Gün’ü katlettiği iddia edilen koruculardan biri teslim oldu

DEM Parti yöneticisi Ahmet Gün ve oğluna yönelik yapılan saldırıda 3’ü korucu 4 kişi aranırken, bunlardan 60 yaşındaki bir kişinin jandarmaya teslim olduğu öğrenildi.

Şirnex’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Taloka köyünde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sêgirk (Şenoba) Belde Belediye Meclis üyesi ve parti yöneticisi Ahmet Gün ile oğlu Abdurrahim Gün, sabah saatlerinde silahlı saldırıya uğradı. Silahlı saldırıda DEM Parti yöneticisi Ahmet Gün hayatını kaybederken, oğlu Abdurrahim Gün ise yaralı olarak kurtuldu.

SALDIRIYI YAPANLARDAN 3’Ü KORUCU

Saldırıya ilişkin yeni bilgiler ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre saldırıyı Enver Babat (60), Ömer Yarar, Sıddık Babat ve oğlu Ebubekir Babat’ın yaptığı belirtildi. Jandarma tarafından bu kişiler hakkında arama kararı çıkartıldı. Söz konusu kişiler bulunamazken daha sonra Enver Babat’ın ifade vermek için Jandarmaya teslim olduğu öğrenildi.

Saldırıyı yaptıkları iddia edilen isimlerden Enver Babat ve Sıddık Babat’ın koruculuk yaptığı, Sıddık Babat’ın oğlu Ebubekir Babat’ın da daha önce koruculuk yaptığı fakat koruculuktan atıldığı öğrenildi.