HDP'lilerin düğününe giden koruculara ceza

Van’ın Bahçesaray İlçe Kaymakamı Onur Şatıroğlu, HDP’li bir ailenin düğününe katıldıkları gerekçesiyle 8 korucunun silahlarına el koydu.

Kürtlerin ‘Soysuz’ veya ‘SS’ dediği Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Van’ın Bahçesaray’daki temsilcisi, AKP-MHP için seferber olmuş durumda. Bahçesaraylıların ‘Onursuz’ dediği Kayyum-Kaymakam Onur Şatıroğlu, tehditler savuruyor.

Gasp edilen DBP’li Bahçesaray Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Onur Şatıroğlu, AKP-MHP ittifakının başarılı olması için devletin bütün kurumlarını baskı altına aldı. Jandarma ve Emniyet ile koordineli olarak çalışan Kaymakam Şatıroğlu, köy köy gezerek HDP’ye oy verilmemesi yönünde tehditlerde bulunuyor. Kaymakamlık ve Belediye personelini dahi tehdit eden Şatıroğlu, yanına aldığı ve kendisine ‘Müks Beyi’ diyen bazı işbirlikçileri de kullanarak halk üzerinde baskı kurmaya çalışıyor.

YAŞLILIK MAAŞLARINI KESTİ

Sosyal Hizmetler tarafından her ayın 5-6’sında ödenmesi gereken ‘Yaşlılık’ maaşını bu ay ödemeyen ve ‘Seçimden sonra alırsınız’ diyerek seçim kozu olarak kullanan Şatıroğlu, Kaymakamlı ve Belediye personelini de işten atmakla tehdit etti. İlçe genelinde; engeli, yaşlı, bakıcı ve çocuk yardım parası alan aileleri tek tek Kaymakamlığa çağırarak AKP-MHP adayına oy vermemeleri durumunda bu yardımların kesileceğini söyleyen Şatıroğlu, son olarak ‘Şafak operasyonu’ adı altında köy korucularının evlerine baskın düzenledi. Şatıroğlu, bütün korucuları karakola toplayarak, AKP-MHP adayına oy vermemeleri durumunda silahlarının alınacağını duyurdu.

MUHTARLARA KAYYUM TEHDİDİ

Kayyum-Kaymakam Şatıroğlu, ilçe genelindeki tüm mahallelerin mevcut muhtar ve muhtar adaylarını tek tek karakola ve kaymakamlığa çağırarak toplantı yaptı. Kaymakam Şatıroğlu, bünyesindeki sandıklarda AKP’nin oylarının baskın bir şekilde çıkmaması durumunda seçilseler bile tekrar kayyum atanacağını yönünde tehdit etti.

KORUCULARIN SİLAHLARINA EL KOYDU

Kaymakam Şatıroğlu, tüm bu uyarılarının ardından dün de HDP’lilerin düğününe yöresel kıyafetlerle katıldıkları gerekçesiyle 8 korucunun silahlarına el koydu. Çatbayır, Kaşıkçılar ve Altındere köylerinde görev yapan korucular neye uğradıklarını dahi anlamadan koruculuktan şimdilik ihraç edilmiş oldu.

İKİ YURTTAŞTAN SUÇ DUYURUSU

Kaymakam ile birlikte köyleri dolaşarak yurttaşları tehdit eden binbaşı hakkında ise Bahçesaray Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Savcılığa suç duyurusunda bulunan Fuat Fidan isimli kişi, Karakol Komutanı olan binbaşı tarafından karakola çağrıldığını belirterek, “HDP afiş ve bayrakları astığımı, siyaset yaptığımı ve bunlardan vazgeçmemem durumunda annemin bakıcılık parasını iptal edeceğini söyledi. Kendisine, dediklerini yapmayacağımı söyleyince bana küfür edip odadan kovdu” dedi.

Necmettin Yabalak da Bahçesaray Kaymakamı Onur Şatıroğlu’ndan şikayetçi oldu. Bahçesaray Cumhuriyet Savcılığına başvuruda bulunan Yabalak, Şatıroğlu’nun görevi kötüye kullandığını; HDP’ye çalıştığı için annesinin bakıcılık parasını kestiğini belirtti.

EŞBAŞKAN ADAYI YAKUT: KAYBEDİYORLAR

HDP Bahçesaray Belediye Eşbaşkan Adayı M. Galip Yakut, Bahçesaray’da büyük bir oyunun oynandığını söyledi. Kent merkezlerinde istediğini yapamayan bazı grupların, Bahçesaray gibi kırsal bir alanı kendilerine üs olarak seçtiklerini kaydeden Yakut, Bahçesaray halkının HDP’den yana koyduğu tavrına dikkat çekti. Yakut, seçim kaybedeceğini anlayan AKP çevrelerinin zoraki yöntemlere başvurduğunu söyledi.