Hakkari, Siirt, Van ve İskenderun’da gerilla eylemleri

HPG BİM, HPG gerillalarının Hakkari, Siirt, Van ve İskenderun’da gerilla eylemleri düzenlediğini açıkladı.

Resmi internet sitesinde açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), HPG gerillalarının eylemlerine ilişkin şunları kaydetti:

“Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ve Çelê (Çukurca) ilçelerinde işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir.

18 Ağustos günü saat 16.30’da YJA Star güçlerimiz, Şemzînan’a bağlı Ronahi tepesinde konumlanan düşman askerlerini hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylemden sonra işgalci güçler alanı ağır silahlarla rastgele taramıştır.

18 Ağustos günü saat 14.10’da güçlerimiz, Şemzînan’a bağlı Bêzelê ve Bedewê karakolları arasında kontra bir birliğe yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Eylemde tespit edilebilen 1 kontra öldürülmüş, 1 kontra ise yaralanmıştır.

Güçlerimiz, 18 Ağustos günü saat 10.30’da Çelê’ye bağlı Şikêr karakoluna yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Düşman mevziilerinin 3 koldan ateş altına alındığı bu eylemde 3 mevzii imha edilmiş, tespit edilebilen 6 asker öldürülmüş, 2 asker ise yaralanmıştır.  Eylemden sonra işgalci TC ordusu Latê Kewa alanını obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

18 Ağustos günü saat 07.30’da güçlerimiz, Çelê’ye bağlı Çeperê Şêxa tepesi ile Zawite yaylasında konumlanan işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

VAN VE SİİRT’TE GERİLLA EYLEMLERİ

Şehit Serdem ve Şehit Nudem devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, Van ve Siirt’te işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir.

16 Ağustos günü saat 22.00’de Van’ın İpekyolu ilçesinde Fatih Akatan isimli bir MİT üyesi güçlerimiz tarafından cezalandırılmıştır. Güçlerimiz bu şahsa ait 1 tabancaya da el koymuştur.

18 Ağustos günü saat 16.10’da YJA Star güçlerimiz, Siirt’in Herekol bölgesine bağlı Girê Kulind mıntıkasında konumlanan düşman askerlerini hedefleyen bir eylem gerçekleştirmiştir. Düşman askerlerinin isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 4 asker öldürülmüştür. Eylemden sonra işgalci TC ordusu alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

İSKENDERUN’DA GİZLİ BİRLİKLER VURULDU

17 Ağustos günü Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı Karayılan alanında işgalci TC ordusuna ait gizli bir birlik güçlerimizce denetime alınmıştır. Bir süre denetimde tutulan düşman birliği aynı gün saat 18.00’de güçlerimiz tarafından yakın mesafeden vurulmuştur. Eylemde tespit edilebilen 1 düşman askeri öldürülmüş ve çok sayıda asker ise yaralanmıştır.

2 Ağustos günü Dersim merkeze bağlı Merxo alanında işgalci TC ordusu bir operasyon başlatmıştı. Alana skorsky tipi helikopterler ile indirmeler yapan işgalci TC ordusu ile güçlerimiz arasında çatışma yaşanmıştı. Çatışmalarda ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiş, işgalci güçlere karşı kahramanca savaşan Serhat ve Baran yoldaşlarımız ise şehadete ulaşmıştır.”

Şehit düşen gerillalarının kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Baran Jiyan
Adı Soyadı: Okan Oğurlu
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Reyhata - Süleyman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Ağustos 2017 / Dersim

 

Kod Adı: Serhat Sadık
Adı Soyadı: Şiyar Yalçınkaya
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Güleser – Hasan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Ağustos 2017 / Dersim