Gün: Cinayetin sorumlusu Şeyhmuz Babat’tır

Babası Ahmet Gün’ün katledildiği saldırıda yaralanan Abdurrahim Gün, sorumlunun eski korucubaşı Şeyhmuz Babat olduğunu söyledi.

Şirnex’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Sêgirkê beldesi yakınlarında bulunan Taloka köyünde korucuların saldırısına uğrayan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) DEM Parti yöneticisi ve Belde Belediye Meclis üyesi Ahmet Gün yaşamını yitirdi, oğlu Abdurrahim Gün yaralandı. 11 Aralık'ta yaşanan saldırının ardından önce Şırnak Devlet Hastanesi’ne, ardından tedavi için Amed’de bulunan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne tedavi altına alınan Abdurrahim Gün, ayağından ameliyat edildi.

Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Gün'ün 2 ameliyat daha geçireceği öğrenildi. Tedavisi devam eden Gün’ün ifadesi, Salı günü Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından tedavi gördüğü hastanede alındı.  

'TEHDİT EDİYORLARDI'

İfadesinin iki jandarma personeli tarafından alındığını söyleyen Gün, şunları söyledi:

“Ben babam ve amca oğlum Mahmut Gün, yakacak odun için köye gittik. Kahvaltı yaptıkları sırada onların arabaları bizi geçerek 50 metre ilerisinde durdu. Arabalarından inerek bize ‘Burada ne işiniz var. Buradan gidin’ şeklinde tehditler üzerinden tartışma oldu. Ardından silah dipçileriyle bize saldırdılar. Sıddık ve Enver Babat’ta silah vardı. Ayrıca Enver’in tabancası da vardı. Benle Sıddık arasındaki boğuşmada bir el silah patladı. Benim amacım durum daha kötüye gitmeden Sıddık’ın elinden silahı almaktı. Sıddık’la boğuşma sırasında Ömer Babat da o esnada bastonla sırtıma vurdu ve dengemi kaybederek yere düştüm. Dengemi kaybetmemle birlikte Sıddık iki el silah ateş etti. Bir kurşun ayağım isabet etti, yere düştüm. Ardından Sıddık, Enver Babat  ve Ömer Yarar babama saldırdı. Sıddık'ın babama ateş etmesiyle birlikte babam yere düştü. Bu arada Ebubekir Babat ise amca oğlum Mahmut’la boğuşuyordu. Babamın yere düşmesiyle birlikte Ömer Yarar arabasına binip Sêgirkê’ye doğru kaçtı. Enver, Sıddık ve Ebubekir ise ters yönde kaçtılar.”

Olaydan birinci dereceden eski korucubaşı Şeyhmuz Babat'ın sorumlu olduğunu söyleyen Gün, “Daha önce çocuklar arasında çıkan bir tartışma ve kavgadan dolayı husumet çıktı. Defalarca sorunun çözülmesi için kendilerine ilettik ancak her defasında bizleri tehdit ettiler. Ailemize adeta ambargo uygulandı. Bunu yapanlardan hesap sorulup gereken cezayı verilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.