Emniyet açıklamasını haberleştiren gazeteciye soruşturma

Van Emniyet Müdürlüğü'nün AKP'li Tuşba Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk operasyon açıklamasını haberleştiren Gazeteci Oktay Candemir hakkında soruşturma açıldı. 

Gazeteci Oktay Candemir, 2 ay önce Tuşba Belediyesi personelinin aralarında bulunduğu 4 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yayımlanan açıklamayı haberleştirdiği için soruşturmalık oldu.

AKP'li Tuşba Belediye Eş Başkanı Fevzi Özgökçe'nin söz konusu haberde ismi geçmemesine rağmen şikayetçi olması üzerine harekete geçen Cumhuriyet Savcılığı, Gazeteci Candemir hakkında iftira suçunu işlediği gerekçesiyle soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Candemir, emniyette ifade verdi.

AV. DEMİR: SUÇU EMNİYET İŞLEDİ

Candemir ile birlikte emniyete giden Avukat Sevda Demir, şöyle konuştu:

"Böyle bir soruşturma olamaz. İddia edildiği gibi ortada bir iftira var ise eğer, bu suçu Emniyet Müdürlüğü işlemiştir. Emniyet Müdürlüğü'nün yazılı açıklamasını bile haber yapmak suç oldu. Peki, basın bunu yayımlamayacaksa Emniyet kime açıklama yapıyor... Bunun yanında tüzel kişiye iftira olmaz, özel kişiye iftira suçu olur. Burada amaç, tamamen basını baskı altına almak ve neredeyse çalışmalarını tamamen engellemek."