Güney’de emekçilerin eylemleri yayılıyor

Hewlêr, Süleymaniye, Dıhok, Halepçe başta olmak üzere birçok yerde öğretmen, memur, sağlık çalışanları alanlara çıkarak, taleplerinin karşılanmasını istedi.

Başurê (Güney) Kürdistan’da dün birçok merkezde alanlara çıkan öğretmen, memur ve çalışanların eylemleri bugün de sürdü. Sabah saatlerinden itibaren alanlara çıkan eylemciler, hükümetin maaşları ödememesi ve taleplerinin karşılanmamasını protesto etti.

Roj News’in eylemlere ilişkin geçtiği bilgiler şöyle:

SÜLEYMANİYE

Süleymaniye Adalet Sarayı’nın önünde dün kurduğu çadır ikinci gününde de devam etti. Sabah saatlerinden itibaren çok sayıda öğretmen, memur, sağlık çalışanları ziyaret ederek, tepkileri dile getirdiler.

Çadır kuran eylemciler talepleri karşılanana dek boykot kararlarının süreceğini belerterek, bir an önce taleplerinin karşılanmasını istedi.

HALEPÇE

Halepçe’de toplanan çok sayıda öğretmen, memur ve sağılık çalışanı Baxê Giştî Parkı’na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşte eylemciler, “Yetkililer hırsız”, “Maaşlarımız ödensin”, “İstifa” sloganları attı.

Halepçe’de toplanan yüzlerce kişi hükümetin taleplerini karşılayana dek eylemlerini sürdüreceklerini ve asla geri adım atmayacaklarını belirti.

ÇOMAN

Hewlêr’ın Çoman ilçesinde de alanlara çıkan öğretmen ve çalışanları asayiş güçleri engellemek istiyor.

Yıllardır hükümetin çalışanların maaşlarını ödememesini protesto etmek isteyen öğretmen, memur, sağlık çalışanların eylemlerini engellemek için Soran, Mêrgesor ve Barzan’dan asayiş güçleri getirildi.

Çoman’da tüm engellemelere rağmen geri adım atmayan çalışanlar, hükümeti protesto etti.

QELADIZÊ

Süleymaniye’nin Qeladızê ilçesinde de sağlık çalışanları hastaneleri boykot ederek, alanlara çıktı. Sağlık çalışanları uzun zamandır maaş alamadıklarını ve hükümetin taleplerini karşılama pasif davrandığını belirtti.

Sağlık çalışanları taleplerini karşılanana kadar boykot kararını sürdüreceklerini belirtti.