HPG: Türk devleti sivilleri katlederek savaş suçu işlemektedir!

HPG, “Yeminli Kürt düşmanı olan işgalci Türk devleti, bilinçli bir şekilde bölge halkını hedeflemekte ve sivil insanları katlederek savaş suçu işlemektedir. Türk devletinin yaptığı bu namertlik yanına kalmayacaktır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şunlar belirtildi:

Xakurkê bölgesi;

7 Mart saat 13:20’de Girê Şehîd Kamuran’daki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

Zap bölgesi;

9 Mart saat 14:00’da Şehîd Diyar alanındaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

8 Mart’ta Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzimiz 1 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

7, 8 ve 9 Mart’ta Metîna bölgesinin Şêlazê, Golka, Serê Metîna alanı 5 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar, Girê Amediyê, Girê Cûdî Direniş Alanı 6 kez, Xakurkê bölgesinin Ava Lolanê alanı 4 kez, Zap bölgesinin Şehîd Îbrahîm Direniş Alanı 2 kez, Garê bölgesinin Kanî Sarkê, Girê alanı 2 kez olmak üzere toplam; 19 kez savaş uçakları ile bombalandı.

7 Mart’ta Xakurkê bölgesinin Ava Lolanê alanı saldırı helikopterleri ile bombalandı.

İŞGALCİ TÜRK DEVLETİNİN NAMERTLİĞİ YANINA KALMAYACAK

8 Mart 2024 günü işgalci Türk ordusunun hava bombardımanı sonucu Şêladizêli Seîd Mubarek ve Aras Ferec şehit olmuş, Seîd Mubarek’in oğlu Salih Mubarek ise yaralanmıştır. Öncelikle şehitlerin ailesine başsağlığı, yaralı Salih Mubarek’e de şifalar diliyoruz. Aynı bölgede 20 Şubat 2024 günü de Arif Taha ve Beşir Ömer Ali isimli peşmergeler Türk devletinin hava bombardımanında şehit olmuştu. Yeminli Kürt düşmanı olan işgalci Türk devleti, bilinçli bir şekilde bölge halkını hedeflemekte ve sivil insanları katlederek savaş suçu işlemektedir. Bu şekilde yurtsever Kürt halkını korkutup sindireceğini hesaplamaktadır. Gerilla karşısında savaşamaz hale gelen işgalci Türk ordusunun, kendi köyünde yaşamını sürdüren masum ve sivil insanları bu şekilde havadan bombalaması namertliktir. Yurtsever Kurdistan halkımız bilmelidir ki; Türk devletinin yaptığı bu namertlik yanına kalmayacaktır.”