Fahrettin Özhan tahliye edildi: Diğer tutsakları da alacağız

Diyarbakır 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Hapishanesinde tutulan Fahrettin Özhan, 30 yılın ardından tahliye edildi. Alkış ve zılgıtlarla karşılanan Özhan, “Ben çıktım ama arkadaşlar hala içerde ama bir gün gelip onları da alacağız” dedi.

30 YILLIK TUTSAĞA TAHLİYE

Diyarbakır 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Hapishanesinde tutulan Fahrettin Özhan (57), 30 yılın ardından tahliye edildi. 1994’te İstanbul’da tutuklanarak, yargılandığı Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) müebbet hapis verilen Özhan, sırasıyla Bayrampaşa, Ümraniye, Bursa, Bolu ve son olarak Amed zindanlarında tutuldu. 

Özhan’ı hapishane önünde ailesi, Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sêrt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile DEM Parti Sêrt il ve ilçe örgütleri karşıladı.

Alkış ve zılgıtlarla karşılanan Özhan,  “Ben çıktım ama arkadaşlar hala içerde ama bir gün gelip onları da alacağız” dedi.