Gerillalar: Siper olacağız

HPG gerillaları, Dehakların işgal ve talanına boyun eğmeyeceklerini; tüm imha politikalarına karşı siper olacaklarını söyledi.

Gerillalar, Kürt halkı ve zulme karşı direnen tüm halkların 21 Mart Newroz Bayramı’nı kutladı. Gerillalar, Newroz Bayramı’nı direnişleriyle taçlandıran açlık grevi eylemcilerini selamladı.

HPG gerillası Cotyar, Mazlum Doğan şahsında Newroz günü bedenini ateşe veren tüm şehitleri saygıyla anarak, Kürtlerin Newroz’u diriliş ve yenileniş olarak tanımladığını söyledi. Gerilla Cotyar, bu Newroz’un özgürlük, zafer ve Kürt birliğini getireceğine inandığını belirtti.

HPG gerillası Ocalan da Newroz’un içinde sayısız direnişi barındıran kutlu bir gün olduğunu hatırlatarak, “Aynı zamanda Mart, şehitler ayıdır ve çok değerli yoldaşlarımız şehit düşmüştür. Bizler için bu Newroz, onları anma, emeklerine sahip çıkma ve izlerinde yürümemiz için kararlılıktır” dedi.

HPG gerillası Adil ise bin yıllar önce Dehak’a karşı boyun eğmeyen Kawa çıktıysa bugün de Dehak’ın temsili olan AKP rejimine karşı yine boyun eğmeyen binlerce, milyonlarca direnişçinin olduğunu söyledi. “Bizler bu halkın direnişçileri olarak asla Dehakların işgal ve talanına boyun eğmeyeceğiz ve tüm imha politikalarına karşı siper olacağız” diyen HPG gerillası Adil, şunları altını çizdi: “Mazlum Doğan nasıl bedenini ateşe vererek Newroz’u kutlayıp bizlere ışık olduysa bizler de Kürt halkının gerillaları olarak Önderimiz ve halkımız özgürleşene kadar bu ateşin etrafında olacağız.”

KAHRAMANLIK ÇİZGİSİ YAYILDI

HPG gerillası Erdal ise Newroz’un tarihini anımsatarak, şöyle konuştu: “Kawa öncülüğünde gerçekleşen direniş, bundan 35 yıl önce Komutan Egîd şahsında yeniden vücut bulmuş ve günümüzde Çiyager şahsında güçlenerek güncellenmiştir. Önder Apo, 21 Mart’tan Heval Egîd’in şehadet günü olan 28 Mart’a kadar olan haftayı Kahramanlık Haftası olarak değerlendirdi. Bugün içinde olduğumuz süreçte kahramanlık çizgisi, yurtsever Kürt halkının öncülüğünde güçlenip boyutlanmıştır. Bu çizgi her zamankinden daha fazla tabana inmiştir. Bu da zaferin kesinliğini bize göstermektedir. Bugün direnişte olan başta Leyla Güven ve tüm zindandaki yoldaşları selamlıyorum.”