HPG, 2 şehidi saygıyla andı

Kaza sonucu şehadete ulaşan 2 kadın gerillayı saygıyla anan HPG, “Apocu çizgide yürüyerek halkımızın özgürlük davasını mutlaka zaferle taçlandırarak şehitlerimize layık olma sözümüzü yineliyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, şehit 2 kadın gerillaya ilişkin şunları belirtti:

“19 Ağustos 2020 günü Gever’in Şehîdan alanında yaşanan bir kaza sonucunda Sozda ve Ciwana yoldaşlarımızın bombası patlamış ve şehadete ulaşmışlardır. Katıldıkları özgürlük mücadelemizde emekçi ve özverili katılımlarıyla dönem görevlerine sahip çıkmak için çaba harcayan ve halkımızın özgür bir geleceğe sahip olması için mücadele eden Sozda ve Ciwana yoldaşlarımızın bir yetersizlik sonucu gelişen şehadeti biz yoldaşlarını derinden üzmüştür. Bu acılı durumdan kaynaklı gelişen şehadetten ötürü başta şehit yoldaşlarımızın değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkına başsağlığı diliyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Sozda Botan
Adı Soyadı: Funda Koç
Doğum Yeri: Wan
Anne – Baba Adı: Şeyriba – Cengiz
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Ağustos 2020 / Gever

 

Kod Adı: Ciwana Oremar
Adı Soyadı: Fatma Çoruh
Doğum Yeri: Colemêrg
Anne – Baba Adı: Kithen – Enver
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Ağustos 2020 / Gever

 

SOZDA BOTAN

Sozda yoldaşımız Wan’ın Elbak ilçesinde yurtsever bir ailede doğmuştur. Hem yaşadığı çevrenin Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın faaliyet alanı olması hem de ailesinin yurtsever olması nedeniyle Sozda yoldaşımız küçük yaşlarından itibaren Partimizi tanıma fırsatı bulmuştur. Yine dayısının gerilla saflarına katılması da Sozda yoldaşımızı derinden etkilediği gibi partimiz PKK’yi daha iyi tanımak için de arayışlara girmesine neden olmuştur. Düşmanın halkımıza yönelik yoğun baskıları ve soykırım siyasetinde ısrar etmesi nedeniyle genç bir kadın olarak kendisinin de mücadele saflarındaki yerini alması gerektiğini düşünmüş ve bu temelde gerilla saflarına katılmıştır.

Gerilla saflarındaki ilk eğitimlerini Metîna alanında alan Sozda yoldaşımız, bu eğitimlerle kısa sürede dağ ve gerilla yaşamına uyum sağlamıştır. Büyük bir istek ve heyecanla çalışmalara katılmış, her geçen gün gerillacılığı içselleştirerek yetkin bir gerilla olmayı çalışmıştır. Yaklaşık 3 yıl boyunca Metîna alanında çalışmalara katılan yoldaşımız, burada bulunduğu süre içerisinde sürekli kendisini eğitmiş ve yeni dönem gerillacılığında derinleşmeyi hedeflemiştir. Yine düşmanın saldırılarına karşı her zaman en ön cephede yer almayı istemiş ve bunun için ısrarcı olmuştur. Yeni dönem gerilla tarzında uzman olabilmek için akademi düzeyinde askeri eğitimlere dahil olan Sozda yoldaşımız, bu eğitimlerdeki başarılı katılımı ile branşında uzmanlaşan bir gerilla olmuştur. Eğitimini tamamladıktan sonra Zap alanına geçmiş, burada işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik gerçekleştirdiği saldırılara karşı eylem içerisinde olmuştur. Düşman askerlerinin yüreğine korku salan gerilla eylemlerine katılmış, emekçi ve fedakar özelliği ile öne çıkmıştır. Zap alanındaki pratiğinin ardından Gever alanına geçen Sozda yoldaşımız, aynı pratiğini burada da sürdürerek halkımız ve Hareketimiz için önemli bir aşamayı ifade eden ve düşmanın tüm varlığıyla saldırılarını yoğunlaştırdığı bir dönemde bir YJA Star gerillası olarak üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeye çalışmıştır. Gever alanında bir yetersizlikten ötürü talihsizce yaşanan kaza sonucunda Ciwana Oremar yoldaşımızla birlikte şehadete ulaşmıştır.

 

CIWANA OREMAR

Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’nin yurtsever halkımızla buluşarak kitleselleştiği ve serhildanlarıyla her zaman ön plana çıkan Colemêrg kentimiz, Kurdistan’da direniş çizgisini belirleyen merkezlerimizden olmuştur. Yurtsever Colemêrg halkımız, Rêber Apo’nun özgürlük yürüyüşünün takipçisi olmuş ve sömürgecilerin bütün insanlık dışı saldırılarına rağmen özgürlük mücadelesinden geri adım atmamıştır. Colemêrg’e bağlı Gever’de yurtsever ve mücadelemize katılımları olan değerli bir ailemizde dünyaya gelen Ciwana yoldaşımız, güçlü toplumsal bağların hakim olduğu Oremarî aşiretinin direnişçi kültürüyle büyümüştür. Erken yaşlardan itibaren Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’ni tanıma şansına sahip olan yoldaşımız genç bir Kürt kadını olarak sömürgeci Türk devletinin saldırılarına, inkar ve imha politikalarına karşı mücadele etme kararlılığına ulaşmıştır. Halkımızın özgür geleceğinin ancak Rêber Apo felsefesiyle donanmış ve Kurdistan’ın kadim dağlarında özgürlük mücadelesi yürüten gerilla direnişiyle sağlanabileceği gerçeğini bilince çıkaran Ciwana yoldaşımız gerilla saflarına katılmıştır.

Gerilla saflarına katılan yoldaşımız, çalışkan ve mütevazi kişiliğiyle etkili bir mücadele yürütmüş ve kısa sürede öne çıkan yoldaşlarımızdan olmuştur. Bozulmamış özünü koruyan bir toplumsal yapıdan gelmesi yoldaşımızın kutsal PKK yaşamına hızla uyum sağlamasını sağlamıştır. Emekçi kişiliğiyle yoldaşlarının sevgisini kazanan yoldaşımız, kendisini eğiterek Rêber Apo felsefesinde derinleşmeyi esas almıştır. Qendîl alanında temel gerillacılık eğitimi başarıyla tamamlayan Ciwana yoldaşımız, daha sonra aldığı uzmanlık eğitimleriyle kendisini dönemin görev ve sorumluluklarına kendisini hazır hale getirmiştir. Devrim görevlerini üstün bir başarıyla tamamlamak için büyük bir kararlılık ve irade gücüyle çalışmalara sarılan yoldaşımız, genç bir YJA Star gerillası olarak yoldaşlarına öncülük yapmayı esas almıştır. Doğup büyüdüğü Gever’in dağlarına geçerek işgalcilere karşı geliştirilen tarihi direniş saflarında yerini alan yoldaşımız, belli bir katılımın sahibi olmuş, temposunu yükseltmeyi hedeflemiştir. Bir yetersizlikten dolayı yaşanan talihsiz kaza sonucu erkenden şehadete ulaşan Ciwana yoldaşımız, halkımızın özgür bir gelecek sahibi olması için fedakarca çalışmıştır.

Aziz şehitlerimizin mücadele mirasını sahiplenip, Apocu çizgide yürüyerek halkımızın özgürlük davasını mutlaka zaferle taçlandırarak şehitlerimize layık olma sözümüzü yineliyoruz."