9 genç PKK saflarına katıldıklarını duyurdu

Dokuz genç, yaptıkları bir açıklama ile PKK saflarına katıldıklarını duyurarak, “Özgür dağlarda mücadele eden yoldaşlarımızla omuz omuza özgür ve ahlaki bir yaşam sürdüreceğiz” dedi.

Bir grup genç daha, PKK saflarına katıldı. 9 genç, gerilla alanlarında yaptıkları açıklamada "Özgürlük gerillası bugün Apocu ruhunun devrimci mücadeledeki özverisi ve mücadelesiyle ilerlemektedir" dedi.

PKK’nin 45 yıl önce kurulduğunu ve mücadelenin devam ettiğini vurgulayan gençler, ayrıca Kobanê'de 2 yıl önce faşist Türk devletinin hava saldırısında şehit olan 6 gencin intikamını almak istediklerini ve alacaklarını belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride de tepki gösteren gençler, Abdullah Öcalan’ın direnişi ve fikirlerinin Kurdistan dışına taşarak tüm dünyaya yayıldığına vurgu yaptı.

Açıklamada gençlere “insanlık partisi” PKK saflarına katılma çağrısı yapılırken, “Özgür dağlarda mücadele eden yoldaşlarımızla omuz omuza özgür ve ahlaki bir yaşam sürdürecek, Önder Apo'nun ideolojisini ve felsefesini derinleştirip bu felsefeyi Kurdistan'da, Ortadoğu'da ve dünyada yayacağız" denildi.