Gerilla TV’den bir devrimci operasyon görüntüsü daha

Gerilla TV, Şehîd Melsa Mûş Devrimci Operasyonu’na ait görüntüleri paylaştı. Devrimci Operasyon’da; 18 işgalci cezalandırılırken, çok sayıda silah ve malzemeye de el konulmuştu. Türk devleti ise yine kayıplarını gizleyerek hiçbir açıklamada bulunmadı.

Basın İrtibat Merkezi, Şehîd Melsa Mûş Devrimci Operasyonu hakkında şu bilgileri paylaşmıştı:

“Zap bölgesi

“23 Aralık saat 17:00’da Kurojahro Direniş Alanı’ndaki iki tepeye konumlanan işgalcilere yönelik üç koldan Şehîd Melsa Mûş Devrimci Operasyonu gerçekleştirildi. Üç koldan sızma taktiği ile başlayan devrimci operasyonun birinci kolu; işgalcilerin mevzilerinin içine sızarak el bombaları ve ferdi silahlar ile mevzilerdeki işgalcileri etkili şekilde vurdu. Birinci operasyon kolu tarafından 3 mevzi tümüyle imha edildi ve mevzilerin içine girildi. Burada 3 işgalcinin cenazesinin üzerine gidilerek 1 adet BKC orta otomatik silahına, 1 adet MPT-55 ferdi silahına ve üzerindeki 1 adet silah dürbününe el konuldu.

Devrimci operasyonun ikinci kolu; el bombaları, ferdi ve orta otomatik silahlar ile işgalcilerin içinde bulunduğu çadır ve mevzileri hedefledi. Burada 3 işgalci cezalandırıldı, yaralanan 1 işgalci mevzileri bırakarak kaçmak zorunda kaldı. Ayrıca 3 mevzi ve 4 çadır tümüyle imha edildi.

Devrimci operasyonun üçüncü kolu; orta otomatik silahlar ile işgalcilerin toplandığı bir kamelya, çadır ve mevzileri hedefledi. Bir araya toplanmış olan 12 işgalci etkili şekilde hedeflenip vuruldu. Kamelya tümden imha edildi ve içindeki 12 işgalci cezalandırıldı. Aynı zamanda 1 mobesse kamera sistemi de imha edildi.

Şehîd Melsa Mûş Devrimci Operasyonu’nda; toplam 18 işgalci cezalandırıldı ve 1 işgalci de yaralandı. Cezalandırılan işgalcilerin üzerinden 1 adet BKC orta otomatik silahı, 1 adet MPT-55 ferdi silahı ve üzerindeki 1 adet silah dürbünü kaldırılarak el konuldu. Ayrıca 6 mevzi, 4 çadır, 1 kamelya ve 1 mobesse kamera sistemi imha edildi. Devrimci operasyon kapsamında hedeflenen iki tepedeki düşman gücü tamamen tasfiye edildi ve kalan diğer işgalciler mevzilerini bırakıp kaçmak zorunda kaldı. Daha sonra işgalcilerin cenazelerinin de olduğu bu iki tepe güçlerimizin kontrolüne tamamen girmesin diye, işgalci Türk ordusu tarafından ağır şekilde bombalandı.

Gerilla gücümüz bu devrimci operasyonu hiçbir kayıp vermeden başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş ve Zap’ın öncü ve emektar komutanlarından Melsa Mûş yoldaşımız adına ithaf etmiştir.”