Gerilladan Metîna’da koordineli eylem: 6 işgalci cezalandırıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin Metîna bölgesinde işgalci Türk ordusuna karşı koordineli bir eylem gerçekleştirdiğini ve 6 işgalciyi cezalandırdığını bildirdi.

İŞGALCİLERE YÖNELİK EYLEM

HPG-BİM günlük açıklamasında Metîna bölgesindeki Girê Ortê Direniş Alanı’nda, işgalci güçlerin gerilla tarafından denetime alınarak, koordineli bir şekilde vurulduğunu belirtti. Birinci ve ikinci eylem kollarının işgalcilerin bulunduğu mevzileri etkili bir şekilde vurarak 6 işgalciyi cezalandırdığı belirtildi. 

HPG-BİM, gerçekleştirilen gerilla eylemleri ve işgalci Türk devletinin saldırılarına ilişkin şu detayları verdi.

"1. Metîna bölgesi;

— 12 Haziran saat 18:30’da Girê Ortê Direniş Alanı’nda güçlerimizce denetim altına alınan işgalcilere yönelik koordineli gerilla eylemi gerçekleştirildi. Birinci eylem kolu; ferdi ve orta otomatik silahlar ile A4 ağır silah mevzisini hedefleyerek etkili şekilde vurdu. Mevzinin içindeki 2 işgalci cezalandırıldı, 1 A4 silahı ve 1 mevzi imha edildi. Eş zamanlı olarak başka bir mevzi hedeflenerek vuruldu, içindeki 2 işgalci cezalandırıldı, 1 bombaatar ve 1 mevzi imha edildi. İkinci eylem kolu; mevzi içindeki işgalcileri hedefleyerek etkili şekilde vurdu. Burada da 2 işgalci cezalandırıldı ve 1 mevzi imha edildi. 

Bu eylemde toplamda; 6 işgalci cezalandırıldı, 1 A4 ağır silahı, 1 bombaatar silahı ve 3 mevzi imha edildi. 

2. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

— 13 ve 14 Haziran’da Xakurkê bölgesinin Sinînê alanı 1 kez, Garê bölgesinin Gûzê, Deriyê Hirçê, Girê alanları 3 kez, Heftanîn bölgesinin Kanî Biyê alanı 2 kez, Metîna bölgesinin Serê Metîna Direniş Alanı 1 kez olmak üzere; toplam 7 kez savaş uçakları ile bombalandı.”