. Ailesinin kültür ve geleneklerine bağlı olmasından kaynaklı Argeş yoldaşımız da özüne uygun bir şekilde yetişti. Rojava Özgürlük Devrimi ile birlikte Rojava alanında çalışma yürüten Apocu militanlar şahsında Özgürlük Hareketimizi tanıyan Argeş yoldaşımız, onların yaşam duruşundan, yoldaşlık ilişkilerinden derinden etkilendi. DAİŞ çetelerinin Kobanê saldırısına şahitlik eden Argeş yoldaşımız burada yürütülen destansı direnişi an be an takip etti. Apocu militanların Türk devletinin açık desteğini alan çetelere karşı fedaice savaşması ve zaferi tüm direnen halklar adına kazanması Argeş yoldaşımızı mücadelemize daha da yakınlaştırdı. Bir süre yurtsever, devrimci gençlik çalışmalarında yer alan yoldaşımız, bu süreçte Rêber Apo gerçekliğini daha yakından tanıma imkanı buldu. Rêber Apo’nun özgür yaşama dair fikirlerinden etkilenen yoldaşımız daha fazla mücadele etme arayışına girdi. Çetelere karşı geliştirilen Minbic Hamlesi’nde amcasının oğlu Egîd – Pale Müslüm yoldaşın şehadete ulaşması Argeş yoldaşımızın daha fazla yoğunlaşmasına neden oldu. Yaşanan şehadete anlamlı bir cevap vermesi gerektiğinin farkında olan yoldaşımız, bunun için arayışlarını derinleştirdi. Aynı zamanda işgalci Türk devletinin halkımıza yönelik sürdürdüğü soykırımcı politikalarına da cevap olması gerektiğinin farkında olan yoldaşımız bu anlamda bir Kürt genci olarak üzerine düşen görev ve sorumlulukların bilincindeydi. Artık tüm Kürt halkında bir gelenek haline gelen şehidin silahını kaldırarak mücadelesini sürdürme kararlılığına ulaşan Argeş yoldaşımız, küçüklüğünden beri merak ettiği ve hayalini kurduğu Kurdistan dağlarına yüzünü dönerek gerilla saflarına katıldı.

Gerilladaki ilk eğitimini Garê bölgesinde gören yoldaşımız, bu eğitimlerde gerilla saflarına katılımını daha da anlamlandırdı. Bir Kurdistan Özgürlük Gerillası olarak halkımızın öncü bir militanı olduğu bilincini kişiliğinde oluşturan yoldaşımız, bunun gereklerini layıkıyla yerine getirmesi gerektiğinin farkında oldu. Bu nedenle yaşama aktif ve coşkulu bir şekilde katılan yoldaşımız, birlikte eğitim gördüğü yoldaşlarını da etkilemeyi başardı. Kendisini Rêber Apo felsefesinde her geçen gün geliştiren Argeş yoldaşımız ideolojik derinlik yakalamadan militanlık görevini başarılı bir şekilde yapamayacağının bilincindeydi. Aynı zamanda başta Medya Savunma Alanları olmak üzere ülkemiz Kurdistan’ın birçok alanında yaşanan savaşa cevap olması gerektiğini bilen yoldaşımız, bu temelde askeri eğitimlerine de ağırlık verdi. Yeni dönem gerilla taktiklerinde derinleştiği oranda savaş alanında başarılı olabileceğini dile getiren yoldaşımız, verdiği emek ve çaba ile amacına ulaşmayı başardı. Aldığı eğitim süreci boyunca içten yoldaşlığı, heyecanlı ve coşkulu katılımı ve mütevazı kişiliği ile tüm yoldaşlarının saygı ve sevgisini kazanan Argeş yoldaşımız, yoldaşlarının bu ilgisine layık olmak için işgalci Türk ordusuna karşı tarihi bir direnişin yaşandığı Zap bölgesine geçti.

Uzun bir süre mücadele edeceği Zap alanına adımını attığı ilk andan itibaren bu coğrafyaya büyük bir hayranlık duyan Argeş yoldaşımız, Zap’ın engin zirvelerinden aldığı güç ile büyük bir coşku ve moralle yaşama katıldı. Gençliğinin verdiği enerji ve heyecanla bir an bile durmadan, aşkla mücadeleye sarıldı. Zap’ın birçok alanında çalışmalara katılan yoldaşımız, bulunduğu her yerde emekçi ve fedakarca katılımı ile yoldaşlarının saygısını kazandı. Savaş tünellerinin uzun süreli direniş için hazırlanması için gerekli olan altyapı çalışmalarına aktif bir katılım sağlayan Argeş yoldaşımız, yer aldığı tünellerin zaferin anahtarı olduğuna tüm benliği ile inandı. İşgalci Türk ordusu Avaşîn, Zap ve Metîna bölgelerine saldırmaya başladığında Zap’ta bulunan yoldaşımız, saldırının ilk anlarından itibaren düşmana cevap vermeyi başardı. Beraberindeki yoldaşlarıyla birlikte düşmana ağır darbelerin vurulduğu birçok eylemde cesareti ve kaygısız katılımı ile örnek bir Apocu militan olmayı başardı. Sonrasında Zap bölgesinde gelişen tarihi direnişin birçok aşamasında yer alan Argeş yoldaşımız, birer kaleye dönüştürülen savaş tünellerinde fedaice direnen yoldaşlarımızdan oldu. Beraber yaşadığı, aynı amaç için mücadele ettiği ve aynı mevziyi paylaştığı birçok yoldaşının kahramanca şehadete ulaşması Argeş yoldaşımızın mücadelesini daha da büyütmesinin gerekçesi oldu. Şehit yoldaşlarına ancak bu şekilde layık olabileceğinin bilincinde olan yoldaşımız, onların mücadelesini de omuzlayarak devrim yürüyüşünü sürdürdü.

Şehit yoldaşlarının anılarını kendisine rehber edinerek soluksuz bir mücadele yürüten Argeş yoldaşımız 16 Ocak günü şehadete ulaşarak, mücadelesini zirvede tamamlamayı başardı. Yoldaşları olarak Argeş yoldaşımızın bizlere devrettiği mücadelesini zafere taşıyacağımızın ve şehitlerimizin kutsal ruhlarını şad edeceğimizin sözünü veriyoruz.”