HDP Hewlêr Temsilciliği: 7 üyemiz katledildi, Başur hükümeti sessiz

HDP Hewlêr Temsilciliği, şimdiye kadar 7 üyelerinin Süleymaniye’de Türk devleti tarafından katledildiğini, hükümetin ise sessiz kaldığını belirtti.

İşgalci Türk devleti Süleymaniye’nin 60 Metre Caddesi üzerinde bulunan Dabeşan Restoran önünde dün silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda bedenine 4 kurşun isabet eden Kuzey Kurdistanlı Dr. Sabri Toprak, şehit düştü.

HDP Hewlêr Temsilciliği, Hewlêr’deki merkezlerinde Sabri Toprak’ın katledilmesine ilişkin açıklama yaptı. HDP Üyesi Aydın Ahmet tarafından yapılan açıklamada, Türk devletinin Başur'da yurtseverlere yönelik saldırılarının devam ettiğini ve hükümetin bu saldırılara sessiz kaldığını vurguladı.

'TÜM KÜRT HALKI İÇİN TEHDİT'

Ahmet, şöyle dedi:

"Kuzey Kurdistanlı yurttaşlar AKP-MHP iktidarının baskısı nedeniyle Kürdistan Bölgesi’ne geldi. Sabri Toprak 12 yıldır eşi ve ailesiyle Süleymaniye’de yaşayanlardan biriydi. Ancak dün Türk devleti tarafından katledildi. Türk devleti Kürt yurtseverleri katletmeye devam ediyor. Şimdiye kadar Süleymaniye’de 7 üyemiz katledildi. Hewlêr ve Duhok’ta da Kuzey Kürdistanlı yurttaşlara karşı terör saldırıları düzenleniyor. Bu nedenle Kurdistan Bölgesi hükümeti ile yetkililer saldırıların durdurulması için ciddi bir çaba sarf etmelidir. Erdoğan ve Türk devleti sadece Kuzey Kurdistanlı yurttaşlar için değil tüm Kürt halkı için bir tehdittir. Sabri Toprak katledildiği sırada Rojava ve Şengal de hedef alındı. Bu da Türk devletinin tüm Kürt halkına karşı olduğunu göstermektedir.”

Güney Kurdistanlı yurtseverlere seslenen Ahmet, "Kurdistan topraklarının Türk devletinin terör eylemlerinin meydanı haline gelmesine izin vermemeliyiz. Türk devleti Kürt halkının iradesini ve özgürlüğünü elinden alamadığı için bu mücadeleye karşı terör saldırıları gerçekleştiriyor" dedi.